Tirsdag 20. november 2018
Mistenkt gjerningsperson død og flere såret i skyting ved sykehus i Chicago
En politimann og tre andre er kritisk skadd etter skyting ved et sykehus i Chicago i USA. En mistenkt gjerningsmann er død.
Publisert: 20 November 00:09
En politimann og tre andre er kritisk skadd etter skyting ved et sykehus i Chicago i USA. En mistenkt gjerningsmann er død.
Skyteepisoden fant sted mandag ettermiddag lokal tid i Mercy Hospital & Medical Center i den sørlige delen av storbyen.
Politiet opplyser at en mulig gjerningsperson er blitt skutt og drept. Tre andre personer er kritisk skadd. Det er også en politimann som skal ha blitt skutt.
En sykehusansatt forteller til Chicago Tribune at en beskjed kom fra sykehusets høyttalere om at alle måtte komme seg ut. Ifølge vitner kom en mann inn i sykehuset og åpnet ild, men «nærmest umiddelbart» kom en politibetjent kjørende i en SUV og åpnet ild mot den antatte gjerningspersonen.
– Politimannen mottar «ypperlig behandling». Send varme tanker, skriver talsmann Anthony Cuglielmi i Chicago-politiet på Twitter.
Overvåkningsbilder viser mennesker som strømmer ut av sykehuset med armene i været. Vitner CBS News har snakket med, beskriver dramatiske scener.
– Vi kom for våre gjøremål på sykehuset og ventet på resultater da vi hørte skudd. Da jeg snudde meg, så jeg en mann som skjøt andre, sier et av vitnene.
Det har vært 300 masseskytinger i USA så langt i 2018, ifølge nyhetsbyrået AFP. Masseskytingene er et økende problem som har høypolitisk betydning for våpendebatten mellom demokratene og republikanerne.
Skytingen i Chicago kommer kun to uker etter at tolv personer ble skutt og drept i en musikkbar i California, hvor gjerningsmannen begikk selvmord. For tre uker siden ble også elleve personer skutt og drept i en synagoge i Pittsburgh.
Onsdag 19. desember 2018
Nasjonalmuseet gikk glipp av inntil 90 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Finansdepartementet satte foten ned for samarbeid mellom museet og Kunst i offentlige rom.
Onsdag 19. desember 2018
KRAV: Sterke ­krefter i KrF jobber for at partiet skal kreve utviklingsministeren og et nytt ut­viklingsdepartement i ny regjering.
Onsdag 19. desember 2018
• Regjeringen, LO og NHO presenterte i går en ny avtale om inkluderende arbeidsliv, som skal gjelde de neste fire årene. Den nye avtalen er utvidet og skal gjelde hele arbeidslivet. Målet med avtalen er å kutte sykefraværet med ti prosent.
Onsdag 19. desember 2018
JULESTRID: Kan Donald Trumps lyssky forretningsimperium og valgkampanje tåle lyset fra USAs elite-aktorer?
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.