Fredag 7. desember 2018
Helslakt for danske EM-jenter: Majonesen tapte for Marseillaisen
Danmark ble ikke spart det grann i danske aviser etter stortapet for Frankrike i håndball-EM torsdag. Ekstra Bladet var friskest.
Publisert: 07 Desember 07:17
Danmark ble ikke spart det grann i danske aviser etter stortapet for Frankrike i håndball-EM torsdag. Ekstra Bladet var friskest.
De danske jentene tapte 23-29. Logget de seg inn og leste Ekstra Bladet før de gikk til sengs etter kampen, ble ikke stemningen bedre.
– Det var majonesen mot Marseillaisen (Frankrikes nasjonalsang), startet avisen sin kamprapport.
– Sjansen for dansk semifinale er så ille. Den kan sammenlignes med å sitte med bind for øynene på toget mellom København og Paris å treffe en utsatt søppeldunk med én medbrakt appelsin.
– Danmark ble skrudd fra hverandre, demontert, flådd i stykker og destruert av et fantastisk fransk lag.
– Det kan være at sifrene på papiret ser hederlige ut, men tall kan lyve. Danmark var helt vekk i denne kampen, konkluderte Ekstra Bladet.
Danmark skal i neste kamp møte Russland. Det er trolig EMs beste lag
(©NTB)
Fredag 24. mai 2019
Donna Zuckerberg har undersøkt ytre høyres fascinasjon for gresk og romersk kultur. Hun ber oss ta misbruket av antikken på alvor.
Fredag 24. mai 2019
MAYXIT: Brexit-general Boris Johnson har lenge og nøye beredt grunnen for å ta over etter Theresa May. Nå rykker målet nærmere.
Fredag 24. mai 2019
• Storbritannias statsminister Theresa Mays tid er over. Malstrømmen rundt brexit trakk henne inn mot midten før hun ble dratt under og nå er i ferd med å drukne. Etter rekka av avstemninger i Parlamentet der hun ikke fikk støtte fra sitt...
Fredag 24. mai 2019
BOMVEG: Ap-leiar Jonas Gahr Støre vil ta ned bomstasjonar og innføra eit meir rettferdig system for vegbetaling. Bompengetoppar vendar forslaget ryggen.
Torsdag 23. mai 2019
AUST-UTVIDINGA: I Slovakia røysta berre 13 prosent ved førre europa­parlaments­val. I årets EU-val kan høgre­populisme mobilisere fleire.
Torsdag 23. mai 2019
Overskrifta «Kunne Ari vært neger?» fra 2002 har fått mange til å steile. Vil omtalen av Erlend Elias som «en homse med et visst skrullenivå» snart vekke liknende reaksjoner?
Torsdag 23. mai 2019
EIER IKKE: Regjeringen vil at flere skal bli boligeiere, men for mange sykepleiere i Oslo forblir boligdrømmen en drøm.
Torsdag 23. mai 2019
• Norge er et land for boligeiere. I stedet for å drifte og regulere leieboliger, har hovedlinja i myndighetenes boligpolitikk vært å gi folk muligheten til å kjøpe bolig. Husbanken, etablert i 1946, var lenge et verktøy for å få folk med...
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.