Fredag 9. november 2018
Dødstallet etter bombeangrepet i Mogadishu stiger kraftig
Det meldes om over 25 drepte etter at tre bilbomber gikk av i Somalias hovedstad Mogadishu fredag, opplyser politiet.
Publisert: 09 November 18:44
Det meldes om over 25 drepte etter at tre bilbomber gikk av i Somalias hovedstad Mogadishu fredag, opplyser politiet.
Bombene gikk av i et travelt veikryss, like ved Mogadishus strengt bevoktede flyplass, flere hoteller og et politihus. Minst 15 personer ble såret i angrepet, i tillegg til at minst 26 sivile ble drept, opplyser politiet, ifølge nyhetsbyrået DPA. Seks angripere oppgis også å ha blitt drept.
Nyhetsbyrået AFP siterer politikilder som sier at rundt 20 ble drept og over 40 såret.
– Flesteparten av disse menneskene var sivile som passerte området da angrepet skjedde, sier polititjenestemannen Abdulahi Ahmed.

Populært hotellIfølge somalisk politi utløste medlemmer av den ytterliggående islamistgruppa Al-Shabaab to bomber rett utenfor Sahafi Hotel, et populært sted for regjeringsmedlemmer og andre somaliske samfunnstopper.
De to angriperne kjørte biler fylt med eksplosiver opp foran hotellet. Begge ble drept da bombene gikk av, ifølge politiet. Samtidig forsøkte fire andre angripere å storme hotellet. Alle ble skutt og drept av hotellets vakter, opplyser politibetjenten Ahmed Bashane.
Den tredje bomben lå gjemt i en parkert og tom bil.

Flere bygninger skaddFlere andre bygninger, blant annet Hayat Hotel og et politihus, ble ødelagt i de kraftige eksplosjonene.
Mogadishu har gjentatte ganger opplevd å bli utsatt for blodige bombeangrep. Den ytterliggående islamistgruppa Al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for lignende angrep tidligere, og har også tatt ansvaret for fredagens angrep.
Gruppa ble tvunget ut av hovedstaden i 2011, men kontrollerer fortsatt områder på landsbygda.
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.