Fredag 7. desember 2018
Wara kaller truslene et angrep på norsk demokrati
Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) betegner truslene han og hans familie er blitt utsatt for som et angrep på og sjikane av det norske demokratiet.
Publisert: 07 Desember 12:47
Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) betegner truslene han og hans familie er blitt utsatt for som et angrep på og sjikane av det norske demokratiet.
– Jeg konstaterer at vi er kommet til et punkt at det er blitt veldig ubehagelig. Jeg vil ikke spekulere i årsaker her. Det er opptil politiet å pågripe gjerningsmennene, sa statsråden da han møtte pressen fredag for å kommentere truslene han og familien ble utsatt for torsdag.
Natt til torsdag ble huset og bilen til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) tagget med ordet «rasist» og tegningen av et hakekors. I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på bilen. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ser alvorlig på truslene.
– Det er en ille opplevelse. Vi ønsker ikke at det skal være sånn i Norge, svarer Wara på NTBs spørsmål om han er redd som følge av truslene.
Han poengterer det er blitt et tøffere klima, men er klar på at hendelsen ikke legge bånd på ham som politiker.
– Jeg håper det ikke har noe å si for politikere. Vi skal ikke gi etter for slike trusler, sier han.
Han poengterer at det er en ting å rette skyts mot en politiker i det offentlige rom, men noe helt annet når det går utover familien.
– Det er juridiske og moralske aspekter her. De som ikke ønsker å stå fram i offentligheten må få lov til det. La familien få være i fred, sier justisministeren.
(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.