Søndag 16. desember 2018
Lundby toer bak umulige Althaus
Maren Lundby tok seg tilbake på pallen, men klarte ikke å tukte Katharina Althaus. Tyskeren tok sin tredje strake verdenscupseier i hopp.
Publisert: 16 Desember 14:15
Maren Lundby tok seg tilbake på pallen, men klarte ikke å tukte Katharina Althaus. Tyskeren tok sin tredje strake verdenscupseier i hopp.
Lundby fikk opp 85,5 meter i sitt første svev. Dermed var hun 2,3 poeng bak ledende Katharina Althaus. Den tyske jente hadde 85 meter og dårligere stil, men hadde litt tøffere forhold enn Lundby.
I finalen landet totningen på 83,5 meter og endte totalt på 235,5 poeng. Althaus greide 88,5 i sist finalehopp og vant 14,1 poeng foran Lundby.
I lørdagens renn, hvor hun bare ble nummer ni, sa hun at hun slet litt med teknikken i tilløpet. Lundby viste klar forbedring søndag selv om toppformen ikke er inne akkurat nå.

Blir skummel– Jeg er veldig fornøyd med å klare å ta steg gjennom konkurransehopp. For meg er det en mye større styrke å klare å snu motgang enn å vinne gang på gang. Fortsatt får jeg ikke sparket slik jeg vil i hoppet, men den dagen jeg gjør det, kan jeg bli veldig skummel å ha med å gjøre, sier Lundby.
Bøverbru-jenta har VM som det store målet denne sesongen. Det er fortsatt god tid igjen til mesterskapet i Seefeld i februar.
– Nå skal jeg bruke julen godt og jobbe videre med teknikken, slik at jeg stiller godt forberedt til konkurranser i det nye året, sier Lundby.

Klatret samemnlagtLundby har også tatt seg opp til annenplassen i verdenscupen sammenlagt etter fem renn. Den ledes av Althaus med 400 poeng, mens Lundby har 278.
Anna Odine Strøm landet på 84 meter og var nummer seks etter første hopp. I finalen fikk hun 79 meter og falt ned tre plasseringer.
Silje Opseth hadde 79,5 meter og lå på 13.-plass etter én omgang. Opseth gjentok deretter samme lengde, men tapte seks plasseringer på resultatlista.
(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.