Tirsdag 23. oktober 2018
Hamburg sparket Titz og ansatte Wolf
Den tyske fotballklubben Hamburg sparket tirsdag trener Christian Titz og erstattet ham med Hannes Wolf. Årsaken er skuffende resultater i 2. Bundesliga.
Publisert: 23 Oktober 18:16
Den tyske fotballklubben Hamburg sparket tirsdag trener Christian Titz og erstattet ham med Hannes Wolf. Årsaken er skuffende resultater i 2. Bundesliga.
Hamburg rykket i mai ned fra 1. Bundesliga for aller første gang, og laget har hittil ikke levd opp til ambisjonen om å gjøre oppholdet på nest øverste nivå så kort som overhodet mulig.
HSV er på 5.-plass, riktignok bare to poeng bak tetplassen, men laget har vunnet bare en av sine fem siste kamper. Tre av de fire andre endte 0-0, deriblant byderbyet mot Mats Møller Dæhlis St. Pauli, mens det ble et fælt 0-5-tap hjemme mot Regensburg.
Titz ble forfremmet fra reservelagstrener i mars og greide nesten å berge toppseriekontrakten. Han var populær både blant spillere og tilhengere, men klubbledelsen valgte likevel å bytte ham ut.
– Vi føler at laget ikke har utviklet seg nok, og vi føler også at vi uten et skifte ville stå i fare for ikke å nå våre mål for sesongen, sier sportsdirektør Ralf Becker.
37-årige Wolf førte Stuttgart tilbake til 1. Bundesliga i 2016-17, men mistet jobben i januar. Han har fått kontrakt til sommeren 2020 og leder HSV-laget for første gang i fredagens bortekamp mot Magdeburg.
– Dette er en utfordring jeg føler meg rede for. Jeg trengte ikke lang betenkningstid, sier Wolf.
(©NTB)
Mandag 19. november 2018
Ved å øke sine egeninntekter har de statseide teatrene kompensert for kutt i offentlig støtte. Men de kunstneriske ambisjonene vil snart bli skadelidende, hevder teatersjefer.
Mandag 19. november 2018
FINAL SAY: Verken tilhengere eller motstandere av brexit liker avtalen til Theresa May. People’s vote-leder mener en ny folkeavstemning er Mays eneste utvei.
Mandag 19. november 2018
HÅRDA BUD: Frisør­bransjen sliter med å rekruttere tillits­valgte. Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter konflikt med sjefen.
Mandag 19. november 2018
• Klassekampen skriver i dag om vilkårene for fagorganisering i frisørbransjen. Tillitsvalgt Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter en konflikt på jobben. Hun mener oppsigelsen var en straff for jobben hun gjorde som tillitsvalgt.
Lørdag 17. november 2018
Astrid Søgnens avgang som direktør for Utdanningsetaten i Oslo kan innvarsle et skolepolitisk regimeskifte. Søgnen har gjennom et par tiår vært den fremste premissleverandør på det utdanningspolitiske feltet.
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.