Tirsdag 20. november 2018
Moi om utvisningen: – Klønete og unødvendig
Skåret i gleden da Norge rykket opp til nasjonsligaens B-divisjon var Mohamed Elyounoussis røde kort rett før slutt. Helt unødvendig, mener han selv.
Publisert: 20 November 00:37
Skåret i gleden da Norge rykket opp til nasjonsligaens B-divisjon var Mohamed Elyounoussis røde kort rett før slutt. Helt unødvendig, mener han selv.
– Jeg fikk på en måte smake min egen medisin. Jeg kom for sent inn i en takling, slik motstanderne ofte gjør med meg, sa han til NTB.
– Det første gule kortet var klart, men det siste ... Det var den eneste taklingen jeg hadde i hele kampen, så jeg håpet at han ikke skulle gi meg gult kort, men han gjorde det. Det var klønete av meg, sa han.
Det skjedde i kampens 90. minutt, da han skulle prøve å hindre at en Kypros-spiller fikk ta ned ballen og avslutte i returrommet. Ti minutter tidligere var en hjemmespiller noe strengt blitt utvist med direkte rødt, og kanskje var det litt kompensasjon i dommerens avgjørelse.
Det første gule kortet fikk Moi i slutten av første omgang, og det var som han nevnte helt klart.
– Det var for å stoppe en kontring, og det tok jeg bevisst. Det andre var bare unødvendig, sa han.
Moi er glad for gruppeseieren, men ikke helt fornøyd med prestasjonen.
– Det er ikke den beste kampen vi har spilt, men vi gjorde jobben som trengtes og nådde målet vårt, sa han.
– Likevel synes jeg vi stresset litt for mye i dag. Vi kunne ha scoret mye flere mål.
Regelverket er ikke helt klart på om det røde kortet må sones i neste turneringskamp (første EM-kvalifiseringskamp i mars), et eventuelt omspill om EM-plass blant de beste lagene i nasjonsligaens C-divisjon (i mars 2020) eller i neste nasjonsliga (høsten 2020).
– Så vidt jeg har fått vite må jeg stå over i EM-kvalifiseringen, men helt sikker er jeg ikke, sa Moi selv.

(©NTB)
Onsdag 19. desember 2018
Nasjonalmuseet gikk glipp av inntil 90 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Finansdepartementet satte foten ned for samarbeid mellom museet og Kunst i offentlige rom.
Onsdag 19. desember 2018
KRAV: Sterke ­krefter i KrF jobber for at partiet skal kreve utviklingsministeren og et nytt ut­viklingsdepartement i ny regjering.
Onsdag 19. desember 2018
• Regjeringen, LO og NHO presenterte i går en ny avtale om inkluderende arbeidsliv, som skal gjelde de neste fire årene. Den nye avtalen er utvidet og skal gjelde hele arbeidslivet. Målet med avtalen er å kutte sykefraværet med ti prosent.
Onsdag 19. desember 2018
JULESTRID: Kan Donald Trumps lyssky forretningsimperium og valgkampanje tåle lyset fra USAs elite-aktorer?
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.