Fredag 7. desember 2018
Ada Hegerberg slått av Pernille Harder i britisk kåring
Den britiske avisen The Guardian har kåret danske Pernille Harder til verdens beste kvinnelige fotballspiller. Ada Hegerberg ble nummer tre.
Publisert: 07 Desember 12:37
Den britiske avisen The Guardian har kåret danske Pernille Harder til verdens beste kvinnelige fotballspiller. Ada Hegerberg ble nummer tre.
Den britiske avisen presenterte fredag for tredje gang sin liste over verdens beste kvinnelige fotballspillere.
Der har et dommerpanel bestående av 72 tidligere spillere, trenere og journalister fra hele verden stemt fram Pernille Harder til topps.
Norske Ada Hegerberg, som mandag mottok den prestisjefulle Ballon d'Or ble nummer tre i kåringen. Australske Samantha Kerr ble nummer to.
– Med sin evne til å stå opp mot andre spillere, hennes tekniske dyktighet og øye for mål er Harder trolig den mest komplette kvinnelige spiller i verden, skriver avisen om Harder.
Hegerberg var tidligere i høst nominert til både UEFAs og FIFAs pris som årets kvinnelige fotballspiller for 2017/18-sesongen. Der nådde hun ikke opp. Mandag ble stjernespissen fra Sunndalsøra kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller. Det var første gang at Gullballen ikke bare ble delt ut til en herrespiller.
Den norske 23-åringen har scoret på bestilling for Lyon etter overgangen til den franske storklubben i 2014, og scoret 53 mål forrige sesong.

(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.