Tirsdag 13. november 2018
Ektemannen hevder han kjørte bygda rundt med Jannes lik i bagasjerommet
Dagen etter at Janne Jemtland ble skutt i hodet skal hennes nå drapssiktede ektemann ha kjørt en rekke turer i bygda med liket hennes i bagasjerommet.
Publisert: 13 November 09:56
Dagen etter at Janne Jemtland ble skutt i hodet skal hennes nå drapssiktede ektemann ha kjørt en rekke turer i bygda med liket hennes i bagasjerommet.
Bare timer etter at han pakket liket av Janne Jemtland inn i plast og la henne i bagasjerommet på familiens Toyota RAV4, satte ektemannen seg bak rattet for å gjøre en rekke ærender rundt om i bygda.
– Janne var i bagasjerommet, sa den nå drapssiktede mannen da han fortsatte sin forklaring i Hedmarken tingrett tirsdag.
Utsagnet kom flere ganger den første halvtimen av forklaringen, da aktoratet fortsatte sin detaljerte gjennomgang av ektemannens angivelige bevegelser dagen derpå. 47-åringen hevder han fylte bensin på Esso i Brumunddal, traff en kamerat for å ordne med en snøscooter, før han kjørte hjem til Jemtland gård, der hans bror bor. Deretter kjørte han hjem til seg selv, før han kjørte tilbake til gården.
Senere denne dagen gjorde han flere ærender, alle sammen angivelig i bilen med liket i bagasjerommet.
– Var du ikke bekymret for at noen skulle se at du hadde et lik i bagasjerommet?
– Nei, det var 15 minusgrader ute og vinduene var nedrimet og fulle av snø, svarte ektemannen.
Tematikken knytter seg til et betydelig avvik mellom forklaringen hans og de øvrige bevisene i saken. Rettsmedisinerne har konkludert med at Janne Jemtland døde av drukning, bare to-tre timer etter at hun ble truffet av et pistolskudd i hodet rundt klokka 2.15 natt til 29. desember.
Ektemannen hevder han dumpet liket i Glomma først et døgn etter det fatale skuddet gikk av. Det fikk forsvarerne hans mandag til å erklære at de er uenige med rettsmedisinerne, og at det finnes en forklaring.
– Vi hører hva de sier, sa Christian Flemmen Johansen til NTB.
(©NTB)
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.
Mandag 17. desember 2018
Endringer i åndsverkloven gjør at flere kunstner­grupper må dele på samme vederlagspott. – Våre medlemmer vil sitte igjen med mindre, sier Jørgen Karlstrøm i Komponistforeningen.
Mandag 17. desember 2018
• Fredag vedtok Kongen i statsråd at Siv Jensen er inhabil i saker som angår Johan H. Andresen. Årsaken er at Andresen leier ut en hytte på Grimsøya i Oslofjorden til Frp-lederen – trolig til langt under markedspris. Siden leieforholdet ble...
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.