Lørdag 15. desember 2018
Ødegaard scoret for Vitesse, Maars Johnsen overtidshelt
Martin Ødegaard scoret et strålende mål og bidro sterkt til at Vitesse slo Venlo 2-1 i nederlandsk æresdivisjon i fotball lørdag.
Publisert: 15 Desember 22:40
Martin Ødegaard scoret et strålende mål og bidro sterkt til at Vitesse slo Venlo 2-1 i nederlandsk æresdivisjon i fotball lørdag.
Oppgjøret var 32 minutter gammelt da Ødegaard forserte ned til kortlinja, skar ut igjen i feltet og banket ballen i lengste hjørne med venstrefoten bak Venlos tyske keeper Lars Unnerstall.
Scoringen var drammenserens andre i ligaen denne sesongen.
I annen omgang utlignet Peniel Mlapa, før Oussama Darfalou sikret seieren for Vitesse med en sen scoring.
Seieren løftet Vitesse til femteplass på tabellen. Opp til ligaleder PSV Eindhoven skiller det samtidig hele 20 poeng. PSV er i kjempeform og tok tre nye poeng med 4-0-seier borte over Heracles lørdag.
På plassen bak seg på tabellen har Ødegaard og Vitesse AZ Alkmaar. Klubben til Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson og Bjørn Maars Johnsen slo Excelsior 2-1 lørdag, og Maars Johnsen ble stor overtidshelt.

Overtidsdrama
Den norske landslagsspissen startet kampen på benken, men ble byttet inn med 18 minutter igjen å spille. På overtid stanget Maars Johnsen inn seiersmålet i det som ble kampens siste angrep.
Tidligere i kampen hadde Denis Mahmudov sendt gjestene i ledelsen halvtimen ut i første omgang, før Guus Til utlignet for AZ Alkmaar ti minutter deretter.
På tampen inntok så Maars Johnsen scenen og avgjorde kampen. Den norske landslagsspissen hadde da vært på banen i drøyt 20 minutter.
Med seieren klatret Alkmaar til femteplass på tabellen i den nederlandske æresdivisjonen. Opp til PSV på toppen av tabellen skiller det hele 20 poeng.

Suverene PSVPSV stormer videre og hadde ingen problemer med å slå Heracles 4-0 på bortebane lørdag i en kamp der vertene fikk to spillere utvist. Fem poeng skiller nå fra PSV ned til 2.-plasserte Ajax.
Feyenoord er lag nummer tre og har sammen med tetlagene skaffet seg en solid luke til forfølgerne.
Ved siden av Bjørn Maars Johnsens innhopp spilte Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø hele lørdagens kamp for AZ Alkmaar. Martin Samuelsen satt på Venlos benk i samfulle 90 minutter.

(©NTB)
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.
Torsdag 17. januar 2019
• SVs svenske søsterparti Vänsterpartiet vil fredag stemme avholdende og dermed gi parlamentarisk grunnlag for en ny regjering utgått av Socialdemokraterna og Miljöpartiet med Stefan Löfven som statsminister. Den nye regjeringen går svært...
Torsdag 17. januar 2019
Støtteordningen som skulle lokke Hollywood til Norge, hadde bare norske mottakere i 2018. – Neppe i tråd med intensjonen, sier økonom som utredet ordningen.
Torsdag 17. januar 2019
FÅ FØDSLER: Barn av innvandrere har lavere fruktbarhet enn øvrig befolkning, viser ferske tall. Norsk­pakistanske Umar Ashraf opplever ikke barnepress.
Onsdag 16. januar 2019
BISMAK: Socialdemokraterna fører en selvutslettende strategi, mener rådgiveren til «Sveriges Gerhardsen». – Regjeringsavtalen smaker ikke godt, vedgår kommunalråden i «Sossarnas» bastion.
Onsdag 16. januar 2019
Forfattere som klarer å markedsføre seg selv, trenger ikke tradisjonelle forlag, mener Arne Berggren. Nå går han inn i styret til selvpubliseringstjenesten Boldbooks.