Tirsdag 23. oktober 2018
Ropstad tror ikke Listhaug-bok påvirker veivalget
KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad får hard medfart i Frp-nestleder Sylvi Listhaugs bok, men tror ikke boka vil påvirke debatten før veivalget 2. november.
Publisert: 23 Oktober 12:46
KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad får hard medfart i Frp-nestleder Sylvi Listhaugs bok, men tror ikke boka vil påvirke debatten før veivalget 2. november.
– Jeg tror ikke det er dette folk reagerer mest på. Man vil heller se på de gjennomslagene vi har fått i samarbeid med Fremskrittspartiet, sier Ropstad til NTB.
I Listhaugs bok «Der andre tier» anklager hun KrF for ikke å slå ring om den norske og kristne kulturarven.

Ropstad verst– Det verste av alt var da Ropstad gikk ut i valgkampen i 2017 og sa at 10-15.000 nye muslimer inn i landet var helt uproblematisk, siden det er sekulære nordmenn som truer de kristne verdiene. Det er en absurd logikk, skriver Listhaug.
Ropstad kjemper for at KrFs ekstraordinære landsmøte 2. november stemmer for å søke regjeringsmakt med Høyre, Frp og Venstre – mot partileder Knut Arild Hareide som vil forsøke med Arbeiderpartiet og Senterpartiet og parlamentarisk nestleder Fredrik Grøvan som vil fortsette i opposisjon på borgerlig side.

Velkjent kritikkTross kritikken, mener Ropstad at Listhaugs bok ikke vil påvirke fylkesårsmøtene som de neste dagene stemmer fram delegater til veivalg-landsmøtet:
– Kritikken mot KrF i innvandringspolitikk er kjent, og uenigheten har vært der. Likevel har KrF i samarbeid med Frp økt antall kvoteflyktninger betydelig, og vi sikret amnesti for asylbarna. Så jeg tror folk ser at politikken har gått i KrFs retning. Uenighetene vil være der også framover, men vi finner løsninger i dialog.
– Og de retoriske angrepene og at dere ikke slår ring om kristen kulturarv?
– Vi er selvfølgelig opptatt av de kristne verdiene. Det finnes ikke bedre verdier å bygge et mangfoldig samfunn på enn den kristne kulturarven. Det er de sekulære kreftene som er den største trusselen, mener Ropstad.
(©NTB)
Mandag 19. november 2018
Ved å øke sine egeninntekter har de statseide teatrene kompensert for kutt i offentlig støtte. Men de kunstneriske ambisjonene vil snart bli skadelidende, hevder teatersjefer.
Mandag 19. november 2018
FINAL SAY: Verken tilhengere eller motstandere av brexit liker avtalen til Theresa May. People’s vote-leder mener en ny folkeavstemning er Mays eneste utvei.
Mandag 19. november 2018
HÅRDA BUD: Frisør­bransjen sliter med å rekruttere tillits­valgte. Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter konflikt med sjefen.
Mandag 19. november 2018
• Klassekampen skriver i dag om vilkårene for fagorganisering i frisørbransjen. Tillitsvalgt Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter en konflikt på jobben. Hun mener oppsigelsen var en straff for jobben hun gjorde som tillitsvalgt.
Lørdag 17. november 2018
Astrid Søgnens avgang som direktør for Utdanningsetaten i Oslo kan innvarsle et skolepolitisk regimeskifte. Søgnen har gjennom et par tiår vært den fremste premissleverandør på det utdanningspolitiske feltet.
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.