Onsdag 17. oktober 2018
Mann alvorlig skadd etter knivstikking i Hønefoss
Politiet er sikre på at de har gjerningsmannen, en mann i 30-årene, etter at en jevnaldrende mann ramlet knivstukket og blodig ut av en bil i Hønefoss sentrum.
Publisert: 17 Oktober 11:42
Politiet er sikre på at de har gjerningsmannen, en mann i 30-årene, etter at en jevnaldrende mann ramlet knivstukket og blodig ut av en bil i Hønefoss sentrum.
Ullevål sykehus opplyser i 2-tiden natt til onsdag at fornærmede er alvorlig, men ikke livstruende skadd.

Sørøst politidistrikt fikk melding om saken klokka 20.25 tirsdag kveld. En mann kom kjørende i en bil, og ramlet ut av bilen ved krysset Strandgata/Hammerbrogate. Flere personer så at han var knivstukket og blødde mye.
– Vi vet foreløpig ikke hva som ligger bak knivstikkingen, opplyser politiadvokat Henriette Marie Knutsen i Sørøst politidistrikt i en pressemelding.
Den siktede ble pågrepet i sin egen bolig. Både han og mannen som ble knivstukket hører hjemme i Hønefoss.
– Politiet vil fortsette både taktisk og teknisk etterforskning onsdag, og vi håper at dette vil bidra til å få klarhet i omstendighetene rundt hendelsen. Det er derfor for tidlig å uttale seg om mulige motiver og eventuell foranledning, sier hun.
Politiet ønsker ikke å si noe om bakgrunnen for knivstikkingen, relasjonen mellom de to eller om den angivelige gjerningspersonen har erkjent å ha knivstukket offeret. Den pågrepne mannen er også fra Hønefoss.
– Det er planlagt avhør av både siktede og fornærmede så fort det lar seg gjennomføre. Politiet vet ikke om det er en relasjon mellom siktede og fornærmede, men søker å avklare dette gjennom avhør av de involverte, sier Knutsen.
Politiet ønsker fortsatt tips fra publikum.
Onsdag 21. november 2018
• Kan sykepleiere streike? Det spørsmålet ble presserende i går etter at regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd i konflikten mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel. Sykepleierne hadde allerede streiket i noen uker ved...
Onsdag 21. november 2018
Bærum Kulturhus trekker invitasjonen til den metoo-anklagede koreo­grafen Jan Fabre. Aktører i dansefeltet er kritiske til begrunnelsen.
Onsdag 21. november 2018
KONTROLL: Frankrike og Tyskland vil ha et felles EU-forsvar, men er uenige om hvem som skal ha styringa.
Onsdag 21. november 2018
KAN SNU: Få vil stå opp for EØS i LO. Lederne i Handel og Kontor og Arbeidsmandsforbundet åpner for at deres forbund også kan snu.
Tirsdag 20. november 2018
Spartacus-sjef Per Nordanger mener vi har hatt en overproduksjon av sakprosa de siste årene, og at flere forlag kan bli nødt til å kutte titler.
Tirsdag 20. november 2018
SAMLING I BÅNN: Venstresida i Latin-Amerika samles for å finne ut hvordan de kan stanse høyresida og diktaturhyllere som Jair Bolsonaro.
Tirsdag 20. november 2018
VRAKET: Rogaland KrF vil ha Kjell Ingolf Ropstad som ny KrF-leder – ikke Olaug Bollestad. Flere fylker peker på Hans Olav Syversen etter rå maktkamp.
Tirsdag 20. november 2018
• I går lanserte Klassekampen i samarbeid med Nationen og Landslaget for lokalaviser en kampanje for å bevare norsk mediemangfold. Til nå har mer enn 80 norske avisredaktører signert et opprop, hvor vi krever at avisa skal fram, også i...
Mandag 19. november 2018
Ved å øke sine egeninntekter har de statseide teatrene kompensert for kutt i offentlig støtte. Men de kunstneriske ambisjonene vil snart bli skadelidende, hevder teatersjefer.
Mandag 19. november 2018
FINAL SAY: Verken tilhengere eller motstandere av brexit liker avtalen til Theresa May. People’s vote-leder mener en ny folkeavstemning er Mays eneste utvei.