Tirsdag 23. oktober 2018
Ropstad tror ikke Listhaug-bok påvirker veivalget
KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad får hard medfart i Frp-nestleder Sylvi Listhaugs bok, men tror ikke boka vil påvirke debatten før veivalget 2. november.
Publisert: 23 Oktober 12:46
KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad får hard medfart i Frp-nestleder Sylvi Listhaugs bok, men tror ikke boka vil påvirke debatten før veivalget 2. november.
– Jeg tror ikke det er dette folk reagerer mest på. Man vil heller se på de gjennomslagene vi har fått i samarbeid med Fremskrittspartiet, sier Ropstad til NTB.
I Listhaugs bok «Der andre tier» anklager hun KrF for ikke å slå ring om den norske og kristne kulturarven.

Ropstad verst– Det verste av alt var da Ropstad gikk ut i valgkampen i 2017 og sa at 10-15.000 nye muslimer inn i landet var helt uproblematisk, siden det er sekulære nordmenn som truer de kristne verdiene. Det er en absurd logikk, skriver Listhaug.
Ropstad kjemper for at KrFs ekstraordinære landsmøte 2. november stemmer for å søke regjeringsmakt med Høyre, Frp og Venstre – mot partileder Knut Arild Hareide som vil forsøke med Arbeiderpartiet og Senterpartiet og parlamentarisk nestleder Fredrik Grøvan som vil fortsette i opposisjon på borgerlig side.

Velkjent kritikkTross kritikken, mener Ropstad at Listhaugs bok ikke vil påvirke fylkesårsmøtene som de neste dagene stemmer fram delegater til veivalg-landsmøtet:
– Kritikken mot KrF i innvandringspolitikk er kjent, og uenigheten har vært der. Likevel har KrF i samarbeid med Frp økt antall kvoteflyktninger betydelig, og vi sikret amnesti for asylbarna. Så jeg tror folk ser at politikken har gått i KrFs retning. Uenighetene vil være der også framover, men vi finner løsninger i dialog.
– Og de retoriske angrepene og at dere ikke slår ring om kristen kulturarv?
– Vi er selvfølgelig opptatt av de kristne verdiene. Det finnes ikke bedre verdier å bygge et mangfoldig samfunn på enn den kristne kulturarven. Det er de sekulære kreftene som er den største trusselen, mener Ropstad.
(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.