Fredag 7. desember 2018
Thingnes Bø vant i sprintåpningen
Johannes Thingnes Bø klinte til i sporet og med én bom vant han sesongens første sprint i slovenske Pokljuka fredag.
Publisert: 07 Desember 15:24
Johannes Thingnes Bø klinte til i sporet og med én bom vant han sesongens første sprint i slovenske Pokljuka fredag.
Thingnes Bø stakk av med seieren etter imponerende langrenn og ni av ti fulltreffere i den første sprinten denne sesongen. Rennet er ikke helt ferdig, men etter at de antatt beste skiskytterne har gått i mål ligger franske Antonin Guigonnat på 2.-plass, 16,1 sekunder bak Thingnes Bø. Russiske Alexander Loginov ligger på 3.-plass.
Fortsatt er 22 år gamle Sindre Pettersen ute i løypa og med null bom ligger unggutten godt an.
I fjor var det en nordmann på toppen av pallen i fem av åtte sprintkonkurranser, og med fredagens seier fortsetter den gode statistikken for nordmennene.

BrødreduellTarjei Bø åpnet sterkt og ledet da han passerte etter to kilometer, etter en feilfri første skyting.
Men bak kom lillebror Johannes Thingnes Bø. Han gikk styggfort i sporet og med fem kjappe treff på standplass ledet han med 11,5 sekunder på Tarjei etter første skyting.
Inn til andre skyting ledet Thingnes Bø foran storebror på 2.-plass. Brødrene bommet begge én gang hver, men selv med bommen på stående skyting holdt den yngste stryningen ledelsen.
Thingnes Bø hadde gått på knallhardt de første rundene og gikk noe saktere etter siste skyting. Det gjorde ingenting, for ingen klarte å tukte nordmannen, som med det tok årets første verdenscupseier.
Tarjei tapte tid i sporet og havnet til slutt 29,8 sekunder bak Johannes. Det holdt til 4.-plass foreløpig, etter at de antatt sterkeste har kommet i mål.
– I går var jeg helt julepølse på tur, og i dag var det skikkelig sprut i beina igjen, så det var en stor opptur. En stor dag for familien Bø, sa storebror Tarjei til NRK etter sitt løp.

Fourcade-blemmeHenrik L'Abée-Lund gikk også godt i sporet, og bommet én gang på liggende skyting. Oslo-mannen kom skjevt ut i år med 60.-plass på 20-kilometeren torsdag, og fikk en solid revansje med en sterk 7.-plass foreløpig.
– Jeg er en helt annen person på ski i dag. Jeg trengte gjennomkjøringen i går. Nå er jeg på gang, så det her var gøy, sa L'Abée-Lund til NRK.
Martin Fourcade klarte ikke å følge opp torsdagens seier. Franskmannen gikk saktere i sporet, og med én bom ligger han på en foreløpig på 22.-plass.
Johannes Thingnes Bø fikk dermed en solid revansje etter 7.-plassen i torsdagens 20-kilometer, der Fourcade vant.
Søndag skal herrene i aksjon i jaktstart.
(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.