Tirsdag 13. november 2018
Forsvaret iverksetter intern undersøkelse av fregattulykken
Forsvaret har besluttet å iverksette en intern undersøkelse etter kollisjonen mellom fregatten Helge Ingstad og tankskipet Sola TS.
Publisert: 13 November 11:55
Forsvaret har besluttet å iverksette en intern undersøkelse etter kollisjonen mellom fregatten Helge Ingstad og tankskipet Sola TS.
Sjøforsvarets sjef Nils-Andreas Stensønes forteller at beslutningen er tatt i samråd med Statens havarikommisjon.
– De jobber med å få det fulle og hele bildet av hendelsen, samtidig etterforsker politiet om det er forekommet noe straffbart, sier Stensønes på ren pressekonferanse tirsdag.
Han forteller at det er naturlig å følge opp med egne interne undersøkelser.
– Jeg har etablert en undersøkelsesgruppe som jobber med selve kollisjonen og som jobber seg bakover. Undersøkelsesgruppen vil grundig gå gjennom alle relevante faktorer knyttet opp til hendelsen.
Dersom undersøkelser viser avvik, vil Forsvaret fortløpende iverksette tiltak, sier han.
– Vi vil fortsette og arbeide tett med politiet og havarikommisjonen og vil dele funn med dem. Sjøforsvaret ønsker å komme til bunns i hva som skjedde og ta lærdom av dette, poengterer han.
Stensønes betegner situasjonen som ufattelig trist og opplever at det er synd å miste et fartøy til nesten fire milliarder.
– Vi er samtidig utrolig glad for at det gikk bra med alle i besetningen. Men det er klart dette er en tung sak for en marine.
(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.