Onsdag 12. desember 2018
Innestengte innbyggere i Strasbourg får vende hjem
Tusenvis av mennesker får dra hjem etter å ha vært under såkalt lockdown i timevis etter skytingen i Strasbourg, hvor tre er bekreftet drept.
Publisert: 12 Desember 03:00
Tusenvis av mennesker får dra hjem etter å ha vært under såkalt lockdown i timevis etter skytingen i Strasbourg, hvor tre er bekreftet drept.
Natt til onsdag søkte fransk politi etter mannen som antas å stå bak skytingen på julemarkedet i Strasbourg tirsdag kveld.
Samtidig som jakten på gjerningsmannen pågår, har politiet begynte å evakuere tusenvis av mennesker som har vært innestengt på restauranter, kafeer, på jobb og andre steder rundt om i Strasbourg siden skytingen på julemarkedet startet. I 1-tiden natt til torsdag fikk flere vende hjem.

Utrygt i sentrumMedlemmer av EU-parlamentet som bor utenfor sentrum av Strasbourg, får lov til å dra hjem på egen risiko, opplyser president Antonio Tajani i EU-parlamentet. Rundt 2.000 personer var låst inne i EU-parlamentet.
Sentrum av Strasbourg anses fortsatt som utrygt, og medlemmer av parlamentet som bor der, kan bli eskortert hjem av det franske politiet dersom det er mulig, opplyser Tajani.
Ikke lenge etter midnatt natt til onsdag ble over 5.000 personer evakuert fra sportsarenaen Rhenus etter å ha vært på basketballkamp, skriver SIG Strasbourg på Twitter. Da hadde de vært på stadionet i fem timer. Politiet evakuerte grupper på 100 personer av gangen.

Vil ikke ta sjanser– Den avgjørelsen det haster mest å ta i natt er om vi skal frigjøre folk som er under lockdown, sa borgermester Roland Ries til TV-stasjonen BFMTV ved midnatt. Ries sa gjerningsmannen er på frifot og sier at de ikke kan «la flere mennesker potensielt bli mannens mål».
Borgermesteren sa også at han ikke vet hvordan gjerningsmannen, «tross alle sikkerhetsinstrukser», kom seg gjennom sikkerhetskontrollene før han begynte å skyte på julemarkedet i byen.

Skulle bli pågrepetPolitiet har startet terroretterforskning etter at tre personer ble skutt og drept på markedet. Tolv personer er skadd.
Det har tidligere vært meldt om fire drepte, men innenriksminister Christophe Castaner bekrefter i 2-tiden natt til onsdag at det er snakk om tre drepte.
Gjerningsmannen er identifisert som en 29 år gammel mann, født i Strasbourg og har kriminelt rulleblad. Mannen skal være på en liste over personer som anses å være en trussel mot rikets sikkerhet.
Politiet dro til mannens bopel før skytingen for å pågripe ham, men han var ikke hjemme. Hjemme hos mannen fant politiet eksplosiver. Det er ikke kjent hvorfor han skulle pågripes.

(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.