Fredag 11. januar 2019
Ruud vil ikke opereres: – Risikoen er litt for høy
Casper Ruud (20) sliter med en hofteskade. Nordmannen ble denne uken undersøkt av spesialister i Australia.
Publisert: 11 Januar 09:54
Casper Ruud (20) sliter med en hofteskade. Nordmannen ble denne uken undersøkt av spesialister i Australia.
Ruud sliter med en utvekst på hoftebenet, som kan gjøre vondt og begrense bevegeligheten. Ruud røyk denne uken ut allerede i 1. runde av kvalifiseringen til Australian Open. I ettertid har han blitt undersøkt av spesialister.
En eventuell operasjon kan fjerne problemet, men 20-åringen vil foreløpig unngå et inngrep.
– Det er jo noe man kan gå inn å operere vekk, men risikoen for at det da oppstår andre skader er høy, og litt for høy til at jeg ønsker å gjøre det nå, sier Ruud til Eurosport.
Problemet Ruud sliter med er vanlig blant tennisspillere, men man kan hevde seg helt i toppen selv om man har den type skade.
– Hadde jeg visst at alt gikk helt perfekt i en operasjon ville jeg jo sluppet å få vondt, så det høres jo veldig enkelt ut som den eneste løsningen. Men det er en del sener som ligger over som må skjæres i, og det kan være hoftebenet blir liggende feil etter operasjonen, og at man da kan få andre slitasjeskader, sier Ruud.
20-åringen forsvant altså ut i Australian Open allerede i den første kvalifiseringsrunden. I fjor spilte han seg helt til 2. runde i hovedturneringen i Melbourne.

(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.