Fredag 14. desember 2018
Mann alvorlig skadd i knivstikking i Oslo – én pågrepet
En mann i 30-årene er alvorlig skadd etter at han ble stukket ned på åpen gate på Grønland i Oslo torsdag kveld.
Publisert: 14 Desember 07:51
En mann i 30-årene er alvorlig skadd etter at han ble stukket ned på åpen gate på Grønland i Oslo torsdag kveld.
En mann i 20-årene er pågrepet, siktet for ugjerningen.
Politiet fikk melding om hendelsen via AMK klokken 18.30 torsdag kveld. Mannen som ble knivstukket, ble sendt med ambulanse til Ullevål sykehus for behandling.
– Det siste vi har hørt fra sykehuset, er at mannens tilstand er alvorlig, men stabil, sier vaktleder Anne Tveit ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB fredag morgen.
– Den siktede er ikke blitt avhørt, så vi vet ikke noe mer om relasjonen mellom de to. Han vil bli forsøkt avhørt fredag, sier Tveit.
Politiet mener knivstikkingen skjedde utendørs i Heimdalsgata. Den siktede mannen stakk fra stedet. Etter et kort søk ble han pågrepet ved Grønland T-banestasjon, noen hundre meter unna.
Politiet er usikre på foranledningen til voldsepisoden. Tidlig på kvelden sa politiet at handlingen framstår som uprovosert ettersom de ikke kjenner til noen relasjon mellom den siktede og den fornærmede. De ønsket ikke å si noe om den pågrepne mannen er kjent for politiet.
(©NTB)
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...