Søndag 16. desember 2018
Sri Lankas statsminister gjør comeback
Ranil Wickremesinghe er gjeninnsatt som statsminister på Sri Lanka, sju uker etter at han fikk sparken.
Publisert: 16 Desember 08:09
Ranil Wickremesinghe er gjeninnsatt som statsminister på Sri Lanka, sju uker etter at han fikk sparken.
Wickremesinghe ble avsatt av president Maithripala Sirisena 26. oktober, og landet har stått midt oppe i en politisk krise siden.
Sirisena innsatte landets tidligere president, partikollegaen Rajapaksa som statsminister, til protester fra Wickremesinghes parti som har flertall i nasjonalforsamlingen.
Da de folkevalgte erklærte mistillit til Rajapaksa og den nye regjeringen, forsøkte presidenten først å oppløse nasjonalforsamlingen, noe landets høyesterett satte en stopper for.
Fredag innså Rajapaksa at slaget var tapt og leverte sin avskjedssøknad, og dermed var det igjen på nytt for Wickremesinghe.
Søndag ble 69-åringen, som leder høyrepartiet UNP, igjen tatt i ed som statsminister.
(©NTB)
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...
Lørdag 16. mars 2019
HØYREEKSTREM: Den mistenkte gjerningsmannen etter terror­angrepet på New Zealand trekker fram Anders Behring Breivik som sin «eneste sanne inspirasjon».
Lørdag 16. mars 2019
OFFER: – Hun er ikke hardhudet. Det har vært veldig tøft for henne, sier fylkesleder i Oslo Frp Tone Ims Larssen. Hun ser fortsatt på Waras samboer som offer.
Lørdag 16. mars 2019
Anerkjennelse: Dette er nødvendig lesning for alle som ønsker at likestilling, seksuell frigjøring og arbeiderkamp skal gå hånd i hånd.
Fredag 15. mars 2019
• Faktasjekk-nettstedet Faktisk.no inngikk i oktober 2018 et sam­arbeid med Facebook som gir dem mulighet til å flagge falske nyheter på det sosiale mediet. Den konservative nettavisa Minerva skriver onsdag at over hundre nettadresser og bilder har...