Tirsdag 23. oktober 2018
Liten børsnedgang i USA
Børsfallet i USA tirsdag ble mindre enn i Europa og Asia. Dow Jones-indeksen sank 0,5 prosent.
Publisert: 23 Oktober 22:50
Børsfallet i USA tirsdag ble mindre enn i Europa og Asia. Dow Jones-indeksen sank 0,5 prosent.
Rett etter børsåpningen var nedgangen større, men aksjekursene hentet seg noe inn igjen i løpet av dagen.
Indeksen S&P 500 hadde falt 0,6 prosent da børsen stengte, mens teknologiindeksen Nasdaq lå 0,4 prosent lavere enn sluttnoteringen dagen før.
I Europa og Asia var nedgangen større. Både i Tyskland og på Oslo Børs falt de viktigste indeksene med 2,2 prosent. Nedgangen i London ble på 1,2 prosent.
Nikkei-indeksen i Tokyo sank 2,7 prosent, mens Hang Seng-indeksen i Hongkong falt 3,1 prosent.
Blant årsakene til nedgangen er geopolitiske bekymringer og Italias gjeldsproblemer, ifølge analytikere. Utviklingen i forholdet mellom USA og Saudi-Arabia etter drapet på journalisten Jamal Khashoggi er én av flere kilder til bekymringene.
I tillegg har Italia lagt fram et statsbudsjett med et større underskudd enn det EU-kommisjonen mener er forsvarlig sett i lys av landets store gjeld.


(©NTB)
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.
Tirsdag 22. januar 2019
• Politikk kan iblant framstå som en dragkamp mellom fløyene, hvor én side får gjennomslag det ene året, før nye valg snur om på alt. I realiteten er det likevel slik at mye av det som vedtas blir stående, politiske skifter til tross. Det...
Tirsdag 22. januar 2019
SV I VINDEN: Medlemmene strømmer til opposisjonspartiene etter opprettelsen av den borgerlige firepartiregjeringen. Hos SV er veksten dobbelt så stor som hos Ap.
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.