Tirsdag 13. november 2018
Janne Jemtland skal ha snakket om skilsmisse noen uker før dødsskuddet
Vitner i Janne Jemtland-saken skal i ukene før det dødelige skuddet falt ha hørt henne snakke om å skilles fra sin nå drapstiltalte ektemann.
Publisert: 13 November 12:34
Vitner i Janne Jemtland-saken skal i ukene før det dødelige skuddet falt ha hørt henne snakke om å skilles fra sin nå drapstiltalte ektemann.
Ektemannen framstilte forholdet til Janne Jemtland (36) som «alle andre forhold» – med gode og dårligere dager – men avviser at hun snakket med ham om å skilles. Temaet kom opp helt på tampen av aktors utspørring av den drapstiltalte 47-åringen. Det vil senere i rettssaken bli ført bevis for at Jemtland skal ha snakket med andre om skilsmisse
– Vi var begge enige om at gresset ikke er grønnere på andre siden av bekken, sa ektemannen da han fortsatte sin forklaring for Hedmarken tingrett på Hamar.
– Janne var sur på meg i begynnelsen av desember. Da kan hun ha nevnt i forbifarten at hun var lei av meg, men jeg har aldri hørt hun snakke konkret om at hun ville skilles, men jeg har hørt fra andre at det hadde vært et tema, sa 47-åringen.

Slettet Tinder-profil– Hun ga uttrykk for at hun var lei av deg? spurte statsadvokat Iris Storås.
– Ja, og at hun var glad i meg, svarte ektemannen.
De to var i en voldsom krangel natten da det dødelige skuddet falt, en krangel som ifølge ektemannen endte med at skytevåpenet gikk av ved uhell da han forsøkte å ta det fra henne.
Også denne natten var Jemtland sint på ektemannen, både fordi han var blitt for full på festen de hadde vært på, men mest fordi han noen dager tidligere hadde opprettet en profil på nettdating-tjenesten Tinder. Kona ville ha 47-åringen ut av soverommet og huset og beskyldte ham nærmest for å ha vært utro, framkom det av hans forklaring mandag.
– Jeg opprettet kontoen bare av nysgjerrighet. Fordi vi hadde noen venninner som var på Tinder, hevdet han.
Dagen etter at han hadde dumpet liket av kona i Glomma, slettet han profilen på Tinder.

Kjørte med liket i bilenBare timer etter at han pakket liket av Janne Jemtland inn i plast og la henne i bagasjerommet på familiens Toyota RAV4, satte ektemannen seg bak rattet for å gjøre en rekke ærender rundt om i bygda.
– Janne var i bagasjerommet, sa den nå drapstiltalte mannen da han fortsatte sin forklaring i Hedmarken tingrett tirsdag.
Utsagnet kom flere ganger den første halvtimen av forklaringen, da aktoratet fortsatte sin detaljerte gjennomgang av ektemannens angivelige bevegelser dagen derpå.
47-åringen hevder han fylte bensin på Esso i Brumunddal og traff en kamerat for å ordne med en snøscooter, før han kjørte hjem til Jemtland gård, der hans bror bor. Deretter kjørte han hjem til seg selv.
Senere denne dagen gjorde han flere ærender, alle sammen angivelig med bilen der liket lå i bagasjerommet.

Avviker fra bevisDet er et betydelig avvik mellom forklaringen til den tiltalte og de øvrige bevisene i saken. Rettsmedisinerne har konkludert med at Janne Jemtland døde av drukning, bare to-tre timer etter at hun ble truffet av et pistolskudd i hodet rundt klokka 2.15 natt til 29. desember.
Ektemannen hevder han dumpet liket i Glomma først et døgn etter det fatale skuddet gikk av. Det fikk forsvarerne hans mandag til å erklære at de er uenige med rettsmedisinerne, og at det finnes en forklaring.
– Vi hører hva de sier, sa forsvarer Christian Flemmen Johansen til NTB.
(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.