Mandag 10. desember 2018
Asia-børsene falt etter Huawei-uro
Børsene i Asia startet uken med en nedtur etter en helg preget av diplomatisk dragkamp mellom Kina, Canada og USA etter pågripelsen av Huaweis finansdirektør.
Publisert: 10 Desember 07:55
Børsene i Asia startet uken med en nedtur etter en helg preget av diplomatisk dragkamp mellom Kina, Canada og USA etter pågripelsen av Huaweis finansdirektør.
Verdens aksjemarkeder har lagt bak seg en turbulent uke med usikkerhet om hva som egentlig skjer med det anstrengte forholdet mellom Kina og USA. Det forholdet blir neppe bedre etter at finansdirektøren i mobilgiganten Huawei ble pågrepet i Canada og risikerer utlevering til USA, der hun er etterlyst for brudd på sanksjonene mot Iran.
Og er det noe finansmarkedene misliker, så er det usikkerhet. Mandag falt Nikkei-indeksen i Tokyo 2,1 prosent, og den sørkoreanske Kospi-indeksen gikk ned med 1,2 prosent.
I Hongkong falt Hang Seng-indeksen 1,2 prosent etter åpning, mens hovedindeksen på den viktigste kinesiske børsen, Shanghai, gikk ned 0,6 prosent.
I tillegg til uroen rundt pågripelsen av Huawei-toppen og forholdet mellom Kina og USA, er de asiatiske markedene trolig også noe påvirket av ukeavslutningen på Wall Street. Dow Jones-indeksen falt 2,2 prosent, mens hovedindeksen på Nasdaq-børsen gikk ned hele 3 prosent fredag etter skuffende sysselsettingstall og usikkerhet om hvorvidt USA og Kina klarer å løse handelskonflikten innen fristen på 90 dager som presidentene Donald Trump og Xi Jinping satte for en drøy uke siden.
(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.