Fredag 9. november 2018
Kvinne siktet for millionsvindel tilbake i Danmark
Britta Nielsen, som er siktet for underslag av over 140 milioner kroner fra sin statlige arbeidsgiver, er kommet hjem til København.
Publisert: 09 November 14:45
Britta Nielsen, som er siktet for underslag av over 140 milioner kroner fra sin statlige arbeidsgiver, er kommet hjem til København.
Kvinnen ble pågrepet i Johannesburg i Sør-Afrika mandag, der representanter for dansk påtalemyndighet var til stede.
Fredag var hun tilbake i København i hjemlandet Danmark sammen med en mann som er siktet i samme sak.
64 år gamle Nielsen var ansatt i den danske Socialstyrelsen i 40 år. Hun er siktet for å ha utbetalt 111 millioner danske kroner, tilsvarende 141 millioner norske kroner, fordelt på 274 overføringer til sine egne bankkontoer fra 2002 til 2018. Dette skal ha vært mulig ved å overføre midler beregnet på utsatte grupper til falske prosjekter.
Svindelen ble avdekket i slutten av september i forbindelse med revisjon.
64-åringens danske advokat Nima Nabipour sa i forbindelse med pågripelsen til kringkasteren Danmarks Radio at hans klient ønsket å bli utlevert til Danmark så fort det lot seg gjøre slik at hun kan bidra til å oppklare saken.
Den andre siktede i saken, også dansk borger, ble pågrepet i Sør-Afrika i forrige uke på mistanke om å ha håndtert stjålne verdier.
(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.