Fredag 9. november 2018
Kvinne siktet for millionsvindel tilbake i Danmark
Britta Nielsen, som er siktet for underslag av over 140 milioner kroner fra sin statlige arbeidsgiver, er kommet hjem til København.
Publisert: 09 November 14:45
Britta Nielsen, som er siktet for underslag av over 140 milioner kroner fra sin statlige arbeidsgiver, er kommet hjem til København.
Kvinnen ble pågrepet i Johannesburg i Sør-Afrika mandag, der representanter for dansk påtalemyndighet var til stede.
Fredag var hun tilbake i København i hjemlandet Danmark sammen med en mann som er siktet i samme sak.
64 år gamle Nielsen var ansatt i den danske Socialstyrelsen i 40 år. Hun er siktet for å ha utbetalt 111 millioner danske kroner, tilsvarende 141 millioner norske kroner, fordelt på 274 overføringer til sine egne bankkontoer fra 2002 til 2018. Dette skal ha vært mulig ved å overføre midler beregnet på utsatte grupper til falske prosjekter.
Svindelen ble avdekket i slutten av september i forbindelse med revisjon.
64-åringens danske advokat Nima Nabipour sa i forbindelse med pågripelsen til kringkasteren Danmarks Radio at hans klient ønsket å bli utlevert til Danmark så fort det lot seg gjøre slik at hun kan bidra til å oppklare saken.
Den andre siktede i saken, også dansk borger, ble pågrepet i Sør-Afrika i forrige uke på mistanke om å ha håndtert stjålne verdier.
(©NTB)
Tirsdag 20. november 2018
Spartacus-sjef Per Nordanger mener vi har hatt en overproduksjon av sakprosa de siste årene, og at flere forlag kan bli nødt til å kutte titler.
Tirsdag 20. november 2018
SAMLING I BÅNN: Venstresida i Latin-Amerika samles for å finne ut hvordan de kan stanse høyresida og diktaturhyllere som Jair Bolsonaro.
Tirsdag 20. november 2018
VRAKET: Rogaland KrF vil ha Kjell Ingolf Ropstad som ny KrF-leder – ikke Olaug Bollestad. Flere fylker peker på Hans Olav Syversen etter rå maktkamp.
Tirsdag 20. november 2018
• I går lanserte Klassekampen i samarbeid med Nationen og Landslaget for lokalaviser en kampanje for å bevare norsk mediemangfold. Til nå har mer enn 80 norske avisredaktører signert et opprop, hvor vi krever at avisa skal fram, også i...
Mandag 19. november 2018
Ved å øke sine egeninntekter har de statseide teatrene kompensert for kutt i offentlig støtte. Men de kunstneriske ambisjonene vil snart bli skadelidende, hevder teatersjefer.
Mandag 19. november 2018
FINAL SAY: Verken tilhengere eller motstandere av brexit liker avtalen til Theresa May. People’s vote-leder mener en ny folkeavstemning er Mays eneste utvei.
Mandag 19. november 2018
HÅRDA BUD: Frisør­bransjen sliter med å rekruttere tillits­valgte. Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter konflikt med sjefen.
Mandag 19. november 2018
• Klassekampen skriver i dag om vilkårene for fagorganisering i frisørbransjen. Tillitsvalgt Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter en konflikt på jobben. Hun mener oppsigelsen var en straff for jobben hun gjorde som tillitsvalgt.
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
Astrid Søgnens avgang som direktør for Utdanningsetaten i Oslo kan innvarsle et skolepolitisk regimeskifte. Søgnen har gjennom et par tiår vært den fremste premissleverandør på det utdanningspolitiske feltet.