Søndag 23. september 2018
Joshua stoppet Povetkin og forsvarte tungvektstitlene i boksing
Anthony Joshua stoppet utfordreren Alexander Povetkin i 7. runde på Wembley stadion lørdag og forsvarte IBF-, WBA- og WBO-titlene i tungvektsboksing.
Publisert: 23 September 00:34
Anthony Joshua stoppet utfordreren Alexander Povetkin i 7. runde på Wembley stadion lørdag og forsvarte IBF-, WBA- og WBO-titlene i tungvektsboksing.
Kampen var jevn inntil Joshua sendte motstanderen i gulvet med en kombinasjon. Povetkin kom seg på beina, men briten rykket inn for å avslutte jobben, og ringdommer Steve Gray stoppet kampen etter 1.59 minutt i den sjuende runden.
Det er første gang Povetkin er beseiret før full tid som profesjonell bokser. Russerens eneste tidligere tap var på poeng mot Vladimir Klitsjko.
Joshua bokset fra 2. runde med det som trolig er et nesebrudd. Foran 80.000 tilskuere i regnværet besto han en ny stor test nær halvannet år etter at han ble slått ned av Klitsjko, men reiste seg og vendte kampen til seier.

I trøbbel tidligHan måtte vende kampen også lørdag, mot en 39-årig motstander som veide 11 kilo mindre enn ham. Britiske bookmakere hadde Joshua som skyhøy favoritt, men slik så det ikke ut i begynnelsen av kampen.
Povetkin rystet hjemmefavoritten med en kombinasjon av tre kjappe slag i 1. runde. Blodet rant fra Joshuas nese, og han tapte kanskje 2. og 3. runde også.
– For noen år siden hadde jeg kanskje ikke vunnet denne kampen, sa Joshua etterpå.
Nå beholdt han roen og begynte å utnytte sin overlegne rekkevidde til å score poeng mot russeren. Utfordreren jaget et knockoutslag og tvang Joshua til å være forsiktig, men i 4. runde pådro Povetkin seg et stygt kutt over venstre øye. Etter hvert gikk han tom, og Joshua overtok.
I 7. runde kom avgjørelsen. Joshua åpnet motstanderens guard med en kraftig høyre og en venstrekrok. En rett høyre fulgte, og den sendte Povetkin ned.
Russeren kom seg opp før han ble talt ut, men han var forsvarsløs da Joshua kom for å fullføre jobben, og kampen var over.

Veien videre– Povetkin er en tøff bokser, og det viste han i kveld. Etter hvert innså jeg at han er sterk i hodet, men svakere i kroppen. Jeg fant høyrehånden min igjen, og jeg fikk tilbake knockoutrekken min, sa Joshua til Sky Sports-.
Med seieren er Joshua oppe i 22 seirer på like mange proffkamper, og 21 av dem har kommet på knockout. Han vant OL-gull i London i 2012 før han innledet det som er i ferd med å bli en lysende proffkarriere.
Joshua har allerede booket Wembley igjen til sin neste kamp 13. april. Planen er å møte enten WBC-mester Deontay Wilder eller tidligere tungvektsmester Tyson Fury. De to møtes 1. desember, trolig i Las Vegas.
Povetkin bokset en VM-kamp for første gang siden han i 2016 ble dopingtatt to ganger i løpet av sju måneder.
(©NTB)
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.
Onsdag 12. desember 2018
Finnmark fylkeskommune vil erstatte skolebibliotekarene med elevvakter og chatte­tjenester. Nå frykter Bibliotekforeningen at dette er starten på en ny trend.
Onsdag 12. desember 2018
• Den som vet hvordan pølser lages og anbudsprosesser går for seg, får aldri en rolig natts søvn igjen. I høst har flere aviser sett nærmere på bakgrunnen for at britiske Go-Ahead vant anbudet på...
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.