Tirsdag 13. november 2018
Forsvaret iverksetter intern undersøkelse av fregattulykken
Forsvaret har besluttet å iverksette en intern undersøkelse etter kollisjonen mellom fregatten Helge Ingstad og tankskipet Sola TS.
Publisert: 13 November 11:55
Forsvaret har besluttet å iverksette en intern undersøkelse etter kollisjonen mellom fregatten Helge Ingstad og tankskipet Sola TS.
Sjøforsvarets sjef Nils-Andreas Stensønes forteller at beslutningen er tatt i samråd med Statens havarikommisjon.
– De jobber med å få det fulle og hele bildet av hendelsen, samtidig etterforsker politiet om det er forekommet noe straffbart, sier Stensønes på ren pressekonferanse tirsdag.
Han forteller at det er naturlig å følge opp med egne interne undersøkelser.
– Jeg har etablert en undersøkelsesgruppe som jobber med selve kollisjonen og som jobber seg bakover. Undersøkelsesgruppen vil grundig gå gjennom alle relevante faktorer knyttet opp til hendelsen.
Dersom undersøkelser viser avvik, vil Forsvaret fortløpende iverksette tiltak, sier han.
– Vi vil fortsette og arbeide tett med politiet og havarikommisjonen og vil dele funn med dem. Sjøforsvaret ønsker å komme til bunns i hva som skjedde og ta lærdom av dette, poengterer han.
Stensønes betegner situasjonen som ufattelig trist og opplever at det er synd å miste et fartøy til nesten fire milliarder.
– Vi er samtidig utrolig glad for at det gikk bra med alle i besetningen. Men det er klart dette er en tung sak for en marine.
(©NTB)
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.
Mandag 17. desember 2018
Endringer i åndsverkloven gjør at flere kunstner­grupper må dele på samme vederlagspott. – Våre medlemmer vil sitte igjen med mindre, sier Jørgen Karlstrøm i Komponistforeningen.
Mandag 17. desember 2018
• Fredag vedtok Kongen i statsråd at Siv Jensen er inhabil i saker som angår Johan H. Andresen. Årsaken er at Andresen leier ut en hytte på Grimsøya i Oslofjorden til Frp-lederen – trolig til langt under markedspris. Siden leieforholdet ble...
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.