Tirsdag 20. november 2018
Mistenkt gjerningsperson død og flere såret i skyting ved sykehus i Chicago
En politimann og tre andre er kritisk skadd etter skyting ved et sykehus i Chicago i USA. En mistenkt gjerningsmann er død.
Publisert: 20 November 00:09
En politimann og tre andre er kritisk skadd etter skyting ved et sykehus i Chicago i USA. En mistenkt gjerningsmann er død.
Skyteepisoden fant sted mandag ettermiddag lokal tid i Mercy Hospital & Medical Center i den sørlige delen av storbyen.
Politiet opplyser at en mulig gjerningsperson er blitt skutt og drept. Tre andre personer er kritisk skadd. Det er også en politimann som skal ha blitt skutt.
En sykehusansatt forteller til Chicago Tribune at en beskjed kom fra sykehusets høyttalere om at alle måtte komme seg ut. Ifølge vitner kom en mann inn i sykehuset og åpnet ild, men «nærmest umiddelbart» kom en politibetjent kjørende i en SUV og åpnet ild mot den antatte gjerningspersonen.
– Politimannen mottar «ypperlig behandling». Send varme tanker, skriver talsmann Anthony Cuglielmi i Chicago-politiet på Twitter.
Overvåkningsbilder viser mennesker som strømmer ut av sykehuset med armene i været. Vitner CBS News har snakket med, beskriver dramatiske scener.
– Vi kom for våre gjøremål på sykehuset og ventet på resultater da vi hørte skudd. Da jeg snudde meg, så jeg en mann som skjøt andre, sier et av vitnene.
Det har vært 300 masseskytinger i USA så langt i 2018, ifølge nyhetsbyrået AFP. Masseskytingene er et økende problem som har høypolitisk betydning for våpendebatten mellom demokratene og republikanerne.
Skytingen i Chicago kommer kun to uker etter at tolv personer ble skutt og drept i en musikkbar i California, hvor gjerningsmannen begikk selvmord. For tre uker siden ble også elleve personer skutt og drept i en synagoge i Pittsburgh.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.
Mandag 17. desember 2018
Endringer i åndsverkloven gjør at flere kunstner­grupper må dele på samme vederlagspott. – Våre medlemmer vil sitte igjen med mindre, sier Jørgen Karlstrøm i Komponistforeningen.
Mandag 17. desember 2018
• Fredag vedtok Kongen i statsråd at Siv Jensen er inhabil i saker som angår Johan H. Andresen. Årsaken er at Andresen leier ut en hytte på Grimsøya i Oslofjorden til Frp-lederen – trolig til langt under markedspris. Siden leieforholdet ble...
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.