Torsdag 11. oktober 2018
Jardim ferdig i Monaco
Portugisiske Leonardo Jardim fikk torsdag sparken som trener i den franske fotballstorheten Monaco.
Publisert: 11 Oktober 13:50
Portugisiske Leonardo Jardim fikk torsdag sparken som trener i den franske fotballstorheten Monaco.
Bak beslutningen om å avslutte Jardims arbeidsforhold ligger svake resultater i innledningen av inneværende sesong.
Monaco har kun Nantes og Guingamp bak seg på tabellen etter ni serieomganger. Opp til Reims på trygg grunn skiller det fire poeng.
– Jeg ønsker å vise den dypeste respekt for det arbeidet Leonardo har gjort, sier Monacos visepresident Vadim Vasiljev i en uttalelse.
– Jeg er takknemlig for å ha fått trene Monaco i fire år. Jeg har alltid gitt det beste av meg selv og gjort jobben med entusiasme. Vi har vunnet store seire sammen, og de vil jeg alltid ha med meg, sier Jardim selv.
Portugiseren ble ansatt i Monaco i 2014. I sin første og andre sesong i klubben ledet han laget til tredjeplassen i den franske toppserien, før det ble et etterlengtet ligagull i 2016/17-sesongen.
To franske cupfinaler og plass i mesterligaens semifinaler står også på merittlisten.
Portugiseren nåværende kontrakt strakte seg til 2020.
Franske medier spekulerer i at den tidligere franske stjernespissen Thierry Henry kan bli Jardims erstatter. Henry har aldri jobbet som hovedtrener, men har vært assistenttrener for Belgias landslag.
Måltyven scoret 227 mål på 373 kamper for Arsenal fra 1999 til 2007. i Barcelona ble det 49 mål på 212 kamper.
(©NTB)
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.
Onsdag 12. desember 2018
Finnmark fylkeskommune vil erstatte skolebibliotekarene med elevvakter og chatte­tjenester. Nå frykter Bibliotekforeningen at dette er starten på en ny trend.
Onsdag 12. desember 2018
• Den som vet hvordan pølser lages og anbudsprosesser går for seg, får aldri en rolig natts søvn igjen. I høst har flere aviser sett nærmere på bakgrunnen for at britiske Go-Ahead vant anbudet på...
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.