Tirsdag 11. desember 2018
Borussia Dortmunds B-lag sikret gruppeseier
Borussia Dortmund stilte med et B-preget lag i siste mesterligarunde, men vant 2-0 i Monaco og ble belønnet med gruppeseier.
Publisert: 11 Desember 23:52
Borussia Dortmund stilte med et B-preget lag i siste mesterligarunde, men vant 2-0 i Monaco og ble belønnet med gruppeseier.
Atlético Madrid greide nemlig ikke å vinne bortekampen mot Brugge og endte etter 0-0-kampen bak Borussia Dortmund på innbyrdes oppgjør takket være 0-4-smellen i Tyskland tidligere i høst.
Både Atlético og Borussia var klar for cupspillet før tirsdagens kamper, mens Brugge var sikret tredjeplassen som gir europaligaspill. Derfor valgte den tyske klubbens trener Lucien Favre å bytte ut ni av spillerne som startet lokaloppgjøret mot Schalke (2-1-seier) sist helg.
Sju spillere slapp å være med til fyrstedømmet, men reservene gjorde jobben. Raphaël Guerreiro scoret begge målene som ga lagets fjerde seier i gruppespillet.
– Kampen sett under ett var det en fortjent seier, og enda deiligere er det at vi vant gruppen. Vi håpet at Atlético skulle avgi poeng i dag, sa kaptein for dagen Mario Götze.
I Belgia innledet Atlético Madrid kampen sterkt og kom til gode sjanser ved Thomas Partey og Antoine Griezmann, men laget sluknet og greide ikke å sette vertene under press i annen omgang.,
– Jeg har likevel en god følelse. Vi er videre, og det var målet vårt. Nå må vi prøve å bli bedre til cupspillet startet, sa Atlético-trener Diego Simeone.
Som gruppevinner kan Borussia Dortmund håpe på en gunstigere trekning mandag. Laget kan for eksempel ikke møte Real Madrid, Barcelona eller Paris Saint-Germain. Bayern München eller Schalke blir heller ikke opponenter i åttedelsfinalen, da lag fra samme land holdes fra hverandre i den første cuprunden.
(©NTB)
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...
Lørdag 16. mars 2019
HØYREEKSTREM: Den mistenkte gjerningsmannen etter terror­angrepet på New Zealand trekker fram Anders Behring Breivik som sin «eneste sanne inspirasjon».
Lørdag 16. mars 2019
OFFER: – Hun er ikke hardhudet. Det har vært veldig tøft for henne, sier fylkesleder i Oslo Frp Tone Ims Larssen. Hun ser fortsatt på Waras samboer som offer.
Lørdag 16. mars 2019
Anerkjennelse: Dette er nødvendig lesning for alle som ønsker at likestilling, seksuell frigjøring og arbeiderkamp skal gå hånd i hånd.
Fredag 15. mars 2019
• Faktasjekk-nettstedet Faktisk.no inngikk i oktober 2018 et sam­arbeid med Facebook som gir dem mulighet til å flagge falske nyheter på det sosiale mediet. Den konservative nettavisa Minerva skriver onsdag at over hundre nettadresser og bilder har...