Fredag 7. desember 2018
Politiet kjørte demonstranter bort for å unngå slåsskamp
Det var amper stemning, men ble ikke fysiske sammenstøt mellom demonstranter og motdemonstranter under en markering mot FNs migrasjonspakt utenfor Stortinget.
Publisert: 07 Desember 21:13
Det var amper stemning, men ble ikke fysiske sammenstøt mellom demonstranter og motdemonstranter under en markering mot FNs migrasjonspakt utenfor Stortinget.
Det var på forhånd varslet en demonstrasjon mot Norges tilslutning til FNs migrasjonspakt. Avtalen skal etter planen sluttføres i Marrakech i Marokko mandag.
I tillegg møtte det opp en rekke motdemonstranter.
– Vi har hatt et bilde av at dette kunne generere en del ordensforstyrrelser, så vi har hatt til dels store politiressurser til stede, både synlige og usynlige, sier politiets innsatsleder Magnus Stranda til den fremmøtte pressen.
I løpet av demonstrasjonen kontrollerte politiet 40 personer, bortviste 23 personer og pågrep én.
Pågripelsen kom som følge av en legemskrenkelse.
Politiet måtte dessuten ta med seg en del av demonstrantene i bil.
– Den grupperingen ble politiet nødt til å følge bort for å avverge et stort slagsmål. De ble tatt med i bil og kjørt bort fra stedet. De var ikke villige til å følge et pålegg fra oss, så vi tok hånd om dem og kjørte dem bort fra stedet, sier Stranda.


(©NTB)
Fredag 24. mai 2019
Donna Zuckerberg har undersøkt ytre høyres fascinasjon for gresk og romersk kultur. Hun ber oss ta misbruket av antikken på alvor.
Fredag 24. mai 2019
MAYXIT: Brexit-general Boris Johnson har lenge og nøye beredt grunnen for å ta over etter Theresa May. Nå rykker målet nærmere.
Fredag 24. mai 2019
• Storbritannias statsminister Theresa Mays tid er over. Malstrømmen rundt brexit trakk henne inn mot midten før hun ble dratt under og nå er i ferd med å drukne. Etter rekka av avstemninger i Parlamentet der hun ikke fikk støtte fra sitt...
Fredag 24. mai 2019
BOMVEG: Ap-leiar Jonas Gahr Støre vil ta ned bomstasjonar og innføra eit meir rettferdig system for vegbetaling. Bompengetoppar vendar forslaget ryggen.
Torsdag 23. mai 2019
AUST-UTVIDINGA: I Slovakia røysta berre 13 prosent ved førre europa­parlaments­val. I årets EU-val kan høgre­populisme mobilisere fleire.
Torsdag 23. mai 2019
Overskrifta «Kunne Ari vært neger?» fra 2002 har fått mange til å steile. Vil omtalen av Erlend Elias som «en homse med et visst skrullenivå» snart vekke liknende reaksjoner?
Torsdag 23. mai 2019
EIER IKKE: Regjeringen vil at flere skal bli boligeiere, men for mange sykepleiere i Oslo forblir boligdrømmen en drøm.
Torsdag 23. mai 2019
• Norge er et land for boligeiere. I stedet for å drifte og regulere leieboliger, har hovedlinja i myndighetenes boligpolitikk vært å gi folk muligheten til å kjøpe bolig. Husbanken, etablert i 1946, var lenge et verktøy for å få folk med...
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.