Mandag 10. desember 2018
Tidligere Nissan-styreleder tiltalt
Japanske påtalemyndighet har tiltalt Nissans tidligere styreleder Carlos Ghosn for å ha underrapportert inntekten sin, ifølge japanske medier.
Publisert: 10 Desember 07:48
Japanske påtalemyndighet har tiltalt Nissans tidligere styreleder Carlos Ghosn for å ha underrapportert inntekten sin, ifølge japanske medier.
Også selskapet Nissan og styrelederens høyre hånd Greg Kelly er tiltalt, melder blant andre nyhetsbyrået Kyodo News.
De er tiltalt for å ha underrapportert Ghosns lønn, som i femårsperioden 2010 til 2015 skal ha vært til sammen 375 millioner kroner høyere enn det som ble oppgitt til skattemyndighetene.
Ghosn og Kelly ble pågrepet 19. november og har sittet i varetekt siden. Samtidig som tiltalen ble tatt ut mandag, fikk Ghosn forlenget varetektsfengslingen.
Lovbruddet har ifølge påtalemyndigheten en strafferamme på opptil ti års fengsel og 760.000 kroner i bøter.
Etter at Ghosn ble pågrepet, er han også blitt avsatt som styreleder i Mitsubishi Motors.
Ghosn har vært en svært sentral person i internasjonal bilindustri, og i fransk næringsliv. Han har stått bak store omstillinger i både Nissan og Renault og spilt en viktig rolle i industrisamarbeidet mellom Renault, Nissan og Mitsubishi. Alliansen har til sammen 450.000 ansatte globalt og solgte 10,6 millioner biler i fjor.
(©NTB)
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...
Lørdag 16. mars 2019
HØYREEKSTREM: Den mistenkte gjerningsmannen etter terror­angrepet på New Zealand trekker fram Anders Behring Breivik som sin «eneste sanne inspirasjon».
Lørdag 16. mars 2019
OFFER: – Hun er ikke hardhudet. Det har vært veldig tøft for henne, sier fylkesleder i Oslo Frp Tone Ims Larssen. Hun ser fortsatt på Waras samboer som offer.
Lørdag 16. mars 2019
Anerkjennelse: Dette er nødvendig lesning for alle som ønsker at likestilling, seksuell frigjøring og arbeiderkamp skal gå hånd i hånd.
Fredag 15. mars 2019
• Faktasjekk-nettstedet Faktisk.no inngikk i oktober 2018 et sam­arbeid med Facebook som gir dem mulighet til å flagge falske nyheter på det sosiale mediet. Den konservative nettavisa Minerva skriver onsdag at over hundre nettadresser og bilder har...