Mandag 19. november 2018
Det hvite hus strammer inn reglene for pressen
CNN-reporter Jim Acosta får tilbake presseakkrediteringen permanent. Men journalister må heretter ha tillatelse for å stille Donald Trump oppfølgingsspørsmål.
Publisert: 19 November 22:39
CNN-reporter Jim Acosta får tilbake presseakkrediteringen permanent. Men journalister må heretter ha tillatelse for å stille Donald Trump oppfølgingsspørsmål.
– Det hvite hus har i dag fullt ut gjenopprettet Jim Acostas presseakkreditering. Dermed er ikke lenger vårt søksmål nødvendig, opplyser CNN mandag kveld norsk tid.
Kunngjøringen kom få timer etter at CNN kunngjorde at de ville kreve en ekstraordinær rettslig høring etter å ha blitt varslet om at Acostas presseakkreditering i Det hvite hus ville bli inndratt på nytt.
Det hvite hus fratok for halvannen uke siden Jim Acosta hans presseakkreditering etter at han under en pressekonferanse med Donald Trump nektet å gi fra seg mikrofonen og fortsatte å stille presidenten kritiske spørsmål.
Han fikk akkrediteringen tilbake, men i første omgang bare for 14 dager. Mandag kunngjorde altså Det hvite hus at han får presseakkrediteringen tilbake permanent.
Samtidig ble det publisert nye regler for journalistene som dekker Det hvite hus. Det vil ikke lenger være lov å stille oppfølgingsspørsmål til Trump under pressekonferanser i Det hvite hus uten at presidenten selv eller hans medarbeidere har gitt tillatelse til det.

(©NTB)
Lørdag 16. februar 2019
ØNSKE: Venezuelas Yvan Gil håper Norge står imot internasjonalt press og beholder sin nøytrale posisjon i kriserammede Venezuelas politiske strid.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.
Lørdag 16. februar 2019
• Den siste uka har Klassekampen skrevet om norsk utenrikspolitikk og alliansestrategi. Norske myndigheter snakker nemlig stadig mer åpent om problemer med Nato. Det er spesielt valget av Donald Trump til president i USA som skaper uro. I en...
Lørdag 16. februar 2019
PAUSE: – Hvis vi ikke tar tak i integreringsutfordringene, vil det styrke ytre høyre, sier Linda Noor, som vil ha pause i bosetting av flyktninger i Oslo. Frp vil ha bosettingsstans.
Lørdag 16. februar 2019
I desember 2017, kort tid etter at metoo hadde blitt et begrep og bølger av sjokk og vantro (hos noen), lettelse og sinne (hos andre), hadde rullet fra Hollywood og utover i verden, skjedde noe så sjeldent som at en novelle gikk
Fredag 15. februar 2019
• Det folk i verden frykter aller mest, er klimaendringer, viser en ny studie fra det amerikanske forskningssenteret Pew Research Center. Hele 67 prosent av befolkningen i 23 utvalgte land fra alle verdensdeler oppgir i undersøkelser at de...
Fredag 15. februar 2019
Private samlere får stadig større innflytelse over norske kunstmuseer. – Gavene kan bli en sovepute, advarer kunsthistoriker Jorunn Veiteberg.
Fredag 15. februar 2019
KATALANSK KRØLL: Det katalanske spørsmålet truer med å velte enda en spansk regjering. Midt i høyesterettssaken mot katalanske politikere mistet statsminister Sanchez budsjettflertallet i parlamentet.
Fredag 15. februar 2019
GLIR UT: Forsvarets nye overvåkings­våpen skulle i utgangspunktet bare brukes mot fremmede makter og terror, men nå krever flere tilgang på informasjonen. Ekspert advarer mot utglidning.
Torsdag 14. februar 2019
• «Et av de tydeligste politiske skillene, i nær sagt alle vestlige land, handler nå om hvor lenge man har gått på skole», skrev LO-rådgiver og Klassekampen-spaltist Jonas Bals i en kronikk på NRK Ytring i helga. Han skrev om en årelang...