Søndag 23. september 2018
Protester mot Trump på ettårsdagen for orkanen på Puerto Rico
Aktivister fra Puerto Rico markerte ettårsdagen for at Puerto Rico ble rasert av en orkan, med en demonstrasjon ved Donald Trumps landsted i Florida.
Publisert: 23 September 03:28
Aktivister fra Puerto Rico markerte ettårsdagen for at Puerto Rico ble rasert av en orkan, med en demonstrasjon ved Donald Trumps landsted i Florida.
En lang rekke kjøretøy med puertoricanske flagg, kjørte lørdag sakte forbi Trumps landsted Mar-a-Lago på vei til en samling noen kilometer unna.
Under en brennende het sol samlet hundrevis av mennesker seg for å markere at det er ett år siden orkanen Maria feide over øya deres i Det karibiske hav og etterlot den i ruiner.
Med salsamusikk, plakater med slagord mot Trump og en stor ballong formet som Trump som baby var det god stemning under samlingen.

Strid om dødstalletMyndighetene på Puerto Rico sier at rundt 3.000 mennesker mistet livet i forbindelse med orkanen, men så høye tall har Trump avvist, selv om de er basert på en seriøs studie gjort på George Washington University.
Ett år etter orkanen er mye av infrastrukturen ennå ikke gjenoppbygd, og store deler av øya var lenge uten elektrisitet. Titusener av puertoricanere ga opp og flyttet etter hvert til USA.
På samlingen i West Palm Beach var det stadige oppfordringer om å registrere seg for å stemme og møte fram til valglokalene ved mellomvalget i november.
Puertoricanerne har amerikansk statsborgerskap, og de har derfor rett til å stemme om de bor på fastlandet.

Ettertraktede velgereSvært mange av dem kom til Florida etter orkanen, og de er derfor ettertraktede velgere for begge partier, men særlig for demokratene.
Men mange av dem er sinte på Trump fordi redningsarbeidet og gjenoppbyggingen gikk så tregt, og Trumps påstand om at dødstallet er jekket opp av myndighetene, har slått dårlig an.
Senator Bill Nelson, som står foran en hard valgkamp mot en republikansk utfordrer, var på plass. Han sa det ikke fins unnskyldning for situasjonen på Puerto Rico og kalte Trumps utsagn en fornærmelse.
Nelsons utfordrer, tidligere guvernør Rick Scott, er også ute etter puertoricanernes stemmer og reiste til San Juan på Puerto Rico for å markere ettårsdagen.
(©NTB)
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.
Onsdag 12. desember 2018
Finnmark fylkeskommune vil erstatte skolebibliotekarene med elevvakter og chatte­tjenester. Nå frykter Bibliotekforeningen at dette er starten på en ny trend.
Onsdag 12. desember 2018
• Den som vet hvordan pølser lages og anbudsprosesser går for seg, får aldri en rolig natts søvn igjen. I høst har flere aviser sett nærmere på bakgrunnen for at britiske Go-Ahead vant anbudet på...
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.