Fredag 12. oktober 2018
Flere personer siktet for dyrking av cannabisplanter i Gjøvik-området
Flere personer er siktet for dyrking av cannabisplanter i Gjøvik-området. En 33 år gammel mann ble fredag varetektsfengslet i saken.
Publisert: 12 Oktober 14:48
Flere personer er siktet for dyrking av cannabisplanter i Gjøvik-området. En 33 år gammel mann ble fredag varetektsfengslet i saken.
– Det er foretatt ransaking flere steder, deriblant på et utested. Politiet har beslaglagt cannabisplanter. Politiet har imidlertid ikke beslaglagt planter på utestedet. Politiet skal nå gjøre en grundig etterforskning og jobber med å få oversikt i saken. Det vil bli gjort taktiske og tekniske undersøkelser, opplyser politiinspektør Johan Petter Bærland i Innlandet politidistrikt til NTB.
Bærland opplyser videre at det er en mann som fredag ble fremstilt for varetektsfengsling i Gjøvik tingrett. Mannen er en 33-åring som ble besluttet fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han underlegges isolasjon den første uka.
– Vi ønsker ikke å utdype hvor mange som er siktet på det nåværende tidspunkt. Dette er en sak hvor vi har begjært en mann fengslet på bakgrunn av bevisforspillelsesfare. Det er flere personer involvert, men vi kan ikke si hvor mange, sier Bærland.
Han forteller at cannabisplantene ble beslaglagt et sted på Gjøvik, og at beslaget har skjedd i forbindelse med saken som startet med flere ransakinger.
– Jeg har ingen konkrete opplysninger om kommende fengslinger, men saken er på et tidlig stadium, og vi kan ikke utelukke flere pågripelser. Det er blitt gjennomført flere ransakinger, men jeg kan ikke si noe om når eller hvor disse har skjedd, sier han.
Bærland opplyser at de av hensyn til etterforskningen ikke kan kommentere saken ytterligere.
(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.