Tirsdag 23. oktober 2018
Ropstad tror ikke Listhaug-bok påvirker veivalget
KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad får hard medfart i Frp-nestleder Sylvi Listhaugs bok, men tror ikke boka vil påvirke debatten før veivalget 2. november.
Publisert: 23 Oktober 12:46
KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad får hard medfart i Frp-nestleder Sylvi Listhaugs bok, men tror ikke boka vil påvirke debatten før veivalget 2. november.
– Jeg tror ikke det er dette folk reagerer mest på. Man vil heller se på de gjennomslagene vi har fått i samarbeid med Fremskrittspartiet, sier Ropstad til NTB.
I Listhaugs bok «Der andre tier» anklager hun KrF for ikke å slå ring om den norske og kristne kulturarven.

Ropstad verst– Det verste av alt var da Ropstad gikk ut i valgkampen i 2017 og sa at 10-15.000 nye muslimer inn i landet var helt uproblematisk, siden det er sekulære nordmenn som truer de kristne verdiene. Det er en absurd logikk, skriver Listhaug.
Ropstad kjemper for at KrFs ekstraordinære landsmøte 2. november stemmer for å søke regjeringsmakt med Høyre, Frp og Venstre – mot partileder Knut Arild Hareide som vil forsøke med Arbeiderpartiet og Senterpartiet og parlamentarisk nestleder Fredrik Grøvan som vil fortsette i opposisjon på borgerlig side.

Velkjent kritikkTross kritikken, mener Ropstad at Listhaugs bok ikke vil påvirke fylkesårsmøtene som de neste dagene stemmer fram delegater til veivalg-landsmøtet:
– Kritikken mot KrF i innvandringspolitikk er kjent, og uenigheten har vært der. Likevel har KrF i samarbeid med Frp økt antall kvoteflyktninger betydelig, og vi sikret amnesti for asylbarna. Så jeg tror folk ser at politikken har gått i KrFs retning. Uenighetene vil være der også framover, men vi finner løsninger i dialog.
– Og de retoriske angrepene og at dere ikke slår ring om kristen kulturarv?
– Vi er selvfølgelig opptatt av de kristne verdiene. Det finnes ikke bedre verdier å bygge et mangfoldig samfunn på enn den kristne kulturarven. Det er de sekulære kreftene som er den største trusselen, mener Ropstad.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...