Onsdag 12. desember 2018
Mann dømt til 13 års fengsel for drap på Ellingsrud
En 24 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 13 års fengsel for forsettlig drap på Ellingsrud i Oslo i fjor. Mannen anker dommen.
Publisert: 12 Desember 11:11
En 24 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 13 års fengsel for forsettlig drap på Ellingsrud i Oslo i fjor. Mannen anker dommen.
Drapet skjedde i september i fjor. 24-åringen stakk en 20 år gammel mann i halsen med kniv. Mannens forsvarer, advokat Jan Christian Kvanvik, sa til NRK mandag at dommen vil bli anket.
Kvanvik sier til TV 2 at hans klient skulle vært dømt til mellom seks og sju års fengsel for kroppsskade med døden til følge.
24-åringen er også dømt til å betale 230.000 kroner til hver av de etterlatte foreldrene.
Straffutmålingen på 13 års fengsel begrunnes med 24-åringens tidligere voldshistorikk og at han ikke synes å ha lært av tidligere dommer eller sinnemestringskurs i fengsel.
Selv har tiltalte, som vokste opp i samme boligblokk som avdøde, hele veien hevdet at han ikke hadde til hensikt å drepe.
– Rettens begrunnelse for subjektiv skyld, altså forsettet, er svært kortfattet, bemerker Kvanvik.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.
Torsdag 17. januar 2019
• SVs svenske søsterparti Vänsterpartiet vil fredag stemme avholdende og dermed gi parlamentarisk grunnlag for en ny regjering utgått av Socialdemokraterna og Miljöpartiet med Stefan Löfven som statsminister. Den nye regjeringen går svært...
Torsdag 17. januar 2019
Støtteordningen som skulle lokke Hollywood til Norge, hadde bare norske mottakere i 2018. – Neppe i tråd med intensjonen, sier økonom som utredet ordningen.
Torsdag 17. januar 2019
FÅ FØDSLER: Barn av innvandrere har lavere fruktbarhet enn øvrig befolkning, viser ferske tall. Norsk­pakistanske Umar Ashraf opplever ikke barnepress.
Onsdag 16. januar 2019
BISMAK: Socialdemokraterna fører en selvutslettende strategi, mener rådgiveren til «Sveriges Gerhardsen». – Regjeringsavtalen smaker ikke godt, vedgår kommunalråden i «Sossarnas» bastion.
Onsdag 16. januar 2019
Forfattere som klarer å markedsføre seg selv, trenger ikke tradisjonelle forlag, mener Arne Berggren. Nå går han inn i styret til selvpubliseringstjenesten Boldbooks.
Onsdag 16. januar 2019
• Både Sverige og Norge er i ferd med å få nye regjeringer. I Sverige består regjeringsunderlaget av partier som tradisjonelt har stått langt fra hverandre. I Norge er det ikke et samarbeid over blokk­grensene, men partiene som har...
Onsdag 16. januar 2019
UNNGÅR: Høyesterett viser politisk motvilje mot å behandle Svalbard-trakten, mener forsvarer Hallvard Østgård.
Tirsdag 15. januar 2019
KAOS: Vänsterpartiet kan slippe til Stefan Löfven som statsminister, selv om han må føre høyrepolitikk i regjering. – Det finnes ikke noe bedre alternativ, sier Ali Esbati.
Tirsdag 15. januar 2019
• Det er flere år siden vi i Klassekampen for første gang fikk høre at folk i norske helse- og omsorgs­institusjoner var organisert som selvstendig næringsdrivende. Vi har siden skrevet flere saker om de nye organisasjonsformene, hvor ganske...