Onsdag 17. oktober 2018
Listhaug avviser at Frp har annenrangs verdier
Sylvi Listhaug tar i Dagbladet til motmæle mot det hun mener er KrF-leder Knut Arild Hareides fremstilling av Frp som et parti med annenrangs verdier.
Publisert: 17 Oktober 07:34
Sylvi Listhaug tar i Dagbladet til motmæle mot det hun mener er KrF-leder Knut Arild Hareides fremstilling av Frp som et parti med annenrangs verdier.
– Jeg er skuffet over framstillingen til Hareide om at vi har annenrangs verdier, til tross for at vi har hatt et godt samarbeid de siste årene, sier Frp-nestlederen.
– Hareide framstiller det skjevt og underkommuniserer eksempelvis de antiisraelske holdningene i både Ap, og spesielt SV og LO, som ønsker boikott av den eneste jødiske staten i verden, sier Listhaug til Dagbladet.
Hun liker dårlig Hareides framstilling av KrFs retningsvalg som et verdivalg mellom en god venstreside og en ond høyreside.
– Hvis du vil ha færrest mulig asylsøkere og flyktninger for å hjelpe flest mulig mennesker, da er du ond. Men åpner du grensene og får flest mulig hit til Norge, da er du god. For meg er det helt snudd på hodet. Som statsråd besøkte jeg en flyktningleir i Kenya der det bodde 180.000 mennesker, familier, kvinner og barn. Så skal vi liksom hente ut de mest sårbare. Jeg så ikke en eneste sjel som ikke var sårbar. Det gode er da liksom å plukke ut noen som trekker lykkeloddet, mens resten sitter igjen. Leiren i Kakuma ble drevet med et budsjett på 200 millioner kroner, mens Norge betaler en milliard kroner for å ta imot 1.000 kvoteflyktninger. For meg er det helt feil, sier Listhaug.
I neste uke utgir hun boka «Der andre tier». Listhaug mener hennes tidligere regjeringskolleger ikke har grunn til å være bekymret over innholdet i boken.
– Håpet mitt er at boka skaper debatt. At den bidrar til å sette politikken på dagsordenen igjen. Det siste året har det meste dreid seg om skandaler, sexhistorier og alt annet enn politikk, sier Listhaug.
(©NTB)
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.
Lørdag 10. november 2018
Etter en storstilt digitalisering av skolen er Bærum kommune klar for neste skritt: kutt i skolebibliotek­tjenesten.
Lørdag 10. november 2018
DYRT: Zerokonferansen omtaler seg selv som Norges viktigste møteplass for alle som er opptatt av klima. Men hvis vanlige folk skal med, må prisen ned, sier Natur og Ungdom.
Lørdag 10. november 2018
Målbærende: I sin nye roman skriver Brit Bildøen fremragende om møtet mellom menneske og system.
Fredag 9. november 2018
I KLINSJ: Jeff Sessions føyer seg til den lange lista av politikere Donald Trump har avsatt. Men presidenten kan ha skapt en større en brann enn den han ønsket å slukke.