Fredag 12. oktober 2018
Lagerbäck venter på Berge-avklaring
Belgia-proffen Sander Berge trente heller ikke fredag. Landslagssjef Lars Lagerbäck vet ikke om han rekker nasjonsligamøtet med Slovenia lørdag.
Publisert: 12 Oktober 12:29
Belgia-proffen Sander Berge trente heller ikke fredag. Landslagssjef Lars Lagerbäck vet ikke om han rekker nasjonsligamøtet med Slovenia lørdag.
Berge har spilt mange kamper for klubblaget Genk den siste tiden og merker hardkjøret på kroppen. Torsdag sto han over landslagets fellestrening, og fredag var han heller ikke med da landslagssjef Lars Lagerbäck samlet sin tropp.
– Totalbelastningen de siste ukene har gitt litt muskulær stivhet. Derfor hviler Sander i dag og står over treningen, sa informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Svein Graff, til NTB før treningen.

Venter på svarPå sin pressekonferanse noe senere bekreftet landslagssjef Lagerbäck at Belgia-proffen sliter.
– Sander er fortsatt sliten i muskulaturen. Legene har ikke funnet noe, så forhåpentligvis er han bare sliten. Han er samtidig definitivt et spørsmålstegn, sa svensken.
Berge trente alternativt fredag og er ikke helt uaktuell for spill.
– Vi får ta en vurdering etter hvert. Forhåpentligvis kan han lade batteriene og være med. Jeg håper vi har en klar beskjed etter lunsj, sa Lagerbäck.

Nordtveit bedreHan gikk langt i å avvise at Berge har fått ny kjenning med skaden som skapte problemer for ham tidligere.
– Ut fra det de medisinske sier, er det ikke det. Men jeg våger ikke gå i detaljer, sa landslagssjefen, som i stedet tror at Berges slitne muskulatur er et naturlig utslag.
– Det er ikke så vanlig å stå over to treninger slik som dette, men jeg tror du har en naturlig forklaring i at han er ung. Det er en herdelsesprosess. Det er nok en reaksjon han har fått, sa Lagerbäck.
Han bekreftet samtidig at Håvard Nordtveit er bedre etter sin forkjølelse. Hoffenheim-proffen er samtidig uaktuell til lørdagens kamp på grunn av karantene.
Norge møter Slovenia på Ullevaal lørdag og Bulgaria samme sted tirsdag.
(©NTB)
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.
Onsdag 12. desember 2018
Finnmark fylkeskommune vil erstatte skolebibliotekarene med elevvakter og chatte­tjenester. Nå frykter Bibliotekforeningen at dette er starten på en ny trend.
Onsdag 12. desember 2018
• Den som vet hvordan pølser lages og anbudsprosesser går for seg, får aldri en rolig natts søvn igjen. I høst har flere aviser sett nærmere på bakgrunnen for at britiske Go-Ahead vant anbudet på...
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.