Søndag 16. desember 2018
Sri Lankas statsminister gjør comeback
Ranil Wickremesinghe er gjeninnsatt som statsminister på Sri Lanka, sju uker etter at han fikk sparken.
Publisert: 16 Desember 08:09
Ranil Wickremesinghe er gjeninnsatt som statsminister på Sri Lanka, sju uker etter at han fikk sparken.
Wickremesinghe ble avsatt av president Maithripala Sirisena 26. oktober, og landet har stått midt oppe i en politisk krise siden.
Sirisena innsatte landets tidligere president, partikollegaen Rajapaksa som statsminister, til protester fra Wickremesinghes parti som har flertall i nasjonalforsamlingen.
Da de folkevalgte erklærte mistillit til Rajapaksa og den nye regjeringen, forsøkte presidenten først å oppløse nasjonalforsamlingen, noe landets høyesterett satte en stopper for.
Fredag innså Rajapaksa at slaget var tapt og leverte sin avskjedssøknad, og dermed var det igjen på nytt for Wickremesinghe.
Søndag ble 69-åringen, som leder høyrepartiet UNP, igjen tatt i ed som statsminister.
(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.