Fredag 19. oktober 2018
Politiet har fått flere tips om Majorstuen-drapet
Politiet har fått inn flere interessante tips etter at de fredag gikk ut med bilde av en mann som er etterlyst i forbindelse med drapet på Majorstuen mandag.
Publisert: 19 Oktober 21:35
Politiet har fått inn flere interessante tips etter at de fredag gikk ut med bilde av en mann som er etterlyst i forbindelse med drapet på Majorstuen mandag.
Fredag kveld opplyste politiet til NRK at tipsene fortsetter å komme inn til dem.
Siden mandag har det foregått et intenst etterforskningsarbeid for å finne ut hvem som sto bak drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen i Østfold som ble funnet knivdrept i en leilighet i Arbos gate på Majorstuen. Samtidig har politiet etterforsket et knivran i et garasjeanlegg i Essendrops gate like ved åstedet.
– Vi hadde ikke gått ut med bilde hvis vi var usikre på å knytte dette sammen. Nå er vi kommet betydelig lenger. Da må vi ta høyde for at avdøde kan ha vært et tilfeldig offer. Det er noe mer sannsynlig nå fordi ranet og drapet knyttes sammen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.
Hun sier at politiet av taktiske hensyn ikke kan gå noe inn på hva det er som gjør at de knytter ranet og drapet sammen.

IdentifiseringBildene av mannen ble tatt på Skøyen stasjon mandag klokka 13.16. Politiet tror han har gått gjennom Frognerparken til Skøyen via gangveien.
Det er foreløpig ikke kjent om politiet også sitter på videobilder fra garasjeanlegget i Essendrops gate der en person ifølge politiet ble fratatt en telefon og en skinnmappe samme morgen. Gjerningsmannen skal ha truet med kniv, men ransofferet ble ikke skadd.
– Det er veldig viktig for politiet å identifisere denne mannen. Alle som kan vite noe om ham, må kontakte politiet, understreker Metlid, som ber mannen på bildet om å melde seg.
Politiet er også opptatt av observasjoner gjort langs Frognerelva der det er funnet flere gjenstander som knyttes til mannen. Fredag ettermiddag fant politiets etterforskere blant annet en svart dataveske i terrenget ved Frognerelva der mannen er blitt observert. Om dette er veska fra ranet tidligere på morgenen, er ikke kjent.
– Noen kan jo ha sett ham bærende på noe eller sett noen andre personer. Vi konsentrerer oss om ham, men vi kan ikke utelukke at det er flere involvert, sier Metlid.

Vet ikke hvor mannen erPolitiet vet ikke om mannen er i Norge eller ei.
– Vi må ta høyde for begge deler. Vi har heller ikke knyttet mannen på bildet til offeret på noen måte. Vi vet ikke hvem han er. Vi har gjort tiltak for å finne ut hvor han befinner seg og har brukt politiapparatet for å identifisere ham. Vi er offensive, sier politiinspektøren.
Hun vil ikke kalle fredagens fremlegg av kart, funnet av gjenstandene eller bildene av det de har grunn til å tro er gjerningsmannen for et gjennombrudd.
– Det er en betydelig utvikling i saken. Likevel gjenstår det en god del arbeid i denne saken, men det er sentralt at vi har dette bildet. Vi har også andre bilder og annen informasjon. Det er gode begrunnelser for at vi går ut med dette fotografiet, men vi ønsker ikke å gå ut med grunnlaget for det, sier Metlid.
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.
Fredag 16. november 2018
NÆR STUPET: Ministerflukt og mistillit sender Theresa Mays brexit-plan nærmere nederlag i parlamentet, sier britiske eksperter til Klassekampen.
Fredag 16. november 2018
– Det har aldri vært mindre grunn til å rehabilitere Alf Larsen, sier litteratur­forsker Tore Rem. Han reagerer på Forfatterforeningens unnskyldning til den omstridte poeten.
Fredag 16. november 2018
HEMMELIG: Etterretningstjenesten skal betale kilder svart – og kunne bryte norsk lov uten straff. Det er regjeringens forslag til ny etterretningslov.
Fredag 16. november 2018
• «Gratulerer! Theresa May har lyktes med å forene en dypt splittet nasjon. Alle er enige om at avtalen hun har kommet opp med er forferdelig», skriver Martin Wolf i Financial Times. Ambrose Evans-Pritchard i The Telegraph sammenlikner den...
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.