Tirsdag 20. november 2018
Fire døde i skyting ved sykehus i Chicago
Dødstallet som følge av den dramatiske skytingen ved et sykehus i Chicago i USA, fortsetter å stige. Fire er bekreftet døde.
Publisert: 20 November 02:49
Dødstallet som følge av den dramatiske skytingen ved et sykehus i Chicago i USA, fortsetter å stige. Fire er bekreftet døde.
Skyteepisoden fant sted mandag ettermiddag lokal tid i Mercy Hospital & Medical Center i den sørlige delen av storbyen.
Politiet opplyser at en mistenkt gjerningsmann er blitt skutt og drept. I tillegg er tre andre personer, deriblant en politimann, også døde.

DramatikkEt vitne forteller til KABC-TV at det kom en mann gående med en kvinne i retning sykehuset da han plutselig snudde seg og skjøt kvinnen i brystet flere ganger. Han sto så over henne og avfyrte flere skudd, ifølge vitnet.
Så skal mannen ha gått inn i sykehuset og åpnet ild mot tilfeldige. En sykehusansatt forteller til Chicago Tribune at en beskjed kom fra sykehusets høyttalere om at alle måtte komme seg ut.
Men «nærmest umiddelbart» etter at gjerningsmannen kom seg inn i sykehuset, kom en politimann kjørende i en SUV og åpnet ild mot den antatte gjerningspersonen.
Overvåkningsbilder viser mennesker som strømmer ut av sykehuset med armene i været. Vitner CBS News har snakket med, beskriver dramatiske scener.
– Vi kom for våre gjøremål på sykehuset og ventet på resultater da vi hørte skudd. Da jeg snudde meg, så jeg en mann som skjøt andre, sier et av vitnene.

USAs store problemDet har vært 300 masseskytinger i USA så langt i 2018, ifølge nyhetsbyrået AFP. Masseskytingene er et økende problem som har høypolitisk betydning for våpendebatten mellom demokratene og republikanerne.
Skytingen i Chicago kommer kun to uker etter at tolv personer ble skutt og drept i en musikkbar i California, hvor gjerningsmannen begikk selvmord. For tre uker siden ble også elleve personer skutt og drept i en synagoge i Pittsburgh.
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.