Mandag 17. desember 2018
Donald Trumps advokat avviser muligheten for et Mueller-intervju
«Over mitt lik» er svaret Donald Trumps advokat Rudy Giuliani gir på spørsmål om presidenten vil la seg intervjue av spesialetterforsker Robert Mueller.
Publisert: 17 Desember 01:15
«Over mitt lik» er svaret Donald Trumps advokat Rudy Giuliani gir på spørsmål om presidenten vil la seg intervjue av spesialetterforsker Robert Mueller.
Uttalelsen falt da Giuliani søndag ble intervjuet av Fox News, en kanal som gjerne støtter lojalt opp om presidenten.
– Det eneste spørsmålet som gjenstår til presidenten er om noen ubetalte parkeringsbøter fra 1986 eller 1987, sa en sarkastisk Giuliani, som kalte Muellers team for en «spøk».

InnstevningSpesialetterforsker Mueller etterforsker mulige bånd mellom Trumps valgkampapparat og Russland. Hans stab har gjentatte ganger forsøkt å få til et intervju med presidenten. Dersom presidenten formelt avviser en intervjuforespørsel, kan Mueller i teorien stevne Trump for retten i et forsøk på å tvinge fram presidentens vitnesbyrd.
Den amerikanske høyesteretten har aldri behandlet en sak der en president er innstevnet i en kriminaletterforskning, men dommere har uttalt at presidenten kan tvinges til å overlevere dokumenter som har blitt innstevnet.

FengselsdomI november sendte Det hvite hus skriftlige svar på spørsmål fra spesialetterforskeren om mulig samarbeid med russerne. Det hvite hus har ikke villet svare på spørsmål som dreier seg om mulig hindring av etterforskningen.
Trumps tidligere advokat Michael Cohen ble i uka som gikk dømt til tre års fengsel for en rekke forhold, blant annet å ha bidratt til ulovlig valgkampfinansiering. I retten sa Cohen at han påtok seg ansvaret for kriminelle handlinger, «inkludert handlinger som omfattet USAs president».

HysjpengerCohen har også uttalt at Trump var klar over at det var galt å utbetale «hysjpenger» til to kvinner like før valget. Pengene gikk til tidligere Playboy-modell Karen McDougal og pornostjernen Stormy Daniels, som begge hevder å ha hatt en affære med Trump.
Giuliani avviser dette, og kaller Cohen en løgner. Trump tok til Twitter for å svartmale sin tidligere advokat.
– Husk, Cohen ble først en «rotte» etter at FBI gjorde noe som er fullstendig utenkelig og uhørt fram til heksejakten ble startet på ulovlig vis. DE BRØT SEG INN PÅ EN ADVOKATS KONTOR, tvitret presidenten.
Trumps påstand om et «innbrudd» er imidlertid feil. FBI fikk godkjent en ransakelsesordre. Under ransakingen beslagla FBI blant annet dokumenter om utbetalinger gjort til Daniels.
(©NTB)
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.
Tirsdag 22. januar 2019
• Politikk kan iblant framstå som en dragkamp mellom fløyene, hvor én side får gjennomslag det ene året, før nye valg snur om på alt. I realiteten er det likevel slik at mye av det som vedtas blir stående, politiske skifter til tross. Det...
Tirsdag 22. januar 2019
SV I VINDEN: Medlemmene strømmer til opposisjonspartiene etter opprettelsen av den borgerlige firepartiregjeringen. Hos SV er veksten dobbelt så stor som hos Ap.
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.