Onsdag 12. desember 2018
Innestengte innbyggere i Strasbourg får vende hjem
Tusenvis av mennesker får dra hjem etter å ha vært under såkalt lockdown i timevis etter skytingen i Strasbourg, hvor tre er bekreftet drept.
Publisert: 12 Desember 03:00
Tusenvis av mennesker får dra hjem etter å ha vært under såkalt lockdown i timevis etter skytingen i Strasbourg, hvor tre er bekreftet drept.
Natt til onsdag søkte fransk politi etter mannen som antas å stå bak skytingen på julemarkedet i Strasbourg tirsdag kveld.
Samtidig som jakten på gjerningsmannen pågår, har politiet begynte å evakuere tusenvis av mennesker som har vært innestengt på restauranter, kafeer, på jobb og andre steder rundt om i Strasbourg siden skytingen på julemarkedet startet. I 1-tiden natt til torsdag fikk flere vende hjem.

Utrygt i sentrumMedlemmer av EU-parlamentet som bor utenfor sentrum av Strasbourg, får lov til å dra hjem på egen risiko, opplyser president Antonio Tajani i EU-parlamentet. Rundt 2.000 personer var låst inne i EU-parlamentet.
Sentrum av Strasbourg anses fortsatt som utrygt, og medlemmer av parlamentet som bor der, kan bli eskortert hjem av det franske politiet dersom det er mulig, opplyser Tajani.
Ikke lenge etter midnatt natt til onsdag ble over 5.000 personer evakuert fra sportsarenaen Rhenus etter å ha vært på basketballkamp, skriver SIG Strasbourg på Twitter. Da hadde de vært på stadionet i fem timer. Politiet evakuerte grupper på 100 personer av gangen.

Vil ikke ta sjanser– Den avgjørelsen det haster mest å ta i natt er om vi skal frigjøre folk som er under lockdown, sa borgermester Roland Ries til TV-stasjonen BFMTV ved midnatt. Ries sa gjerningsmannen er på frifot og sier at de ikke kan «la flere mennesker potensielt bli mannens mål».
Borgermesteren sa også at han ikke vet hvordan gjerningsmannen, «tross alle sikkerhetsinstrukser», kom seg gjennom sikkerhetskontrollene før han begynte å skyte på julemarkedet i byen.

Skulle bli pågrepetPolitiet har startet terroretterforskning etter at tre personer ble skutt og drept på markedet. Tolv personer er skadd.
Det har tidligere vært meldt om fire drepte, men innenriksminister Christophe Castaner bekrefter i 2-tiden natt til onsdag at det er snakk om tre drepte.
Gjerningsmannen er identifisert som en 29 år gammel mann, født i Strasbourg og har kriminelt rulleblad. Mannen skal være på en liste over personer som anses å være en trussel mot rikets sikkerhet.
Politiet dro til mannens bopel før skytingen for å pågripe ham, men han var ikke hjemme. Hjemme hos mannen fant politiet eksplosiver. Det er ikke kjent hvorfor han skulle pågripes.

(©NTB)
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...
Lørdag 16. mars 2019
HØYREEKSTREM: Den mistenkte gjerningsmannen etter terror­angrepet på New Zealand trekker fram Anders Behring Breivik som sin «eneste sanne inspirasjon».
Lørdag 16. mars 2019
OFFER: – Hun er ikke hardhudet. Det har vært veldig tøft for henne, sier fylkesleder i Oslo Frp Tone Ims Larssen. Hun ser fortsatt på Waras samboer som offer.
Lørdag 16. mars 2019
Anerkjennelse: Dette er nødvendig lesning for alle som ønsker at likestilling, seksuell frigjøring og arbeiderkamp skal gå hånd i hånd.
Fredag 15. mars 2019
• Faktasjekk-nettstedet Faktisk.no inngikk i oktober 2018 et sam­arbeid med Facebook som gir dem mulighet til å flagge falske nyheter på det sosiale mediet. Den konservative nettavisa Minerva skriver onsdag at over hundre nettadresser og bilder har...