Fredag 19. oktober 2018
Migrantgruppe på vei til USA forsøkte å storme grensen til Mexico
Mexicansk opprørspoliti støtte sammen med migranter fra Mellom-Amerika som forsøkte å storme grensen mellom Guatemala og Mexico.
Publisert: 19 Oktober 21:29
Mexicansk opprørspoliti støtte sammen med migranter fra Mellom-Amerika som forsøkte å storme grensen mellom Guatemala og Mexico.
Om lag 3.000 migranter på vei fra Mellom-Amerika til USA rev fredag ned en grenseport i Guatemala og tok seg over en bro til Mexico. Her ble de møtt av mexicansk opprørspoliti, og det kom til sammenstøt mellom politiet og migrantene.
Om lag 50 migranter klarte å presse seg gjennom og ta seg over grensen til Mexico, mens politiet brukte pepperspray for å tvinge resten av migrantene til å trekke bakover. Politiet klarte deretter å stenge grenseporten igjen som var blitt revet ned.

Med USA som målGruppen med migranter har gått fra Honduras gjennom El Salvador og Guatemala, og var fredag kommet fram til grensen mellom Guatemala og Mexico.
Migrantene har som mål å ta seg videre gjennom Mexico til grensen i nord. Flesteparten av dem kommer fra Honduras. Drømmen deres er å dra til USA.
– Økonomien i Honduras er grusom. Det finnes ikke noe der, sier 47 år gamle José Porfirio Orellana, som dyrker eikenøtter og bønner på en gård i Yoro-provinsen i Honduras.

Truer med å stenge grensenUSAs president Donald Trump har truet Mexico med å stenge grensen til Mexico hvis mexicanske myndigheter ikke stanser migrantenes ferd. USAs utenriksminister Mike Pompeo besøkte fredag sin mexicanske motpart Luis Videgaray og sa at USA står overfor sin største krise som følge av rekordstor innvandring.
Washington har også advart Guatemala, El Salvador og Honduras om at bistand vil bli kuttet dersom de tre landene ikke stanser migrantene.
(©NTB)
Mandag 19. november 2018
Ved å øke sine egeninntekter har de statseide teatrene kompensert for kutt i offentlig støtte. Men de kunstneriske ambisjonene vil snart bli skadelidende, hevder teatersjefer.
Mandag 19. november 2018
FINAL SAY: Verken tilhengere eller motstandere av brexit liker avtalen til Theresa May. People’s vote-leder mener en ny folkeavstemning er Mays eneste utvei.
Mandag 19. november 2018
HÅRDA BUD: Frisør­bransjen sliter med å rekruttere tillits­valgte. Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter konflikt med sjefen.
Mandag 19. november 2018
• Klassekampen skriver i dag om vilkårene for fagorganisering i frisørbransjen. Tillitsvalgt Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter en konflikt på jobben. Hun mener oppsigelsen var en straff for jobben hun gjorde som tillitsvalgt.
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
Astrid Søgnens avgang som direktør for Utdanningsetaten i Oslo kan innvarsle et skolepolitisk regimeskifte. Søgnen har gjennom et par tiår vært den fremste premissleverandør på det utdanningspolitiske feltet.
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.