Lørdag 12. januar 2019
Kristoffersen bak Hirscher i Adelboden: – Ikke umulig å slå
Henrik Kristoffersen jaktet sin første verdenscupseier på nesten ett år, men ble toer i storslalåmrennet i Adelboden. Igjen var Marcel Hirscher for god.
Publisert: 12 Januar 19:15
Henrik Kristoffersen jaktet sin første verdenscupseier på nesten ett år, men ble toer i storslalåmrennet i Adelboden. Igjen var Marcel Hirscher for god.
Hirscher kjørte en finaleomgang ingen av konkurrentene var i nærheten av tukte. Etter første omgang var Østerrikes superstjerne bak ledende Kristoffersen med 12/100 sekund, men endte til slutt opp med å slå romerikingen med 71 hundredeler.
Til TV 2 sier nordmannen at Hirscher er bedre enn folk tror.
– Det er han. Men det er ikke umulig å slå ham. Jeg «krampet» sånn inn i det siste henget. Jeg trodde at jeg skulle klappe sammen hele veien. Det er vondt å stå her akkurat nå, sa Kristoffersen etter løpet.
Dermed fortsetter Kristoffersens seierstørke. 24-åringen har ikke vunnet i verdenscupen siden han triumferte i slalåmrennet i Kitzbühel 21. januar i fjor. I storslalåm har han fortsatt kun den ene seieren fra franske Méribel for snart fire år siden.

Luft under skieneI første omgang var Kristoffersen førstemann til start og satte en uslåelig tid. Kristoffersen kjørte spesielt gnistrende det første minuttet. Han trøblet med luft under skiene i et parti av den beintøffe løypa, men kom seg kontrollert til mål.
– De har gjort en utrolig bra jobb med snøen, men akkurat inngangen til langsvingen var litt løs. Jeg ble dratt langt ned. Der går det mye tid, dessverre. Jeg taper til alle der nede. Bortsett fra det var det bra, sa Kristoffersen til TV 2 etter første omgang.

50. pallplassSelv om ikke Kristoffersens 17. verdenscupseier kom lørdag, oppnådde han likevel en milepæl. Pallplassen var hans 50. i alpinsirkuset. Torsdag ble han tilkjent 3.-plassen i storslalåmrennet i Beaver Creek fra 2. desember. Det skjedde etter at Stefan Luitz ble fratatt sin aller første verdenscupseier for å ha brukt oksygen mellom omgangene.
Leif-Kristian Nestvold-Haugen var nummer sju og 69/100 sekund bak Kristoffersen etter første omgang. I finalen falt han ned fire plasser.
Fabian Wilkens Solheim tok seg så vidt videre som nest sistemann. Han gjorde til slutt et bra byks oppover resultatlista og endte på 22.-plass.
Bjørnar Neteland ble nummer 44. Sammen med trioen Rasmus Windingstad, Lucas Bråthen og Atle Lie McGrath, som alle kjørte ut, måtte han se resten av storslalåmrennet fra sidelinjen.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...