Søndag 16. desember 2018
Lundby toer bak umulige Althaus
Maren Lundby tok seg tilbake på pallen, men klarte ikke å tukte Katharina Althaus. Tyskeren tok sin tredje strake verdenscupseier i hopp.
Publisert: 16 Desember 14:15
Maren Lundby tok seg tilbake på pallen, men klarte ikke å tukte Katharina Althaus. Tyskeren tok sin tredje strake verdenscupseier i hopp.
Lundby fikk opp 85,5 meter i sitt første svev. Dermed var hun 2,3 poeng bak ledende Katharina Althaus. Den tyske jente hadde 85 meter og dårligere stil, men hadde litt tøffere forhold enn Lundby.
I finalen landet totningen på 83,5 meter og endte totalt på 235,5 poeng. Althaus greide 88,5 i sist finalehopp og vant 14,1 poeng foran Lundby.
I lørdagens renn, hvor hun bare ble nummer ni, sa hun at hun slet litt med teknikken i tilløpet. Lundby viste klar forbedring søndag selv om toppformen ikke er inne akkurat nå.

Blir skummel– Jeg er veldig fornøyd med å klare å ta steg gjennom konkurransehopp. For meg er det en mye større styrke å klare å snu motgang enn å vinne gang på gang. Fortsatt får jeg ikke sparket slik jeg vil i hoppet, men den dagen jeg gjør det, kan jeg bli veldig skummel å ha med å gjøre, sier Lundby.
Bøverbru-jenta har VM som det store målet denne sesongen. Det er fortsatt god tid igjen til mesterskapet i Seefeld i februar.
– Nå skal jeg bruke julen godt og jobbe videre med teknikken, slik at jeg stiller godt forberedt til konkurranser i det nye året, sier Lundby.

Klatret samemnlagtLundby har også tatt seg opp til annenplassen i verdenscupen sammenlagt etter fem renn. Den ledes av Althaus med 400 poeng, mens Lundby har 278.
Anna Odine Strøm landet på 84 meter og var nummer seks etter første hopp. I finalen fikk hun 79 meter og falt ned tre plasseringer.
Silje Opseth hadde 79,5 meter og lå på 13.-plass etter én omgang. Opseth gjentok deretter samme lengde, men tapte seks plasseringer på resultatlista.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...