Tirsdag 11. desember 2018
Borussia Dortmunds B-lag sikret gruppeseier
Borussia Dortmund stilte med et B-preget lag i siste mesterligarunde, men vant 2-0 i Monaco og ble belønnet med gruppeseier.
Publisert: 11 Desember 23:52
Borussia Dortmund stilte med et B-preget lag i siste mesterligarunde, men vant 2-0 i Monaco og ble belønnet med gruppeseier.
Atlético Madrid greide nemlig ikke å vinne bortekampen mot Brugge og endte etter 0-0-kampen bak Borussia Dortmund på innbyrdes oppgjør takket være 0-4-smellen i Tyskland tidligere i høst.
Både Atlético og Borussia var klar for cupspillet før tirsdagens kamper, mens Brugge var sikret tredjeplassen som gir europaligaspill. Derfor valgte den tyske klubbens trener Lucien Favre å bytte ut ni av spillerne som startet lokaloppgjøret mot Schalke (2-1-seier) sist helg.
Sju spillere slapp å være med til fyrstedømmet, men reservene gjorde jobben. Raphaël Guerreiro scoret begge målene som ga lagets fjerde seier i gruppespillet.
– Kampen sett under ett var det en fortjent seier, og enda deiligere er det at vi vant gruppen. Vi håpet at Atlético skulle avgi poeng i dag, sa kaptein for dagen Mario Götze.
I Belgia innledet Atlético Madrid kampen sterkt og kom til gode sjanser ved Thomas Partey og Antoine Griezmann, men laget sluknet og greide ikke å sette vertene under press i annen omgang.,
– Jeg har likevel en god følelse. Vi er videre, og det var målet vårt. Nå må vi prøve å bli bedre til cupspillet startet, sa Atlético-trener Diego Simeone.
Som gruppevinner kan Borussia Dortmund håpe på en gunstigere trekning mandag. Laget kan for eksempel ikke møte Real Madrid, Barcelona eller Paris Saint-Germain. Bayern München eller Schalke blir heller ikke opponenter i åttedelsfinalen, da lag fra samme land holdes fra hverandre i den første cuprunden.
(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.