Fredag 12. oktober 2018
Mann dømt til tolv og et halvt års fengsel for drap i Ålesund
En 30-åring fra Ålesund som knivstakk og drepte Robin André Svendsen (29) i Ålesund i februar, er i Sunnmøre tingrett dømt til tolv og et halvt års fengsel.
Publisert: 12 Oktober 11:37
En 30-åring fra Ålesund som knivstakk og drepte Robin André Svendsen (29) i Ålesund i februar, er i Sunnmøre tingrett dømt til tolv og et halvt års fengsel.
Aktor Jogeir Nogva la ned påstand om 14 års fengsel da saken gikk for tingretten i forrige uke, melder Sunnmørsposten.
Svendsen ble drept på åpen gate i Ålesund sentrum rundt klokken 16.45 mandag 26 februar. Den nå dømte 30-åringen var ruset og knivstakk Svendsen i hånden og brystregionen utenfor Scandic Hotel Ålesund på Brunholmen i sentrum av byen.
30-åringen ble dømt for forsettlig drap.
– Kniven kan gjøre potensiell skade, og den er laget som et potensielt drapsvåpen. Når en bærer med seg en slik kniv, skjuler den i jakka, så må en legge til grunn at tiltalte har hatt en bevissthet om at han har hatt med seg noe som er livstruende, sa statsadvokat Nogva i sin prosedyre, ifølge Sunnmørsposten.
Mannen ble også dømt til å betale en samlet erstatning på 266.000 kroner.
– Retten er ikke i tvil om at tiltalte var tilregnelig under handlingen, sa tingrettsdommer Hanne Ombudstvedt da hun leste opp dommen.
(©NTB)
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.
Onsdag 12. desember 2018
Finnmark fylkeskommune vil erstatte skolebibliotekarene med elevvakter og chatte­tjenester. Nå frykter Bibliotekforeningen at dette er starten på en ny trend.
Onsdag 12. desember 2018
• Den som vet hvordan pølser lages og anbudsprosesser går for seg, får aldri en rolig natts søvn igjen. I høst har flere aviser sett nærmere på bakgrunnen for at britiske Go-Ahead vant anbudet på...
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.