Fredag 7. desember 2018
Skøyteherrene vant verdenscupen i lagtempo sammenlagt
Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen og Håvard Bøkko tok 2.-plassen i fredagens lagtempo på skøyter i Polen. Dermed vant de verdenscupen sammenlagt.
Publisert: 07 Desember 17:10
Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen og Håvard Bøkko tok 2.-plassen i fredagens lagtempo på skøyter i Polen. Dermed vant de verdenscupen sammenlagt.
Japan vant fredagens lagtempo med knapp margin foran Norge og Russland, men med tre pallplasseringer av tre mulige tok Norge sammenlagtseieren i verdenscupen.
Det gås kun tre lagtempoer, og nordmennene ble derfor hedret med et lite verdenscuptrofé etter to 2.-plasser og en 3.-plass denne sesongen.
– Her er et trofé som blir med i håndbagasjen hjem, sa Bøkko til NRK etter å ha blitt tildelt beviset på sammenlagtseieren.
– Det er gøy å vinne sammenlagt så klart, vi har jo lyst til det. Så har vi veldig lyst til å vinne i VM februar, fortsatte han.

Tung HenriksenI heat med Japan så Norge en sjanse for seier, men Henriksen så noe tung ut da han var i føringen.
Japanerne tok over ledelsen, men så ut til å sprekke på slutten. Nordmennene klarte likevel ikke å hamle opp med det sterke japanske laget, og gikk til slutt inn i mål 26/100 bak vinnerne.
– Det er ikke mye. Men vi vil jo alltid vinne. Sverre gjorde en god jobb, men det er litt synd, sa landslagstrener Bjarne Rykkje til NRK.
– Vi har en del å gå på fortsatt, vi går litt for ujevnt fartsmessig. Det er litt rufs hele veien, sa Lunde Pedersen til kanalen etter løpet.

B-preget NederlandRussland og Nederland gikk etter nordmennene, men klarte ikke å gå raskere enn det norske laget. Russland havnet 6/100 bak Norge og tok 3.-plassen, mens et B-preget Nederland gikk inn til 8.-plass.
Med andreplassen vant Norge verdenscupen ti poeng foran Japan og Russland.
Norge deltok ikke på lagtempoen for kvinner i Polen fredag.
(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.