Lørdag 12. januar 2019
Kristoffersen leder i jakten på sesongens første seier
Henrik Kristoffersen var førstemann til start og satte en uslåelig tid under første omgang i storslalåmrennet i Adelboden. Han er 12/100 foran Marcel Hirscher.
Publisert: 12 Januar 11:24
Henrik Kristoffersen var førstemann til start og satte en uslåelig tid under første omgang i storslalåmrennet i Adelboden. Han er 12/100 foran Marcel Hirscher.
Kristoffersen kjørte spesielt gnistrende det første minuttet. Han trøblet med luft under skiene i et parti av den beintøffe løypa, men kom seg kontrollert til mål.
Romerikingen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden han triumferte i slalåmrennet i Kitzbühel 21. januar i fjor. I storslalåm har Kristoffersen én seier i verdenscupen. Den kom i franske Méribel 21. mars 2015.
Lørdag håper han å ende ventetiden. Han jakter samtidig sin 50. pallplass i verdenscupsammenheng. Torsdag ble han tilkjent 3.-plassen i storslalåmrennet i Beaver Creek fra 2. desember. Det skjedde etter at Stefan Luitz ble fratatt seieren for å ha brukt oksygen mellom omgangene.
Alexis Pinturault fra Frankrike er nummer tre etter første omgang. Han ligger 18 hundredels sekund bak ledertiden.
Kristoffersen er ikke eneste av de norske som kjørte solid i Sveits lørdag. Leif-Kristian Nestvold-Haugen er foreløpig nummer sju og 69/100 sekund bak sin landsmann.
Rasmus Windingstad kjørte ut. Også Fabian Wilkens Solheim, Lucas Bråthen, Bjørnar Neteland og Atle Lie McGrath er på startstreken i lørdagens renn.
(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.