Tirsdag 23. oktober 2018
Saudi-Arabia: Vi vil stille alle som sto bak Khashoggi-drapet til ansvar
Saudi-Arabias regjering sier landet vil stille alle som sto bak drapet på journalisten Jamal Khashoggi til ansvar, «uansett hvem de måtte være».
Publisert: 23 Oktober 15:18
Saudi-Arabias regjering sier landet vil stille alle som sto bak drapet på journalisten Jamal Khashoggi til ansvar, «uansett hvem de måtte være».
– Grep er tatt fra kongerikets side for å avdekke sannheten og stille til ansvar alle hvis inkompetanse eller umiddelbare ansvar ligger bak drapet, uansett hvem de måtte være, heter det i en uttalelse publisert av det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået SPA.
Uttalelsen er den første fra saudiarabiske myndigheter etter Tyrkias president Recep Tayyips Erdogans redegjørelse om saken tidligere tirsdag.
Saudi-Arabia har fra før erkjent at den 59 år gamle journalisten og regimekritikeren ble drept på landets konsulat i Istanbul i Tyrkia den 2. oktober.
Først hevdet de at han hadde forlatt konsulatet i live, men senere sa de at han døde i en slåsskamp inne på konsulatet. Søndag erkjente Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir at Khashoggi hadde blitt drept, men han sa samtidig at ledelsen i Saudi-Arabia ikke var involvert.
– De som gjorde dette gjorde det utenfor sitt ansvarsområde, sa han til Fox News.
– Det ble åpenbart gjort en stor feil, og det som forsterket denne feilen var forsøket på å dekke over den, sa han.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...