Tirsdag 20. november 2018
24-åring dømt til fengsel for nettovergrep
En 24 år gammel mann er dømt til to år og sju måneders fengsel for seksuelle overgrep over nett. Flere ganger utga han seg for å være politimann.
Publisert: 20 November 01:11
En 24 år gammel mann er dømt til to år og sju måneders fengsel for seksuelle overgrep over nett. Flere ganger utga han seg for å være politimann.
Hele 32 unge jenter var fornærmede i saken. Dommen mot den 24 år gamle mannen fra Buskerud falt i Kongsberg og Eiker tingrett fredag 16. november, skriver Drammens Tidende.
Mannen skal via chatteprogrammer på nett ha fått jenter helt ned til 11 år helt eller delvis til å kle av seg og foreta seksuelle handlinger. En av jentene forklarte i retten at hun forsøkte å ta sitt eget liv etter overgrepet.
Til sammen var han tiltalt for en rekke forskjellige typer overgrep mot i alt 32 jenter i alderen 11 til 18 år. Disse skal ha skjedd i perioden fra 2014 til han ble pågrepet i juni 2017.
I tingretten erkjente mannen seg skyldig for alle poster han var tiltalt for, med unntak av ett tiltalepunkt.
Allerede da han ble pågrepet tilsto han en rekke forhold, og erkjente at han ved en rekke anledninger viste fram et falskt politibevis og utga seg for å være politimann, og truet jentene med å varsle foreldre og/eller barnevernet hvis de ikke gjorde som han sa.
Aktor la ned påstand om fengsel i to år og åtte måneder. Tingretten tok utgangspunkt i at forholdene mannen var tiltalt for tilsier fengsel i tre og et halvt år.
Det ble vurdert som særdeles skjerpende at han utga seg for å være politimann, men siden han tilsto alt fikk han 25 prosent strafferabatt.
I tillegg er han dømt til å betale oppreisningserstatning på mellom 15.000 og 45.000 kroner til 19 av jentene, til samme 555.000 kroner.
(©NTB)
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.