Tirsdag 23. oktober 2018
Hamburg sparket Titz og ansatte Wolf
Den tyske fotballklubben Hamburg sparket tirsdag trener Christian Titz og erstattet ham med Hannes Wolf. Årsaken er skuffende resultater i 2. Bundesliga.
Publisert: 23 Oktober 18:16
Den tyske fotballklubben Hamburg sparket tirsdag trener Christian Titz og erstattet ham med Hannes Wolf. Årsaken er skuffende resultater i 2. Bundesliga.
Hamburg rykket i mai ned fra 1. Bundesliga for aller første gang, og laget har hittil ikke levd opp til ambisjonen om å gjøre oppholdet på nest øverste nivå så kort som overhodet mulig.
HSV er på 5.-plass, riktignok bare to poeng bak tetplassen, men laget har vunnet bare en av sine fem siste kamper. Tre av de fire andre endte 0-0, deriblant byderbyet mot Mats Møller Dæhlis St. Pauli, mens det ble et fælt 0-5-tap hjemme mot Regensburg.
Titz ble forfremmet fra reservelagstrener i mars og greide nesten å berge toppseriekontrakten. Han var populær både blant spillere og tilhengere, men klubbledelsen valgte likevel å bytte ham ut.
– Vi føler at laget ikke har utviklet seg nok, og vi føler også at vi uten et skifte ville stå i fare for ikke å nå våre mål for sesongen, sier sportsdirektør Ralf Becker.
37-årige Wolf førte Stuttgart tilbake til 1. Bundesliga i 2016-17, men mistet jobben i januar. Han har fått kontrakt til sommeren 2020 og leder HSV-laget for første gang i fredagens bortekamp mot Magdeburg.
– Dette er en utfordring jeg føler meg rede for. Jeg trengte ikke lang betenkningstid, sier Wolf.
(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.