Fredag 7. desember 2018
Skøyteherrene vant verdenscupen i lagtempo sammenlagt
Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen og Håvard Bøkko tok 2.-plassen i fredagens lagtempo på skøyter i Polen. Dermed vant de verdenscupen sammenlagt.
Publisert: 07 Desember 17:10
Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen og Håvard Bøkko tok 2.-plassen i fredagens lagtempo på skøyter i Polen. Dermed vant de verdenscupen sammenlagt.
Japan vant fredagens lagtempo med knapp margin foran Norge og Russland, men med tre pallplasseringer av tre mulige tok Norge sammenlagtseieren i verdenscupen.
Det gås kun tre lagtempoer, og nordmennene ble derfor hedret med et lite verdenscuptrofé etter to 2.-plasser og en 3.-plass denne sesongen.
– Her er et trofé som blir med i håndbagasjen hjem, sa Bøkko til NRK etter å ha blitt tildelt beviset på sammenlagtseieren.
– Det er gøy å vinne sammenlagt så klart, vi har jo lyst til det. Så har vi veldig lyst til å vinne i VM februar, fortsatte han.

Tung HenriksenI heat med Japan så Norge en sjanse for seier, men Henriksen så noe tung ut da han var i føringen.
Japanerne tok over ledelsen, men så ut til å sprekke på slutten. Nordmennene klarte likevel ikke å hamle opp med det sterke japanske laget, og gikk til slutt inn i mål 26/100 bak vinnerne.
– Det er ikke mye. Men vi vil jo alltid vinne. Sverre gjorde en god jobb, men det er litt synd, sa landslagstrener Bjarne Rykkje til NRK.
– Vi har en del å gå på fortsatt, vi går litt for ujevnt fartsmessig. Det er litt rufs hele veien, sa Lunde Pedersen til kanalen etter løpet.

B-preget NederlandRussland og Nederland gikk etter nordmennene, men klarte ikke å gå raskere enn det norske laget. Russland havnet 6/100 bak Norge og tok 3.-plassen, mens et B-preget Nederland gikk inn til 8.-plass.
Med andreplassen vant Norge verdenscupen ti poeng foran Japan og Russland.
Norge deltok ikke på lagtempoen for kvinner i Polen fredag.
(©NTB)
Fredag 24. mai 2019
Donna Zuckerberg har undersøkt ytre høyres fascinasjon for gresk og romersk kultur. Hun ber oss ta misbruket av antikken på alvor.
Fredag 24. mai 2019
MAYXIT: Brexit-general Boris Johnson har lenge og nøye beredt grunnen for å ta over etter Theresa May. Nå rykker målet nærmere.
Fredag 24. mai 2019
• Storbritannias statsminister Theresa Mays tid er over. Malstrømmen rundt brexit trakk henne inn mot midten før hun ble dratt under og nå er i ferd med å drukne. Etter rekka av avstemninger i Parlamentet der hun ikke fikk støtte fra sitt...
Fredag 24. mai 2019
BOMVEG: Ap-leiar Jonas Gahr Støre vil ta ned bomstasjonar og innføra eit meir rettferdig system for vegbetaling. Bompengetoppar vendar forslaget ryggen.
Torsdag 23. mai 2019
AUST-UTVIDINGA: I Slovakia røysta berre 13 prosent ved førre europa­parlaments­val. I årets EU-val kan høgre­populisme mobilisere fleire.
Torsdag 23. mai 2019
Overskrifta «Kunne Ari vært neger?» fra 2002 har fått mange til å steile. Vil omtalen av Erlend Elias som «en homse med et visst skrullenivå» snart vekke liknende reaksjoner?
Torsdag 23. mai 2019
EIER IKKE: Regjeringen vil at flere skal bli boligeiere, men for mange sykepleiere i Oslo forblir boligdrømmen en drøm.
Torsdag 23. mai 2019
• Norge er et land for boligeiere. I stedet for å drifte og regulere leieboliger, har hovedlinja i myndighetenes boligpolitikk vært å gi folk muligheten til å kjøpe bolig. Husbanken, etablert i 1946, var lenge et verktøy for å få folk med...
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.