Onsdag 12. desember 2018
Mann dømt til 13 års fengsel for drap på Ellingsrud
En 24 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 13 års fengsel for forsettlig drap på Ellingsrud i Oslo i fjor. Mannen anker dommen.
Publisert: 12 Desember 11:11
En 24 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 13 års fengsel for forsettlig drap på Ellingsrud i Oslo i fjor. Mannen anker dommen.
Drapet skjedde i september i fjor. 24-åringen stakk en 20 år gammel mann i halsen med kniv. Mannens forsvarer, advokat Jan Christian Kvanvik, sa til NRK mandag at dommen vil bli anket.
Kvanvik sier til TV 2 at hans klient skulle vært dømt til mellom seks og sju års fengsel for kroppsskade med døden til følge.
24-åringen er også dømt til å betale 230.000 kroner til hver av de etterlatte foreldrene.
Straffutmålingen på 13 års fengsel begrunnes med 24-åringens tidligere voldshistorikk og at han ikke synes å ha lært av tidligere dommer eller sinnemestringskurs i fengsel.
Selv har tiltalte, som vokste opp i samme boligblokk som avdøde, hele veien hevdet at han ikke hadde til hensikt å drepe.
– Rettens begrunnelse for subjektiv skyld, altså forsettet, er svært kortfattet, bemerker Kvanvik.
Onsdag 20. mars 2019
Advokat Jon ­Wessel-Aas vil vurdere om han skal klage på politiets og stats­advokatens håndtering av anmeldelsen mot Pia Maria Roll.
Onsdag 20. mars 2019
FARLIG: Muslimhat og hvit nasjonalisme får drahjelp av politikere og medier, mener Trump-kritikere.
Onsdag 20. mars 2019
• Reiselivsleiaren og jaktentusiasten Hilde Charlotte Solheim tek eit flengande oppgjer med det ho kallar ein ukultur i delar av jegermiljøet her i landet. Ho har saman med ektemannen, næringslivs­leiaren Stein Lier Hansen, trekt seg frå eit...
Onsdag 20. mars 2019
OPPVASK: Mattilsynets ledelse har satt en veterinær og en regiondirektør på plass etter beskyldninger om rolleblanding fra oppdretternes forening Sjømat Norge.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.