Fredag 11. januar 2019
Tittelforsvarerne måtte slite i VM-åpningen
Tittelforsvarer Frankrike måtte kjempe for poengene da Brasil ble slått 24-22 i første kamp i håndball-VM. Den skadde superstjernen Nikola Karabatic var savnet.
Publisert: 11 Januar 23:28
Tittelforsvarer Frankrike måtte kjempe for poengene da Brasil ble slått 24-22 i første kamp i håndball-VM. Den skadde superstjernen Nikola Karabatic var savnet.
Brasil ledet mye av første omgang, siste gang på 10-9 etter 20 minutter, men de franske favorittene dro fra mot slutten av omgangen og ledet 16-13 halvveis. Da regnet de fleste med at det var avgjort, men Brasil ville ikke gi seg. Laget bet seg fast og hadde 21-21 ti minutter før slutt.
Timothey N'Guessan sto for viktige scoringer da kampen ble avgjort. Totalt scoret han fem mål, mens Dika Mem og Michael Guigou sto for seks hver.
I samme gruppe i Berlin endte det 30-30 mellom Serbia og Russland. VM-vert Tyskland vant sin åpningskamp allerede torsdag, da Koreas felleslag ble knust med 11 mål.
Sverige måtte i likhet med Frankrike slite for seieren, men halte i land 27-24 over Egypt. Mindre enn to minutter før slutt sto det 24-24, men så tok Jim Gottfridsson ansvar og scoret kampens tre siste mål.
– Jeg vil være en leder og vise vei, sa matchvinneren til TV3. Totalt scoret han fem mål, like mange som Lukas Nilsson.
I samme gruppe i København sto Angola for en sjokkseier med 24-23 over Qatar, mens Ungarn like sensasjonelt avga poeng mot Argentina i en kamp som endte 25-25.
Mer oppskriftsmessig var det da Spania innledet sin gruppe i München med 33-23 over Bahrain. Ferran Sole scoret sju mål på like mange avslutninger og ble sitt lags toppscorer. Mohamed Habib gjorde for øvrig akkurat det samme for Bahrain, med sju mål på sju skudd.
I samme gruppe vant Kroatia 31-27 over Island og Makedonia 38-29 over Japan.

(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.