Tirsdag 20. november 2018
24-åring dømt til fengsel for nettovergrep
En 24 år gammel mann er dømt til to år og sju måneders fengsel for seksuelle overgrep over nett. Flere ganger utga han seg for å være politimann.
Publisert: 20 November 01:11
En 24 år gammel mann er dømt til to år og sju måneders fengsel for seksuelle overgrep over nett. Flere ganger utga han seg for å være politimann.
Hele 32 unge jenter var fornærmede i saken. Dommen mot den 24 år gamle mannen fra Buskerud falt i Kongsberg og Eiker tingrett fredag 16. november, skriver Drammens Tidende.
Mannen skal via chatteprogrammer på nett ha fått jenter helt ned til 11 år helt eller delvis til å kle av seg og foreta seksuelle handlinger. En av jentene forklarte i retten at hun forsøkte å ta sitt eget liv etter overgrepet.
Til sammen var han tiltalt for en rekke forskjellige typer overgrep mot i alt 32 jenter i alderen 11 til 18 år. Disse skal ha skjedd i perioden fra 2014 til han ble pågrepet i juni 2017.
I tingretten erkjente mannen seg skyldig for alle poster han var tiltalt for, med unntak av ett tiltalepunkt.
Allerede da han ble pågrepet tilsto han en rekke forhold, og erkjente at han ved en rekke anledninger viste fram et falskt politibevis og utga seg for å være politimann, og truet jentene med å varsle foreldre og/eller barnevernet hvis de ikke gjorde som han sa.
Aktor la ned påstand om fengsel i to år og åtte måneder. Tingretten tok utgangspunkt i at forholdene mannen var tiltalt for tilsier fengsel i tre og et halvt år.
Det ble vurdert som særdeles skjerpende at han utga seg for å være politimann, men siden han tilsto alt fikk han 25 prosent strafferabatt.
I tillegg er han dømt til å betale oppreisningserstatning på mellom 15.000 og 45.000 kroner til 19 av jentene, til samme 555.000 kroner.
(©NTB)
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.
Mandag 17. desember 2018
Endringer i åndsverkloven gjør at flere kunstner­grupper må dele på samme vederlagspott. – Våre medlemmer vil sitte igjen med mindre, sier Jørgen Karlstrøm i Komponistforeningen.
Mandag 17. desember 2018
• Fredag vedtok Kongen i statsråd at Siv Jensen er inhabil i saker som angår Johan H. Andresen. Årsaken er at Andresen leier ut en hytte på Grimsøya i Oslofjorden til Frp-lederen – trolig til langt under markedspris. Siden leieforholdet ble...
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.