Fredag 7. desember 2018
Kripos har analysert håndskriften på bombepakken fra Ski
Skriftanalytikere i Kripos har natt til fredag analysert håndskriften på bombepakken som ble levert på politihuset i Ski i Akershus.
Publisert: 07 Desember 10:39
Skriftanalytikere i Kripos har natt til fredag analysert håndskriften på bombepakken som ble levert på politihuset i Ski i Akershus.
En ansatt fikk mistanke om at noe var galt da pakken skulle åpnes onsdag morgen, og slo alarm. Politiets bombegruppe ble tilkalt og uskadeliggjorde bomben ved å avfyre skudd mot den.
– Jeg er imponert over den innsatsen som er gjort til nå, både av vårt politidistrikt og de etatene som har bistått oss i går kveld og i natt, sier politiadvokat John Skarpeid i Øst politidistrikt til NTB fredag formiddag.
Blant dem som har jobbet med saken, er svært mange teknikere hos Kripos. Taktikere derfra har vært i politihuset på Ski og skriftanalytikere fra samme etat har analysert håndskriften.
– Det sentrale er å få identifisert gjerningsmannen ved å analysere det som er funnet i bomba, og ved skriftanalyse. Vi har gjort mange taktiske grep og gjennomført en rekke avhør. Vi har kommet veldig langt, men i den fasen vi er i nå, går vi ikke ut med så mye informasjon, sier Skarpeid.
Det sentrale søkeområdet er Norge. En viktig del av politiets etterforskning er å kartlegge mulige mistenkte. Flere politidistrikt er involvert, men det er hovedsakelig Øst politidistrikt som etterforsker saken siden bombepakken skulle leveres til Ski.
Av polititaktiske hensyn vil han ikke si noe nå om bombens beskaffenhet, hva den inneholder eller om den er profesjonelt eller amatørmessig laget.
– Men det er en sprengladning som var konstruert for å detonere ved åpning. Hensikten var å gjøre skade slik den var konstruert, sier politiadvokaten.

(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.