Tirsdag 20. november 2018
Moi om utvisningen: – Klønete og unødvendig
Skåret i gleden da Norge rykket opp til nasjonsligaens B-divisjon var Mohamed Elyounoussis røde kort rett før slutt. Helt unødvendig, mener han selv.
Publisert: 20 November 00:37
Skåret i gleden da Norge rykket opp til nasjonsligaens B-divisjon var Mohamed Elyounoussis røde kort rett før slutt. Helt unødvendig, mener han selv.
– Jeg fikk på en måte smake min egen medisin. Jeg kom for sent inn i en takling, slik motstanderne ofte gjør med meg, sa han til NTB.
– Det første gule kortet var klart, men det siste ... Det var den eneste taklingen jeg hadde i hele kampen, så jeg håpet at han ikke skulle gi meg gult kort, men han gjorde det. Det var klønete av meg, sa han.
Det skjedde i kampens 90. minutt, da han skulle prøve å hindre at en Kypros-spiller fikk ta ned ballen og avslutte i returrommet. Ti minutter tidligere var en hjemmespiller noe strengt blitt utvist med direkte rødt, og kanskje var det litt kompensasjon i dommerens avgjørelse.
Det første gule kortet fikk Moi i slutten av første omgang, og det var som han nevnte helt klart.
– Det var for å stoppe en kontring, og det tok jeg bevisst. Det andre var bare unødvendig, sa han.
Moi er glad for gruppeseieren, men ikke helt fornøyd med prestasjonen.
– Det er ikke den beste kampen vi har spilt, men vi gjorde jobben som trengtes og nådde målet vårt, sa han.
– Likevel synes jeg vi stresset litt for mye i dag. Vi kunne ha scoret mye flere mål.
Regelverket er ikke helt klart på om det røde kortet må sones i neste turneringskamp (første EM-kvalifiseringskamp i mars), et eventuelt omspill om EM-plass blant de beste lagene i nasjonsligaens C-divisjon (i mars 2020) eller i neste nasjonsliga (høsten 2020).
– Så vidt jeg har fått vite må jeg stå over i EM-kvalifiseringen, men helt sikker er jeg ikke, sa Moi selv.

(©NTB)
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.