Tirsdag 23. oktober 2018
Hamburg sparket Titz og ansatte Wolf
Den tyske fotballklubben Hamburg sparket tirsdag trener Christian Titz og erstattet ham med Hannes Wolf. Årsaken er skuffende resultater i 2. Bundesliga.
Publisert: 23 Oktober 18:16
Den tyske fotballklubben Hamburg sparket tirsdag trener Christian Titz og erstattet ham med Hannes Wolf. Årsaken er skuffende resultater i 2. Bundesliga.
Hamburg rykket i mai ned fra 1. Bundesliga for aller første gang, og laget har hittil ikke levd opp til ambisjonen om å gjøre oppholdet på nest øverste nivå så kort som overhodet mulig.
HSV er på 5.-plass, riktignok bare to poeng bak tetplassen, men laget har vunnet bare en av sine fem siste kamper. Tre av de fire andre endte 0-0, deriblant byderbyet mot Mats Møller Dæhlis St. Pauli, mens det ble et fælt 0-5-tap hjemme mot Regensburg.
Titz ble forfremmet fra reservelagstrener i mars og greide nesten å berge toppseriekontrakten. Han var populær både blant spillere og tilhengere, men klubbledelsen valgte likevel å bytte ham ut.
– Vi føler at laget ikke har utviklet seg nok, og vi føler også at vi uten et skifte ville stå i fare for ikke å nå våre mål for sesongen, sier sportsdirektør Ralf Becker.
37-årige Wolf førte Stuttgart tilbake til 1. Bundesliga i 2016-17, men mistet jobben i januar. Han har fått kontrakt til sommeren 2020 og leder HSV-laget for første gang i fredagens bortekamp mot Magdeburg.
– Dette er en utfordring jeg føler meg rede for. Jeg trengte ikke lang betenkningstid, sier Wolf.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...