Mandag 10. desember 2018
Asia-børsene falt etter Huawei-uro
Børsene i Asia startet uken med en nedtur etter en helg preget av diplomatisk dragkamp mellom Kina, Canada og USA etter pågripelsen av Huaweis finansdirektør.
Publisert: 10 Desember 07:55
Børsene i Asia startet uken med en nedtur etter en helg preget av diplomatisk dragkamp mellom Kina, Canada og USA etter pågripelsen av Huaweis finansdirektør.
Verdens aksjemarkeder har lagt bak seg en turbulent uke med usikkerhet om hva som egentlig skjer med det anstrengte forholdet mellom Kina og USA. Det forholdet blir neppe bedre etter at finansdirektøren i mobilgiganten Huawei ble pågrepet i Canada og risikerer utlevering til USA, der hun er etterlyst for brudd på sanksjonene mot Iran.
Og er det noe finansmarkedene misliker, så er det usikkerhet. Mandag falt Nikkei-indeksen i Tokyo 2,1 prosent, og den sørkoreanske Kospi-indeksen gikk ned med 1,2 prosent.
I Hongkong falt Hang Seng-indeksen 1,2 prosent etter åpning, mens hovedindeksen på den viktigste kinesiske børsen, Shanghai, gikk ned 0,6 prosent.
I tillegg til uroen rundt pågripelsen av Huawei-toppen og forholdet mellom Kina og USA, er de asiatiske markedene trolig også noe påvirket av ukeavslutningen på Wall Street. Dow Jones-indeksen falt 2,2 prosent, mens hovedindeksen på Nasdaq-børsen gikk ned hele 3 prosent fredag etter skuffende sysselsettingstall og usikkerhet om hvorvidt USA og Kina klarer å løse handelskonflikten innen fristen på 90 dager som presidentene Donald Trump og Xi Jinping satte for en drøy uke siden.
(©NTB)
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...
Lørdag 16. mars 2019
HØYREEKSTREM: Den mistenkte gjerningsmannen etter terror­angrepet på New Zealand trekker fram Anders Behring Breivik som sin «eneste sanne inspirasjon».
Lørdag 16. mars 2019
OFFER: – Hun er ikke hardhudet. Det har vært veldig tøft for henne, sier fylkesleder i Oslo Frp Tone Ims Larssen. Hun ser fortsatt på Waras samboer som offer.
Lørdag 16. mars 2019
Anerkjennelse: Dette er nødvendig lesning for alle som ønsker at likestilling, seksuell frigjøring og arbeiderkamp skal gå hånd i hånd.
Fredag 15. mars 2019
• Faktasjekk-nettstedet Faktisk.no inngikk i oktober 2018 et sam­arbeid med Facebook som gir dem mulighet til å flagge falske nyheter på det sosiale mediet. Den konservative nettavisa Minerva skriver onsdag at over hundre nettadresser og bilder har...