Fredag 7. desember 2018
Thingnes Bø vant i sprintåpningen
Johannes Thingnes Bø klinte til i sporet og med én bom vant han sesongens første sprint i slovenske Pokljuka fredag. Fire nordmenn endte blant de ti beste.
Publisert: 07 Desember 16:07
Johannes Thingnes Bø klinte til i sporet og med én bom vant han sesongens første sprint i slovenske Pokljuka fredag. Fire nordmenn endte blant de ti beste.
Thingnes Bø stakk av med seieren etter imponerende langrenn og ni av ti fulltreffere i den første sprinten denne sesongen.
Dermed overtar han ledertrøyen i verdenscupen foran Antonin Guigonnat, som tok 2.-plassen fredag. Franskmannen havnet 16,1 sekunder bak Thingnes Bø og 0,3 sekunder foran russiske Alexander Loginov som tok 3.-plassen.
– Det skjer noe med kroppen min når det er verdenscup. Jeg kjenner det liksom i kroppen når jeg legger meg i senga. En rar følelse, sa Thingnes Bø til NRK.
Tarjei Bø knep 4.-plassen og 22 år gamle Sindre Pettersen fikk sitt store gjennombrudd da han gikk inn til 6.-plass. Henrik L'Abée-Lund ble nummer åtte.
I fjor var det en nordmann på toppen av pallen i fem av åtte sprintkonkurranser, og med fredagens seier fortsetter den gode statistikken for nordmennene.

BrødreduellTarjei åpnet sterkt og ledet da han passerte etter to kilometer, etter en feilfri første skyting.
Men bak kom lillebror Johannes. Han gikk styggfort i sporet og med fem kjappe treff på standplass ledet han med 11,5 sekunder på Tarjei etter første skyting.
Inn til andre skyting ledet Thingnes Bø foran storebror på 2.-plass. Brødrene bommet begge én gang hver, men selv med bommen på stående skyting holdt den yngste stryningen ledelsen.
Thingnes Bø hadde gått på knallhardt de første rundene og gikk noe saktere etter siste skyting. Det gjorde ingenting, for ingen klarte å tukte nordmannen, som med det tok årets første verdenscupseier.
Tarjei tapte tid i sporet og havnet til slutt 31,2 sekunder bak Johannes. Det holdt til 4.-plass foreløpig, etter at de antatt sterkeste har kommet i mål.
– I går var jeg helt julepølse på tur, og i dag var det skikkelig sprut i beina igjen, så det var en stor opptur. En stor dag for familien Bø, sa storebror Tarjei til NRK etter sitt løp.

Fourcade-blemmePettersen gjorde en veldig god figur og sørget for en knallgod norsk dag. Med null bom endte unggutten på 6.-plass, 32,9 sekunder bak vinneren, og noterte seg med det for karrierens beste verdenscupplassering.
– Det var helt rått. En helt syk følelse. Det er ikke mye som kan sammenlignes med det her, sa en sliten Pettersen til NRK.
Henrik L'Abée-Lund gikk også godt i sporet, og bommet én gang på liggende skyting. Oslo-mannen kom skjevt ut i år med 60.-plass på 20-kilometeren torsdag, og fikk en solid revansje med en sterk 8.-plass. Han endte 35,8 sekunder bak Thingnes Bø.
– Jeg er en helt annen person på ski i dag. Jeg trengte gjennomkjøringen i går. Nå er jeg på gang, så det her var gøy, sa L'Abée-Lund til NRK.
Martin Fourcade klarte ikke å følge opp torsdagens seier. Franskmannen gikk sakte i sporet, og med én bom havnet han helt nede på 24.-plass, over minuttet bak Thingnes Bø.
Stryningen fikk dermed en solid revansje etter 7.-plassen i torsdagens 20-kilometer, der Fourcade vant.
Erlend Bjøntegaard skjøt tre bom, men endte på 21.-plass. Lars Helge Birkeland skjøt ni av ti fulltreffere og havnet på 25.-plass. Vetle Sjåstad Christiansen bommet hele seks ganger og endte som nummer 78.
Søndag skal herrene i aksjon i jaktstart.

(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.