Lørdag 15. desember 2018
Ødegaard scoret for Vitesse, Maars Johnsen overtidshelt
Martin Ødegaard scoret et strålende mål og bidro sterkt til at Vitesse slo Venlo 2-1 i nederlandsk æresdivisjon i fotball lørdag.
Publisert: 15 Desember 22:40
Martin Ødegaard scoret et strålende mål og bidro sterkt til at Vitesse slo Venlo 2-1 i nederlandsk æresdivisjon i fotball lørdag.
Oppgjøret var 32 minutter gammelt da Ødegaard forserte ned til kortlinja, skar ut igjen i feltet og banket ballen i lengste hjørne med venstrefoten bak Venlos tyske keeper Lars Unnerstall.
Scoringen var drammenserens andre i ligaen denne sesongen.
I annen omgang utlignet Peniel Mlapa, før Oussama Darfalou sikret seieren for Vitesse med en sen scoring.
Seieren løftet Vitesse til femteplass på tabellen. Opp til ligaleder PSV Eindhoven skiller det samtidig hele 20 poeng. PSV er i kjempeform og tok tre nye poeng med 4-0-seier borte over Heracles lørdag.
På plassen bak seg på tabellen har Ødegaard og Vitesse AZ Alkmaar. Klubben til Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson og Bjørn Maars Johnsen slo Excelsior 2-1 lørdag, og Maars Johnsen ble stor overtidshelt.

Overtidsdrama
Den norske landslagsspissen startet kampen på benken, men ble byttet inn med 18 minutter igjen å spille. På overtid stanget Maars Johnsen inn seiersmålet i det som ble kampens siste angrep.
Tidligere i kampen hadde Denis Mahmudov sendt gjestene i ledelsen halvtimen ut i første omgang, før Guus Til utlignet for AZ Alkmaar ti minutter deretter.
På tampen inntok så Maars Johnsen scenen og avgjorde kampen. Den norske landslagsspissen hadde da vært på banen i drøyt 20 minutter.
Med seieren klatret Alkmaar til femteplass på tabellen i den nederlandske æresdivisjonen. Opp til PSV på toppen av tabellen skiller det hele 20 poeng.

Suverene PSVPSV stormer videre og hadde ingen problemer med å slå Heracles 4-0 på bortebane lørdag i en kamp der vertene fikk to spillere utvist. Fem poeng skiller nå fra PSV ned til 2.-plasserte Ajax.
Feyenoord er lag nummer tre og har sammen med tetlagene skaffet seg en solid luke til forfølgerne.
Ved siden av Bjørn Maars Johnsens innhopp spilte Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø hele lørdagens kamp for AZ Alkmaar. Martin Samuelsen satt på Venlos benk i samfulle 90 minutter.

(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...