Tirsdag 20. november 2018
24-åring dømt til fengsel for nettovergrep
En 24 år gammel mann er dømt til to år og sju måneders fengsel for seksuelle overgrep over nett. Flere ganger utga han seg for å være politimann.
Publisert: 20 November 01:11
En 24 år gammel mann er dømt til to år og sju måneders fengsel for seksuelle overgrep over nett. Flere ganger utga han seg for å være politimann.
Hele 32 unge jenter var fornærmede i saken. Dommen mot den 24 år gamle mannen fra Buskerud falt i Kongsberg og Eiker tingrett fredag 16. november, skriver Drammens Tidende.
Mannen skal via chatteprogrammer på nett ha fått jenter helt ned til 11 år helt eller delvis til å kle av seg og foreta seksuelle handlinger. En av jentene forklarte i retten at hun forsøkte å ta sitt eget liv etter overgrepet.
Til sammen var han tiltalt for en rekke forskjellige typer overgrep mot i alt 32 jenter i alderen 11 til 18 år. Disse skal ha skjedd i perioden fra 2014 til han ble pågrepet i juni 2017.
I tingretten erkjente mannen seg skyldig for alle poster han var tiltalt for, med unntak av ett tiltalepunkt.
Allerede da han ble pågrepet tilsto han en rekke forhold, og erkjente at han ved en rekke anledninger viste fram et falskt politibevis og utga seg for å være politimann, og truet jentene med å varsle foreldre og/eller barnevernet hvis de ikke gjorde som han sa.
Aktor la ned påstand om fengsel i to år og åtte måneder. Tingretten tok utgangspunkt i at forholdene mannen var tiltalt for tilsier fengsel i tre og et halvt år.
Det ble vurdert som særdeles skjerpende at han utga seg for å være politimann, men siden han tilsto alt fikk han 25 prosent strafferabatt.
I tillegg er han dømt til å betale oppreisningserstatning på mellom 15.000 og 45.000 kroner til 19 av jentene, til samme 555.000 kroner.
(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.