Tirsdag 23. oktober 2018
Saudi-Arabia: Vi vil stille alle som sto bak Khashoggi-drapet til ansvar
Saudi-Arabias regjering sier landet vil stille alle som sto bak drapet på journalisten Jamal Khashoggi til ansvar, «uansett hvem de måtte være».
Publisert: 23 Oktober 15:18
Saudi-Arabias regjering sier landet vil stille alle som sto bak drapet på journalisten Jamal Khashoggi til ansvar, «uansett hvem de måtte være».
– Grep er tatt fra kongerikets side for å avdekke sannheten og stille til ansvar alle hvis inkompetanse eller umiddelbare ansvar ligger bak drapet, uansett hvem de måtte være, heter det i en uttalelse publisert av det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået SPA.
Uttalelsen er den første fra saudiarabiske myndigheter etter Tyrkias president Recep Tayyips Erdogans redegjørelse om saken tidligere tirsdag.
Saudi-Arabia har fra før erkjent at den 59 år gamle journalisten og regimekritikeren ble drept på landets konsulat i Istanbul i Tyrkia den 2. oktober.
Først hevdet de at han hadde forlatt konsulatet i live, men senere sa de at han døde i en slåsskamp inne på konsulatet. Søndag erkjente Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir at Khashoggi hadde blitt drept, men han sa samtidig at ledelsen i Saudi-Arabia ikke var involvert.
– De som gjorde dette gjorde det utenfor sitt ansvarsområde, sa han til Fox News.
– Det ble åpenbart gjort en stor feil, og det som forsterket denne feilen var forsøket på å dekke over den, sa han.
(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.