Fredag 7. desember 2018
Politiet kjørte demonstranter bort for å unngå slåsskamp
Det var amper stemning, men ble ikke fysiske sammenstøt mellom demonstranter og motdemonstranter under en markering mot FNs migrasjonspakt utenfor Stortinget.
Publisert: 07 Desember 21:13
Det var amper stemning, men ble ikke fysiske sammenstøt mellom demonstranter og motdemonstranter under en markering mot FNs migrasjonspakt utenfor Stortinget.
Det var på forhånd varslet en demonstrasjon mot Norges tilslutning til FNs migrasjonspakt. Avtalen skal etter planen sluttføres i Marrakech i Marokko mandag.
I tillegg møtte det opp en rekke motdemonstranter.
– Vi har hatt et bilde av at dette kunne generere en del ordensforstyrrelser, så vi har hatt til dels store politiressurser til stede, både synlige og usynlige, sier politiets innsatsleder Magnus Stranda til den fremmøtte pressen.
I løpet av demonstrasjonen kontrollerte politiet 40 personer, bortviste 23 personer og pågrep én.
Pågripelsen kom som følge av en legemskrenkelse.
Politiet måtte dessuten ta med seg en del av demonstrantene i bil.
– Den grupperingen ble politiet nødt til å følge bort for å avverge et stort slagsmål. De ble tatt med i bil og kjørt bort fra stedet. De var ikke villige til å følge et pålegg fra oss, så vi tok hånd om dem og kjørte dem bort fra stedet, sier Stranda.


(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.