Tirsdag 20. november 2018
Mann i 20-årene ranet i Bærum
Politiet leter etter to gutter etter at en mann i 20-årene ble slått, truet med kniv og ranet i Bærum mandag kveld.
Publisert: 20 November 00:34
Politiet leter etter to gutter etter at en mann i 20-årene ble slått, truet med kniv og ranet i Bærum mandag kveld.
Politiet fikk melding om ranet, som skjedde bak en 7-Eleven-kiosk og en bensinstasjon i Brynsveien på Kolsås klokken 22.30.
– Det er snakk om en mann i 20-årene som sier han ble kontaktet av det han beskriver som to gutter, på en tilforlatelig måte. Han har forklart at de deretter dro eller slo ham i bakken, slo ham i ansiktet og truet med kniv før de tok fra ham noen verdisaker og løp fra stedet, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.
De to gjerningsmennene løp ned mot en elv bak bensinstasjonen, og Jøkling håper noen i området kan ha sett noe.
– Vi kommer også til å samle inn video fra kameraer i området, legger han til.
Politiet har søkt med hunder i området, og Jøkling sier de fleste av gjenstandene som ble tatt, er kommet til rette.
– Vi har også fått en forholdsvis vag beskrivelse av det som skal være to mørkhudede gutter på 170–175 centimeter. De kan ha afrikansk bakgrunn, men begge snakket vanlig østlandsdialekt, opplyser Jøkling.
Operasjonslederen sier de prioriterte å få sendt ransofferet til undersøkelse og behandling på legevakt, og at de derfor ikke har fått snakket sørlig detaljert med ham ennå. Mannen var påført skader i ansiktet i forbindelse med ranet, som Jøkling beskriver som stygt.
(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.