Fredag 9. november 2018
Kvinne siktet for millionsvindel tilbake i Danmark
Britta Nielsen, som er siktet for underslag av over 140 milioner kroner fra sin statlige arbeidsgiver, er kommet hjem til København.
Publisert: 09 November 14:45
Britta Nielsen, som er siktet for underslag av over 140 milioner kroner fra sin statlige arbeidsgiver, er kommet hjem til København.
Kvinnen ble pågrepet i Johannesburg i Sør-Afrika mandag, der representanter for dansk påtalemyndighet var til stede.
Fredag var hun tilbake i København i hjemlandet Danmark sammen med en mann som er siktet i samme sak.
64 år gamle Nielsen var ansatt i den danske Socialstyrelsen i 40 år. Hun er siktet for å ha utbetalt 111 millioner danske kroner, tilsvarende 141 millioner norske kroner, fordelt på 274 overføringer til sine egne bankkontoer fra 2002 til 2018. Dette skal ha vært mulig ved å overføre midler beregnet på utsatte grupper til falske prosjekter.
Svindelen ble avdekket i slutten av september i forbindelse med revisjon.
64-åringens danske advokat Nima Nabipour sa i forbindelse med pågripelsen til kringkasteren Danmarks Radio at hans klient ønsket å bli utlevert til Danmark så fort det lot seg gjøre slik at hun kan bidra til å oppklare saken.
Den andre siktede i saken, også dansk borger, ble pågrepet i Sør-Afrika i forrige uke på mistanke om å ha håndtert stjålne verdier.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...