Fredag 9. november 2018
Økonomisk bedring i 2. divisjon, men opprykkslagene og Fredrikstad i rød kategori
Norges Fotballforbund registrerer økonomisk bedring for klubbene i 2. divisjon menn siden klubblisensordningen ble utvidet til å gjelde også nivå tre.
Publisert: 09 November 09:30
Norges Fotballforbund registrerer økonomisk bedring for klubbene i 2. divisjon menn siden klubblisensordningen ble utvidet til å gjelde også nivå tre.
Bare seks klubber er i rød kategori ved siste rapportering, som er første gang klubbene i 2. divisjon har sendt inn halvårsregnskaper. Det er halvparten så mange som da NFF mottok årsregnskapene for 2016, men blant de seks er Raufoss og Skeid, som begge rykket opp, og storsatsende Fredrikstad.
11 klubber er i grønn kategori og åtte i gul.
For første halvår har de 25 klubbene som har rapportert (de tre 2.-lagene er unntatt) driftsinntekter på 166 millioner kroner og driftskostnader på 167 millioner.
– Selv om man ennå ikke evner å drifte med overskudd samlet som en liga, har det vært en positiv utvikling siden første gang NFF mottok regnskaper. Vi tror og håper det er den samme positive utviklingen som vi så etter at det finansielle oppfølgingssystemet (FOS) ble innført i de to øverste ligaene på herresiden, sier klubblisensansvarlig Rune Nordhaug til fotball.no.
Fredrikstad må utarbeide handlingsplan for å komme opp igjen i gul eller grønn kategori, mens Mjølner, Moss, Raufoss, Nardo og Skeid jobber videre med sine handlingsplaner for å gjenopprette positiv egenkapital og for å komme seg opp fra rød sone.
Asker og Stjørdals-Blink er oppe i gul kategori, men de må lage handlingsplaner for å gjenopprette positiv egenkapital. Det er ikke krav om å gjøre det i inneværende år, slik det er i Eliteserien, Toppserien og 1. divisjon menn.
– Det er gledelig å se at halvparten av klubbene leverer positivt resultat første halvår, og så er det fortsatt en del klubber som må jobbe for å justere driften slik at kostnadsbasen ikke er høyere enn man evner å betjene. Rapporteringen kan gi oss grunn til å tro at klubbene har satt større fokus på økonomi, sier fotballpresident Terje Svendsen.
(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.