Fredag 9. november 2018
Økonomisk bedring i 2. divisjon, men opprykkslagene og Fredrikstad i rød kategori
Norges Fotballforbund registrerer økonomisk bedring for klubbene i 2. divisjon menn siden klubblisensordningen ble utvidet til å gjelde også nivå tre.
Publisert: 09 November 09:30
Norges Fotballforbund registrerer økonomisk bedring for klubbene i 2. divisjon menn siden klubblisensordningen ble utvidet til å gjelde også nivå tre.
Bare seks klubber er i rød kategori ved siste rapportering, som er første gang klubbene i 2. divisjon har sendt inn halvårsregnskaper. Det er halvparten så mange som da NFF mottok årsregnskapene for 2016, men blant de seks er Raufoss og Skeid, som begge rykket opp, og storsatsende Fredrikstad.
11 klubber er i grønn kategori og åtte i gul.
For første halvår har de 25 klubbene som har rapportert (de tre 2.-lagene er unntatt) driftsinntekter på 166 millioner kroner og driftskostnader på 167 millioner.
– Selv om man ennå ikke evner å drifte med overskudd samlet som en liga, har det vært en positiv utvikling siden første gang NFF mottok regnskaper. Vi tror og håper det er den samme positive utviklingen som vi så etter at det finansielle oppfølgingssystemet (FOS) ble innført i de to øverste ligaene på herresiden, sier klubblisensansvarlig Rune Nordhaug til fotball.no.
Fredrikstad må utarbeide handlingsplan for å komme opp igjen i gul eller grønn kategori, mens Mjølner, Moss, Raufoss, Nardo og Skeid jobber videre med sine handlingsplaner for å gjenopprette positiv egenkapital og for å komme seg opp fra rød sone.
Asker og Stjørdals-Blink er oppe i gul kategori, men de må lage handlingsplaner for å gjenopprette positiv egenkapital. Det er ikke krav om å gjøre det i inneværende år, slik det er i Eliteserien, Toppserien og 1. divisjon menn.
– Det er gledelig å se at halvparten av klubbene leverer positivt resultat første halvår, og så er det fortsatt en del klubber som må jobbe for å justere driften slik at kostnadsbasen ikke er høyere enn man evner å betjene. Rapporteringen kan gi oss grunn til å tro at klubbene har satt større fokus på økonomi, sier fotballpresident Terje Svendsen.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...