Mandag 17. desember 2018
Donald Trumps advokat avviser muligheten for et Mueller-intervju
«Over mitt lik» er svaret Donald Trumps advokat Rudy Giuliani gir på spørsmål om presidenten vil la seg intervjue av spesialetterforsker Robert Mueller.
Publisert: 17 Desember 01:15
«Over mitt lik» er svaret Donald Trumps advokat Rudy Giuliani gir på spørsmål om presidenten vil la seg intervjue av spesialetterforsker Robert Mueller.
Uttalelsen falt da Giuliani søndag ble intervjuet av Fox News, en kanal som gjerne støtter lojalt opp om presidenten.
– Det eneste spørsmålet som gjenstår til presidenten er om noen ubetalte parkeringsbøter fra 1986 eller 1987, sa en sarkastisk Giuliani, som kalte Muellers team for en «spøk».

InnstevningSpesialetterforsker Mueller etterforsker mulige bånd mellom Trumps valgkampapparat og Russland. Hans stab har gjentatte ganger forsøkt å få til et intervju med presidenten. Dersom presidenten formelt avviser en intervjuforespørsel, kan Mueller i teorien stevne Trump for retten i et forsøk på å tvinge fram presidentens vitnesbyrd.
Den amerikanske høyesteretten har aldri behandlet en sak der en president er innstevnet i en kriminaletterforskning, men dommere har uttalt at presidenten kan tvinges til å overlevere dokumenter som har blitt innstevnet.

FengselsdomI november sendte Det hvite hus skriftlige svar på spørsmål fra spesialetterforskeren om mulig samarbeid med russerne. Det hvite hus har ikke villet svare på spørsmål som dreier seg om mulig hindring av etterforskningen.
Trumps tidligere advokat Michael Cohen ble i uka som gikk dømt til tre års fengsel for en rekke forhold, blant annet å ha bidratt til ulovlig valgkampfinansiering. I retten sa Cohen at han påtok seg ansvaret for kriminelle handlinger, «inkludert handlinger som omfattet USAs president».

HysjpengerCohen har også uttalt at Trump var klar over at det var galt å utbetale «hysjpenger» til to kvinner like før valget. Pengene gikk til tidligere Playboy-modell Karen McDougal og pornostjernen Stormy Daniels, som begge hevder å ha hatt en affære med Trump.
Giuliani avviser dette, og kaller Cohen en løgner. Trump tok til Twitter for å svartmale sin tidligere advokat.
– Husk, Cohen ble først en «rotte» etter at FBI gjorde noe som er fullstendig utenkelig og uhørt fram til heksejakten ble startet på ulovlig vis. DE BRØT SEG INN PÅ EN ADVOKATS KONTOR, tvitret presidenten.
Trumps påstand om et «innbrudd» er imidlertid feil. FBI fikk godkjent en ransakelsesordre. Under ransakingen beslagla FBI blant annet dokumenter om utbetalinger gjort til Daniels.
(©NTB)
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...
Lørdag 16. mars 2019
HØYREEKSTREM: Den mistenkte gjerningsmannen etter terror­angrepet på New Zealand trekker fram Anders Behring Breivik som sin «eneste sanne inspirasjon».
Lørdag 16. mars 2019
OFFER: – Hun er ikke hardhudet. Det har vært veldig tøft for henne, sier fylkesleder i Oslo Frp Tone Ims Larssen. Hun ser fortsatt på Waras samboer som offer.
Lørdag 16. mars 2019
Anerkjennelse: Dette er nødvendig lesning for alle som ønsker at likestilling, seksuell frigjøring og arbeiderkamp skal gå hånd i hånd.
Fredag 15. mars 2019
• Faktasjekk-nettstedet Faktisk.no inngikk i oktober 2018 et sam­arbeid med Facebook som gir dem mulighet til å flagge falske nyheter på det sosiale mediet. Den konservative nettavisa Minerva skriver onsdag at over hundre nettadresser og bilder har...