Mandag 17. desember 2018
Donald Trumps advokat avviser muligheten for et Mueller-intervju
«Over mitt lik» er svaret Donald Trumps advokat Rudy Giuliani gir på spørsmål om presidenten vil la seg intervjue av spesialetterforsker Robert Mueller.
Publisert: 17 Desember 01:15
«Over mitt lik» er svaret Donald Trumps advokat Rudy Giuliani gir på spørsmål om presidenten vil la seg intervjue av spesialetterforsker Robert Mueller.
Uttalelsen falt da Giuliani søndag ble intervjuet av Fox News, en kanal som gjerne støtter lojalt opp om presidenten.
– Det eneste spørsmålet som gjenstår til presidenten er om noen ubetalte parkeringsbøter fra 1986 eller 1987, sa en sarkastisk Giuliani, som kalte Muellers team for en «spøk».

InnstevningSpesialetterforsker Mueller etterforsker mulige bånd mellom Trumps valgkampapparat og Russland. Hans stab har gjentatte ganger forsøkt å få til et intervju med presidenten. Dersom presidenten formelt avviser en intervjuforespørsel, kan Mueller i teorien stevne Trump for retten i et forsøk på å tvinge fram presidentens vitnesbyrd.
Den amerikanske høyesteretten har aldri behandlet en sak der en president er innstevnet i en kriminaletterforskning, men dommere har uttalt at presidenten kan tvinges til å overlevere dokumenter som har blitt innstevnet.

FengselsdomI november sendte Det hvite hus skriftlige svar på spørsmål fra spesialetterforskeren om mulig samarbeid med russerne. Det hvite hus har ikke villet svare på spørsmål som dreier seg om mulig hindring av etterforskningen.
Trumps tidligere advokat Michael Cohen ble i uka som gikk dømt til tre års fengsel for en rekke forhold, blant annet å ha bidratt til ulovlig valgkampfinansiering. I retten sa Cohen at han påtok seg ansvaret for kriminelle handlinger, «inkludert handlinger som omfattet USAs president».

HysjpengerCohen har også uttalt at Trump var klar over at det var galt å utbetale «hysjpenger» til to kvinner like før valget. Pengene gikk til tidligere Playboy-modell Karen McDougal og pornostjernen Stormy Daniels, som begge hevder å ha hatt en affære med Trump.
Giuliani avviser dette, og kaller Cohen en løgner. Trump tok til Twitter for å svartmale sin tidligere advokat.
– Husk, Cohen ble først en «rotte» etter at FBI gjorde noe som er fullstendig utenkelig og uhørt fram til heksejakten ble startet på ulovlig vis. DE BRØT SEG INN PÅ EN ADVOKATS KONTOR, tvitret presidenten.
Trumps påstand om et «innbrudd» er imidlertid feil. FBI fikk godkjent en ransakelsesordre. Under ransakingen beslagla FBI blant annet dokumenter om utbetalinger gjort til Daniels.
(©NTB)
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...
Lørdag 15. juni 2019
GIR LITE I KASSA: Samferdselsministeren vil kutte bompenger ved å stanse arkitekttegnede T-banestasjoner og blomsterkasser i Oslo. Besparelsen kan gi 2,56 meter ny E 18.
Lørdag 15. juni 2019
Gullpenn: Bøkene om Elling er en språklig fryd, men vanskelig å bli berørt av.
Fredag 14. juni 2019
• Statens sivilrettsforvaltning har avslått tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunders krav på erstatning etter at korrupsjonssiktelsen mot ham ble henlagt. Lunders krav var på mer enn en halv milliard kroner, basert på et regnestykke hvor tapte...
Fredag 14. juni 2019
SÅRBART: Ei reservevasskjelde for hovudstaden har blitt utgreidd sidan 1965. No vil Oslo-politikarane utgreia meir. Vass­direktøren åtvarar.