Tirsdag 20. november 2018
Mann i 20-årene ranet i Bærum
Politiet leter etter to gutter etter at en mann i 20-årene ble slått, truet med kniv og ranet i Bærum mandag kveld.
Publisert: 20 November 00:34
Politiet leter etter to gutter etter at en mann i 20-årene ble slått, truet med kniv og ranet i Bærum mandag kveld.
Politiet fikk melding om ranet, som skjedde bak en 7-Eleven-kiosk og en bensinstasjon i Brynsveien på Kolsås klokken 22.30.
– Det er snakk om en mann i 20-årene som sier han ble kontaktet av det han beskriver som to gutter, på en tilforlatelig måte. Han har forklart at de deretter dro eller slo ham i bakken, slo ham i ansiktet og truet med kniv før de tok fra ham noen verdisaker og løp fra stedet, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.
De to gjerningsmennene løp ned mot en elv bak bensinstasjonen, og Jøkling håper noen i området kan ha sett noe.
– Vi kommer også til å samle inn video fra kameraer i området, legger han til.
Politiet har søkt med hunder i området, og Jøkling sier de fleste av gjenstandene som ble tatt, er kommet til rette.
– Vi har også fått en forholdsvis vag beskrivelse av det som skal være to mørkhudede gutter på 170–175 centimeter. De kan ha afrikansk bakgrunn, men begge snakket vanlig østlandsdialekt, opplyser Jøkling.
Operasjonslederen sier de prioriterte å få sendt ransofferet til undersøkelse og behandling på legevakt, og at de derfor ikke har fått snakket sørlig detaljert med ham ennå. Mannen var påført skader i ansiktet i forbindelse med ranet, som Jøkling beskriver som stygt.
(©NTB)
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.
Mandag 17. desember 2018
Endringer i åndsverkloven gjør at flere kunstner­grupper må dele på samme vederlagspott. – Våre medlemmer vil sitte igjen med mindre, sier Jørgen Karlstrøm i Komponistforeningen.
Mandag 17. desember 2018
• Fredag vedtok Kongen i statsråd at Siv Jensen er inhabil i saker som angår Johan H. Andresen. Årsaken er at Andresen leier ut en hytte på Grimsøya i Oslofjorden til Frp-lederen – trolig til langt under markedspris. Siden leieforholdet ble...
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.