Torsdag 11. oktober 2018
May skal ha orientert ministre om at en brexit-avtale nærmer seg
Storbritannias statsminister Theresa May har informert sine nærmeste ministre om at det nærmer seg en brexit-avtale, melder Financial Times.
Publisert: 11 Oktober 21:27
Storbritannias statsminister Theresa May har informert sine nærmeste ministre om at det nærmer seg en brexit-avtale, melder Financial Times.
May orienterte sine nærmeste medarbeidere i et møte torsdag kveld, skriver den britiske avisen.
På møtet skal hun ha sagt at spørsmålet om grensen mellom EU-landet Irland og britiske Nord-Irland er i ferd med å bli løst i forhandlingene med EU.
En ikke navngitt tjenestemann sier til FT at han oppfatter det som om avtalen i praksis er inngått ettersom May aldri samler regjeringskolleger bare for å fortelle dem om den siste utviklingen.
På møtet skal hun ha diskutert utkastet til en brexit-avtale som kan føre til at regjeringen hennes må gå av ettersom parlamentarikere fra det nordirske unionistpartiet DUP truer med å stemme ned avtalen.
DUP har fungert som parlamentarisk støttespiller til Mays mindretallsregjering.
Grunnen til DUPs motstand er at regjeringen er villig til å godta at Nord-Irland forblir en del av EUs indre marked, noe som vil skape tollbarrierer mellom Nord-Irland og resten av Storbritannia.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.
Onsdag 12. desember 2018
Finnmark fylkeskommune vil erstatte skolebibliotekarene med elevvakter og chatte­tjenester. Nå frykter Bibliotekforeningen at dette er starten på en ny trend.
Onsdag 12. desember 2018
• Den som vet hvordan pølser lages og anbudsprosesser går for seg, får aldri en rolig natts søvn igjen. I høst har flere aviser sett nærmere på bakgrunnen for at britiske Go-Ahead vant anbudet på...
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.