Fredag 7. desember 2018
Håndgranat ble kastet inn på pub i Göteborg
Politiet sier at en gjenstand som trolig var en håndgranat, ble kastet inn på en pub sentralt i Göteborg fredag morgen. Ingen ble skadd.
Publisert: 07 Desember 12:06
Politiet sier at en gjenstand som trolig var en håndgranat, ble kastet inn på en pub sentralt i Göteborg fredag morgen. Ingen ble skadd.
Politiet fikk ved 7.30-tiden fredag morgen inn meldinger om knust glass og et høyt smell fra puben Flying Scotsman i Storgatan i Göteborg.
– Det har inntruffet en eksplosjon, trolig på innsiden av restauranten Flying Scotsman på Storgatan. I forbindelse med det ble to yngre, sortkledde og maskerte personer observert løpende fra stedet i retning Heden, sa Thomas Fuxborg, pressetalsperson for politiet i Region Väst, til Aftonbladet.
– Vitner har opplyst at de først hørte glass knuse og senere hørte en eksplosjon, så trolig ble noe kastet inn i restauranten, sa Fuxborg.
Politiets bombegruppe rykket senere ut til puben for å undersøke gjenstanden. En leilighet i nærheten ble midlertidig evakuert.
Til TT opplyser politiet at det trolig var en håndgranat som ble kastet inn i puben. De slår videre fast at ingen ble skadd.
Hendelsen etterforskes som allmennfarlig ødeleggelse. Det var ikke noe kjent trusselbilde mot puben som ble rammet.
De to som ble observert løpende fra stedet, var ved 12-tiden fredag ennå ikke pågrepet.
(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
ØNSKE: Venezuelas Yvan Gil håper Norge står imot internasjonalt press og beholder sin nøytrale posisjon i kriserammede Venezuelas politiske strid.