Lørdag 12. januar 2019
Kristoffersen bak Hirscher i Adelboden: – Ikke umulig å slå
Henrik Kristoffersen jaktet sin første verdenscupseier på nesten ett år, men ble toer i storslalåmrennet i Adelboden. Igjen var Marcel Hirscher for god.
Publisert: 12 Januar 19:15
Henrik Kristoffersen jaktet sin første verdenscupseier på nesten ett år, men ble toer i storslalåmrennet i Adelboden. Igjen var Marcel Hirscher for god.
Hirscher kjørte en finaleomgang ingen av konkurrentene var i nærheten av tukte. Etter første omgang var Østerrikes superstjerne bak ledende Kristoffersen med 12/100 sekund, men endte til slutt opp med å slå romerikingen med 71 hundredeler.
Til TV 2 sier nordmannen at Hirscher er bedre enn folk tror.
– Det er han. Men det er ikke umulig å slå ham. Jeg «krampet» sånn inn i det siste henget. Jeg trodde at jeg skulle klappe sammen hele veien. Det er vondt å stå her akkurat nå, sa Kristoffersen etter løpet.
Dermed fortsetter Kristoffersens seierstørke. 24-åringen har ikke vunnet i verdenscupen siden han triumferte i slalåmrennet i Kitzbühel 21. januar i fjor. I storslalåm har han fortsatt kun den ene seieren fra franske Méribel for snart fire år siden.

Luft under skieneI første omgang var Kristoffersen førstemann til start og satte en uslåelig tid. Kristoffersen kjørte spesielt gnistrende det første minuttet. Han trøblet med luft under skiene i et parti av den beintøffe løypa, men kom seg kontrollert til mål.
– De har gjort en utrolig bra jobb med snøen, men akkurat inngangen til langsvingen var litt løs. Jeg ble dratt langt ned. Der går det mye tid, dessverre. Jeg taper til alle der nede. Bortsett fra det var det bra, sa Kristoffersen til TV 2 etter første omgang.

50. pallplassSelv om ikke Kristoffersens 17. verdenscupseier kom lørdag, oppnådde han likevel en milepæl. Pallplassen var hans 50. i alpinsirkuset. Torsdag ble han tilkjent 3.-plassen i storslalåmrennet i Beaver Creek fra 2. desember. Det skjedde etter at Stefan Luitz ble fratatt sin aller første verdenscupseier for å ha brukt oksygen mellom omgangene.
Leif-Kristian Nestvold-Haugen var nummer sju og 69/100 sekund bak Kristoffersen etter første omgang. I finalen falt han ned fire plasser.
Fabian Wilkens Solheim tok seg så vidt videre som nest sistemann. Han gjorde til slutt et bra byks oppover resultatlista og endte på 22.-plass.
Bjørnar Neteland ble nummer 44. Sammen med trioen Rasmus Windingstad, Lucas Bråthen og Atle Lie McGrath, som alle kjørte ut, måtte han se resten av storslalåmrennet fra sidelinjen.
(©NTB)
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...
Lørdag 15. juni 2019
GIR LITE I KASSA: Samferdselsministeren vil kutte bompenger ved å stanse arkitekttegnede T-banestasjoner og blomsterkasser i Oslo. Besparelsen kan gi 2,56 meter ny E 18.
Lørdag 15. juni 2019
Gullpenn: Bøkene om Elling er en språklig fryd, men vanskelig å bli berørt av.
Fredag 14. juni 2019
• Statens sivilrettsforvaltning har avslått tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunders krav på erstatning etter at korrupsjonssiktelsen mot ham ble henlagt. Lunders krav var på mer enn en halv milliard kroner, basert på et regnestykke hvor tapte...
Fredag 14. juni 2019
SÅRBART: Ei reservevasskjelde for hovudstaden har blitt utgreidd sidan 1965. No vil Oslo-politikarane utgreia meir. Vass­direktøren åtvarar.