Fredag 7. desember 2018
Ada Hegerberg slått av Pernille Harder i britisk kåring
Den britiske avisen The Guardian har kåret danske Pernille Harder til verdens beste kvinnelige fotballspiller. Ada Hegerberg ble nummer tre.
Publisert: 07 Desember 12:37
Den britiske avisen The Guardian har kåret danske Pernille Harder til verdens beste kvinnelige fotballspiller. Ada Hegerberg ble nummer tre.
Den britiske avisen presenterte fredag for tredje gang sin liste over verdens beste kvinnelige fotballspillere.
Der har et dommerpanel bestående av 72 tidligere spillere, trenere og journalister fra hele verden stemt fram Pernille Harder til topps.
Norske Ada Hegerberg, som mandag mottok den prestisjefulle Ballon d'Or ble nummer tre i kåringen. Australske Samantha Kerr ble nummer to.
– Med sin evne til å stå opp mot andre spillere, hennes tekniske dyktighet og øye for mål er Harder trolig den mest komplette kvinnelige spiller i verden, skriver avisen om Harder.
Hegerberg var tidligere i høst nominert til både UEFAs og FIFAs pris som årets kvinnelige fotballspiller for 2017/18-sesongen. Der nådde hun ikke opp. Mandag ble stjernespissen fra Sunndalsøra kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller. Det var første gang at Gullballen ikke bare ble delt ut til en herrespiller.
Den norske 23-åringen har scoret på bestilling for Lyon etter overgangen til den franske storklubben i 2014, og scoret 53 mål forrige sesong.

(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.