Tirsdag 23. oktober 2018
Liten børsnedgang i USA
Børsfallet i USA tirsdag ble mindre enn i Europa og Asia. Dow Jones-indeksen sank 0,5 prosent.
Publisert: 23 Oktober 22:50
Børsfallet i USA tirsdag ble mindre enn i Europa og Asia. Dow Jones-indeksen sank 0,5 prosent.
Rett etter børsåpningen var nedgangen større, men aksjekursene hentet seg noe inn igjen i løpet av dagen.
Indeksen S&P 500 hadde falt 0,6 prosent da børsen stengte, mens teknologiindeksen Nasdaq lå 0,4 prosent lavere enn sluttnoteringen dagen før.
I Europa og Asia var nedgangen større. Både i Tyskland og på Oslo Børs falt de viktigste indeksene med 2,2 prosent. Nedgangen i London ble på 1,2 prosent.
Nikkei-indeksen i Tokyo sank 2,7 prosent, mens Hang Seng-indeksen i Hongkong falt 3,1 prosent.
Blant årsakene til nedgangen er geopolitiske bekymringer og Italias gjeldsproblemer, ifølge analytikere. Utviklingen i forholdet mellom USA og Saudi-Arabia etter drapet på journalisten Jamal Khashoggi er én av flere kilder til bekymringene.
I tillegg har Italia lagt fram et statsbudsjett med et større underskudd enn det EU-kommisjonen mener er forsvarlig sett i lys av landets store gjeld.


(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.