Mandag 19. november 2018
Britisk utenriksminister med en rekke krav til Iran før besøk til landet
Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt besøker mandag Iran. Der skal han ta opp atomvåpen og forsøke å fremforhandle løslatelsen av britiske fanger.
Publisert: 19 November 01:43
Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt besøker mandag Iran. Der skal han ta opp atomvåpen og forsøke å fremforhandle løslatelsen av britiske fanger.
Hunts besøk mandag er det første fra en vestlig minister siden USA trakk seg fra atomavtalen.
Iran har ifølge en IAEA-rapport fulgt vilkårene i atomavtalen med stormaktene. Rapporten ble kjent få dager etter kunngjøringen av nye amerikanske sanksjoner mot Iran. Europeiske land har derfor vært lunkne til å gjøre som USA.
– Irans atomavtale forblir en viktig komponent for stabilitet i Midtøsten ved at den eliminerer faren for en atomvæpnet Iran, sa Hunt i en uttalelse i London før avreise.
– Men vi må også få en slutt på Irans destabiliserende aktivitet i resten av regionen om vi skal løse problemet, la han til.
Hunt møter Irans utenriksminister Mohammed Javad Zarif for å diskutere europeiske tiltak for å avlaste de amerikanske sanksjonene. Partene diskuterer også Irans rolle i Syria og Jemen, samt de pågående sakene om fengslede iranske briter. Den mest kjente saken er Nazanin Zaghari-Ratcliffe, som soner fem års fengsel for oppvigleri.
– Mer enn noe annet ønsker vi å se uskyldige iranske briter bli returnert til sine familier. Jeg har hørt for mange hjerteskjærende historier fra familier som har måtte holde ut med separasjonen, sier Hunt.
– Så jeg kommer til Iran med et klart budskap til landets ledere: Å fengsle uskyldige mennesker kan ikke bli brukt som et diplomatisk pressmiddel, sier han.
(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.