Tirsdag 23. oktober 2018
Saudi-Arabia: Vi vil stille alle som sto bak Khashoggi-drapet til ansvar
Saudi-Arabias regjering sier landet vil stille alle som sto bak drapet på journalisten Jamal Khashoggi til ansvar, «uansett hvem de måtte være».
Publisert: 23 Oktober 15:18
Saudi-Arabias regjering sier landet vil stille alle som sto bak drapet på journalisten Jamal Khashoggi til ansvar, «uansett hvem de måtte være».
– Grep er tatt fra kongerikets side for å avdekke sannheten og stille til ansvar alle hvis inkompetanse eller umiddelbare ansvar ligger bak drapet, uansett hvem de måtte være, heter det i en uttalelse publisert av det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået SPA.
Uttalelsen er den første fra saudiarabiske myndigheter etter Tyrkias president Recep Tayyips Erdogans redegjørelse om saken tidligere tirsdag.
Saudi-Arabia har fra før erkjent at den 59 år gamle journalisten og regimekritikeren ble drept på landets konsulat i Istanbul i Tyrkia den 2. oktober.
Først hevdet de at han hadde forlatt konsulatet i live, men senere sa de at han døde i en slåsskamp inne på konsulatet. Søndag erkjente Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir at Khashoggi hadde blitt drept, men han sa samtidig at ledelsen i Saudi-Arabia ikke var involvert.
– De som gjorde dette gjorde det utenfor sitt ansvarsområde, sa han til Fox News.
– Det ble åpenbart gjort en stor feil, og det som forsterket denne feilen var forsøket på å dekke over den, sa han.
(©NTB)
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.
Fredag 16. november 2018
NÆR STUPET: Ministerflukt og mistillit sender Theresa Mays brexit-plan nærmere nederlag i parlamentet, sier britiske eksperter til Klassekampen.
Fredag 16. november 2018
– Det har aldri vært mindre grunn til å rehabilitere Alf Larsen, sier litteratur­forsker Tore Rem. Han reagerer på Forfatterforeningens unnskyldning til den omstridte poeten.
Fredag 16. november 2018
HEMMELIG: Etterretningstjenesten skal betale kilder svart – og kunne bryte norsk lov uten straff. Det er regjeringens forslag til ny etterretningslov.
Fredag 16. november 2018
• «Gratulerer! Theresa May har lyktes med å forene en dypt splittet nasjon. Alle er enige om at avtalen hun har kommet opp med er forferdelig», skriver Martin Wolf i Financial Times. Ambrose Evans-Pritchard i The Telegraph sammenlikner den...
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.