Mandag 22. oktober 2018
TV-aksjonen samlet inn over 239 millioner
Ved midnatt natt til mandag hadde årets TV-aksjon på NRK fått inn 239 millioner kroner. Svalbard var kommunen som ga mest per innbygger.
Publisert: 22 Oktober 06:20
Ved midnatt natt til mandag hadde årets TV-aksjon på NRK fått inn 239 millioner kroner. Svalbard var kommunen som ga mest per innbygger.
– På vegne av Kirkens Bymisjon er jeg både ydmyk, takknemlig og rørt. Resultatet av TV-aksjonen vil bety mye for de enkeltmenneskene som får en jobb å gå til, en seng å sove i eller utstyr som gjør at de kan delta på fritidsaktiviteter. Tusen takk til alle som har bidratt, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon, som inntektene fra årets aksjon går til.

GivertoppSvalbard er den kommunen som har gitt flest kroner per innbygger. Øygruppen samlet inn 411,45 kroner per innbygger, og er like foran Bokn i Rogaland på statistikken, skriver NRK.
Av storbyene er det Tønsberg som kom best ut, foran Stavanger og Sandnes. Men på fylkesnivå er det Rogaland som troner på toppen, med 52,24 kroner per innbygger. Sogn og Fjordane er like bak med 51,83 kroner, ifølge oversikten.
Når det gjelder totalbeløp er Oslo på topp, med drøye 27 millioner kroner, etterfulgt av Akershus (25 millioner), Rogaland (24 millioner) og Hordaland (23 millioner).

Nye rekorder100.000 bøssebærere gikk årets viktigste søndagstur. Skoler over hele landet arrangerte skoleløp, stekte vafler, bakte og solgte tegninger og samlet inn mer enn 8,3 millioner kroner. I tillegg har næringslivet satt ny innsamlingsrekord med 33,3 millioner kroner, ifølge Kirkens Bymisjon.
37 millioner kom inn via Vipps, mens hele 90 millioner ble lagt i bøssene. Også NRKs P3-aksjon sørget for ny rekord, med 7,84 millioner.
– I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre stilt opp for å støtte det viktige arbeidet til Kirkens Bymisjon. Hver dør som er banket på, klem som er gitt, møte som er skapt og krone som er puttet på bøssa, er helt uvurderlig, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

(©NTB)
Onsdag 21. november 2018
• Kan sykepleiere streike? Det spørsmålet ble presserende i går etter at regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd i konflikten mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel. Sykepleierne hadde allerede streiket i noen uker ved...
Onsdag 21. november 2018
Bærum Kulturhus trekker invitasjonen til den metoo-anklagede koreo­grafen Jan Fabre. Aktører i dansefeltet er kritiske til begrunnelsen.
Onsdag 21. november 2018
KONTROLL: Frankrike og Tyskland vil ha et felles EU-forsvar, men er uenige om hvem som skal ha styringa.
Onsdag 21. november 2018
KAN SNU: Få vil stå opp for EØS i LO. Lederne i Handel og Kontor og Arbeidsmandsforbundet åpner for at deres forbund også kan snu.
Tirsdag 20. november 2018
Spartacus-sjef Per Nordanger mener vi har hatt en overproduksjon av sakprosa de siste årene, og at flere forlag kan bli nødt til å kutte titler.
Tirsdag 20. november 2018
SAMLING I BÅNN: Venstresida i Latin-Amerika samles for å finne ut hvordan de kan stanse høyresida og diktaturhyllere som Jair Bolsonaro.
Tirsdag 20. november 2018
VRAKET: Rogaland KrF vil ha Kjell Ingolf Ropstad som ny KrF-leder – ikke Olaug Bollestad. Flere fylker peker på Hans Olav Syversen etter rå maktkamp.
Tirsdag 20. november 2018
• I går lanserte Klassekampen i samarbeid med Nationen og Landslaget for lokalaviser en kampanje for å bevare norsk mediemangfold. Til nå har mer enn 80 norske avisredaktører signert et opprop, hvor vi krever at avisa skal fram, også i...
Mandag 19. november 2018
Ved å øke sine egeninntekter har de statseide teatrene kompensert for kutt i offentlig støtte. Men de kunstneriske ambisjonene vil snart bli skadelidende, hevder teatersjefer.
Mandag 19. november 2018
FINAL SAY: Verken tilhengere eller motstandere av brexit liker avtalen til Theresa May. People’s vote-leder mener en ny folkeavstemning er Mays eneste utvei.