Fredag 14. desember 2018
Mann alvorlig skadd i knivstikking i Oslo – én pågrepet
En mann i 30-årene er alvorlig skadd etter at han ble stukket ned på åpen gate på Grønland i Oslo torsdag kveld.
Publisert: 14 Desember 07:51
En mann i 30-årene er alvorlig skadd etter at han ble stukket ned på åpen gate på Grønland i Oslo torsdag kveld.
En mann i 20-årene er pågrepet, siktet for ugjerningen.
Politiet fikk melding om hendelsen via AMK klokken 18.30 torsdag kveld. Mannen som ble knivstukket, ble sendt med ambulanse til Ullevål sykehus for behandling.
– Det siste vi har hørt fra sykehuset, er at mannens tilstand er alvorlig, men stabil, sier vaktleder Anne Tveit ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB fredag morgen.
– Den siktede er ikke blitt avhørt, så vi vet ikke noe mer om relasjonen mellom de to. Han vil bli forsøkt avhørt fredag, sier Tveit.
Politiet mener knivstikkingen skjedde utendørs i Heimdalsgata. Den siktede mannen stakk fra stedet. Etter et kort søk ble han pågrepet ved Grønland T-banestasjon, noen hundre meter unna.
Politiet er usikre på foranledningen til voldsepisoden. Tidlig på kvelden sa politiet at handlingen framstår som uprovosert ettersom de ikke kjenner til noen relasjon mellom den siktede og den fornærmede. De ønsket ikke å si noe om den pågrepne mannen er kjent for politiet.
(©NTB)
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.
Torsdag 17. januar 2019
• SVs svenske søsterparti Vänsterpartiet vil fredag stemme avholdende og dermed gi parlamentarisk grunnlag for en ny regjering utgått av Socialdemokraterna og Miljöpartiet med Stefan Löfven som statsminister. Den nye regjeringen går svært...
Torsdag 17. januar 2019
Støtteordningen som skulle lokke Hollywood til Norge, hadde bare norske mottakere i 2018. – Neppe i tråd med intensjonen, sier økonom som utredet ordningen.
Torsdag 17. januar 2019
FÅ FØDSLER: Barn av innvandrere har lavere fruktbarhet enn øvrig befolkning, viser ferske tall. Norsk­pakistanske Umar Ashraf opplever ikke barnepress.
Onsdag 16. januar 2019
BISMAK: Socialdemokraterna fører en selvutslettende strategi, mener rådgiveren til «Sveriges Gerhardsen». – Regjeringsavtalen smaker ikke godt, vedgår kommunalråden i «Sossarnas» bastion.
Onsdag 16. januar 2019
Forfattere som klarer å markedsføre seg selv, trenger ikke tradisjonelle forlag, mener Arne Berggren. Nå går han inn i styret til selvpubliseringstjenesten Boldbooks.