Tirsdag 13. november 2018
Forsvaret iverksetter intern undersøkelse av fregattulykken
Forsvaret har besluttet å iverksette en intern undersøkelse etter kollisjonen mellom fregatten Helge Ingstad og tankskipet Sola TS.
Publisert: 13 November 11:55
Forsvaret har besluttet å iverksette en intern undersøkelse etter kollisjonen mellom fregatten Helge Ingstad og tankskipet Sola TS.
Sjøforsvarets sjef Nils-Andreas Stensønes forteller at beslutningen er tatt i samråd med Statens havarikommisjon.
– De jobber med å få det fulle og hele bildet av hendelsen, samtidig etterforsker politiet om det er forekommet noe straffbart, sier Stensønes på ren pressekonferanse tirsdag.
Han forteller at det er naturlig å følge opp med egne interne undersøkelser.
– Jeg har etablert en undersøkelsesgruppe som jobber med selve kollisjonen og som jobber seg bakover. Undersøkelsesgruppen vil grundig gå gjennom alle relevante faktorer knyttet opp til hendelsen.
Dersom undersøkelser viser avvik, vil Forsvaret fortløpende iverksette tiltak, sier han.
– Vi vil fortsette og arbeide tett med politiet og havarikommisjonen og vil dele funn med dem. Sjøforsvaret ønsker å komme til bunns i hva som skjedde og ta lærdom av dette, poengterer han.
Stensønes betegner situasjonen som ufattelig trist og opplever at det er synd å miste et fartøy til nesten fire milliarder.
– Vi er samtidig utrolig glad for at det gikk bra med alle i besetningen. Men det er klart dette er en tung sak for en marine.
(©NTB)
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.