Tirsdag 20. november 2018
Kamara: – Viktig å vise at jeg kan score viktige mål
For Ola Kamara var mandagens nasjonsligafinale en herlig revansj etter kampen i Slovenia. – Jeg er en spiller som skal score mål, sier matchvinneren.
Publisert: 20 November 00:01
For Ola Kamara var mandagens nasjonsligafinale en herlig revansj etter kampen i Slovenia. – Jeg er en spiller som skal score mål, sier matchvinneren.
Med to scoringer senket han Kypros og sørget for at Norge ble gruppevinner. Det gjorde han etter å ha fått mye kritikk for fredagens prestasjon.
– Jeg følte meg ikke så «sharp» mot Slovenia. Jeg er ikke så opptatt av hvordan jeg spilte, men det var tre-fire situasjoner der jeg følte at hvis jeg var skarpere så ville jeg scoret. Jeg var sykt fokusert foran denne kampen på at jeg skulle være skarp og score på det jeg fikk. Det gjorde jeg, og det er deilig, sa han til NTB etter å ha skutt Norge til gruppeseier.
– På det første så jeg Omar (Elabdellaoui) i øyekroken. Jeg løp tidlig inn, og han headet den perfekt til meg. Jeg fikk den litt på sølvfat. Den kom også foran meg, så jeg ikke måtte strekke meg bakover, for da kan den fort gå over, sa han.
– Det er viktig å sette den som spiss. Da fikk vi mye mer ro i laget. Det kunne blitt stressende hvis vi ikke hadde scoret, men bommet og bommet, og så fått høre at Bulgaria hadde gått opp til 1-0.

PunktertNorges ledermål kom beleilig snaut ti minutter før pause, og Kamaras 2-0-mål på et hjørnespark fra Ole Selnæs helt i begynnelsen av annen omgang punkterte langt på vei spenningen.
– Jeg satte den også, og da fikk vi enda mer ro, sa MLS-proffen, som scoret fem av landslagets 16 mål i år selv om han spilte bare fire kamper. Han innledet året med hattrick mot Australia og kunne ha avsluttet det med hattrick mot Kypros. På 2-0 var han to ganger alene gjennom, men valgte å sentre.
– Jeg burde nok vært litt mer grådig i de situasjonene, og jeg hadde i tillegg en svær bom mot Panama i juni, så det kunne blitt mange mål. I dag var det nok med to, men det er viktig for meg å vise at jeg kan score i viktige kamper. Det er på scoringer jeg måler meg selv som spiss, sa han til NTB.

God framtid– Kanskje Lars (Lagerbäck) også har fått en følelse av at jeg er en spiller som kan score i kampene hvor vi trenger mål.
Kamara har stor tro på landslagets framtid.
– Gutta har satt standarden ved å sette oss i posisjon til å kunne vinne gruppa, og det er deilig når vi klarer det. Det er mye kvalitet i laget, mange bra spillere og kamp om alle plasser. Jeg tror også det norske folk synes det er gøy å se oss spille, sa han.
(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.