Fredag 7. desember 2018
Håndgranat ble kastet inn på pub i Göteborg
Politiet sier at en gjenstand som trolig var en håndgranat, ble kastet inn på en pub sentralt i Göteborg fredag morgen. Ingen ble skadd.
Publisert: 07 Desember 12:06
Politiet sier at en gjenstand som trolig var en håndgranat, ble kastet inn på en pub sentralt i Göteborg fredag morgen. Ingen ble skadd.
Politiet fikk ved 7.30-tiden fredag morgen inn meldinger om knust glass og et høyt smell fra puben Flying Scotsman i Storgatan i Göteborg.
– Det har inntruffet en eksplosjon, trolig på innsiden av restauranten Flying Scotsman på Storgatan. I forbindelse med det ble to yngre, sortkledde og maskerte personer observert løpende fra stedet i retning Heden, sa Thomas Fuxborg, pressetalsperson for politiet i Region Väst, til Aftonbladet.
– Vitner har opplyst at de først hørte glass knuse og senere hørte en eksplosjon, så trolig ble noe kastet inn i restauranten, sa Fuxborg.
Politiets bombegruppe rykket senere ut til puben for å undersøke gjenstanden. En leilighet i nærheten ble midlertidig evakuert.
Til TT opplyser politiet at det trolig var en håndgranat som ble kastet inn i puben. De slår videre fast at ingen ble skadd.
Hendelsen etterforskes som allmennfarlig ødeleggelse. Det var ikke noe kjent trusselbilde mot puben som ble rammet.
De to som ble observert løpende fra stedet, var ved 12-tiden fredag ennå ikke pågrepet.
(©NTB)
Fredag 24. mai 2019
Donna Zuckerberg har undersøkt ytre høyres fascinasjon for gresk og romersk kultur. Hun ber oss ta misbruket av antikken på alvor.
Fredag 24. mai 2019
MAYXIT: Brexit-general Boris Johnson har lenge og nøye beredt grunnen for å ta over etter Theresa May. Nå rykker målet nærmere.
Fredag 24. mai 2019
• Storbritannias statsminister Theresa Mays tid er over. Malstrømmen rundt brexit trakk henne inn mot midten før hun ble dratt under og nå er i ferd med å drukne. Etter rekka av avstemninger i Parlamentet der hun ikke fikk støtte fra sitt...
Fredag 24. mai 2019
BOMVEG: Ap-leiar Jonas Gahr Støre vil ta ned bomstasjonar og innføra eit meir rettferdig system for vegbetaling. Bompengetoppar vendar forslaget ryggen.
Torsdag 23. mai 2019
AUST-UTVIDINGA: I Slovakia røysta berre 13 prosent ved førre europa­parlaments­val. I årets EU-val kan høgre­populisme mobilisere fleire.
Torsdag 23. mai 2019
Overskrifta «Kunne Ari vært neger?» fra 2002 har fått mange til å steile. Vil omtalen av Erlend Elias som «en homse med et visst skrullenivå» snart vekke liknende reaksjoner?
Torsdag 23. mai 2019
EIER IKKE: Regjeringen vil at flere skal bli boligeiere, men for mange sykepleiere i Oslo forblir boligdrømmen en drøm.
Torsdag 23. mai 2019
• Norge er et land for boligeiere. I stedet for å drifte og regulere leieboliger, har hovedlinja i myndighetenes boligpolitikk vært å gi folk muligheten til å kjøpe bolig. Husbanken, etablert i 1946, var lenge et verktøy for å få folk med...
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.