Tirsdag 20. november 2018
Moi om utvisningen: – Klønete og unødvendig
Skåret i gleden da Norge rykket opp til nasjonsligaens B-divisjon var Mohamed Elyounoussis røde kort rett før slutt. Helt unødvendig, mener han selv.
Publisert: 20 November 00:37
Skåret i gleden da Norge rykket opp til nasjonsligaens B-divisjon var Mohamed Elyounoussis røde kort rett før slutt. Helt unødvendig, mener han selv.
– Jeg fikk på en måte smake min egen medisin. Jeg kom for sent inn i en takling, slik motstanderne ofte gjør med meg, sa han til NTB.
– Det første gule kortet var klart, men det siste ... Det var den eneste taklingen jeg hadde i hele kampen, så jeg håpet at han ikke skulle gi meg gult kort, men han gjorde det. Det var klønete av meg, sa han.
Det skjedde i kampens 90. minutt, da han skulle prøve å hindre at en Kypros-spiller fikk ta ned ballen og avslutte i returrommet. Ti minutter tidligere var en hjemmespiller noe strengt blitt utvist med direkte rødt, og kanskje var det litt kompensasjon i dommerens avgjørelse.
Det første gule kortet fikk Moi i slutten av første omgang, og det var som han nevnte helt klart.
– Det var for å stoppe en kontring, og det tok jeg bevisst. Det andre var bare unødvendig, sa han.
Moi er glad for gruppeseieren, men ikke helt fornøyd med prestasjonen.
– Det er ikke den beste kampen vi har spilt, men vi gjorde jobben som trengtes og nådde målet vårt, sa han.
– Likevel synes jeg vi stresset litt for mye i dag. Vi kunne ha scoret mye flere mål.
Regelverket er ikke helt klart på om det røde kortet må sones i neste turneringskamp (første EM-kvalifiseringskamp i mars), et eventuelt omspill om EM-plass blant de beste lagene i nasjonsligaens C-divisjon (i mars 2020) eller i neste nasjonsliga (høsten 2020).
– Så vidt jeg har fått vite må jeg stå over i EM-kvalifiseringen, men helt sikker er jeg ikke, sa Moi selv.

(©NTB)
Lørdag 16. februar 2019
ØNSKE: Venezuelas Yvan Gil håper Norge står imot internasjonalt press og beholder sin nøytrale posisjon i kriserammede Venezuelas politiske strid.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.
Lørdag 16. februar 2019
• Den siste uka har Klassekampen skrevet om norsk utenrikspolitikk og alliansestrategi. Norske myndigheter snakker nemlig stadig mer åpent om problemer med Nato. Det er spesielt valget av Donald Trump til president i USA som skaper uro. I en...
Lørdag 16. februar 2019
PAUSE: – Hvis vi ikke tar tak i integreringsutfordringene, vil det styrke ytre høyre, sier Linda Noor, som vil ha pause i bosetting av flyktninger i Oslo. Frp vil ha bosettingsstans.
Lørdag 16. februar 2019
I desember 2017, kort tid etter at metoo hadde blitt et begrep og bølger av sjokk og vantro (hos noen), lettelse og sinne (hos andre), hadde rullet fra Hollywood og utover i verden, skjedde noe så sjeldent som at en novelle gikk
Fredag 15. februar 2019
• Det folk i verden frykter aller mest, er klimaendringer, viser en ny studie fra det amerikanske forskningssenteret Pew Research Center. Hele 67 prosent av befolkningen i 23 utvalgte land fra alle verdensdeler oppgir i undersøkelser at de...
Fredag 15. februar 2019
Private samlere får stadig større innflytelse over norske kunstmuseer. – Gavene kan bli en sovepute, advarer kunsthistoriker Jorunn Veiteberg.
Fredag 15. februar 2019
KATALANSK KRØLL: Det katalanske spørsmålet truer med å velte enda en spansk regjering. Midt i høyesterettssaken mot katalanske politikere mistet statsminister Sanchez budsjettflertallet i parlamentet.
Fredag 15. februar 2019
GLIR UT: Forsvarets nye overvåkings­våpen skulle i utgangspunktet bare brukes mot fremmede makter og terror, men nå krever flere tilgang på informasjonen. Ekspert advarer mot utglidning.
Torsdag 14. februar 2019
• «Et av de tydeligste politiske skillene, i nær sagt alle vestlige land, handler nå om hvor lenge man har gått på skole», skrev LO-rådgiver og Klassekampen-spaltist Jonas Bals i en kronikk på NRK Ytring i helga. Han skrev om en årelang...