Søndag 23. september 2018
Tiger Woods nærmer seg etterlengtet seier
Tiger Woods leder med tre slag før siste runde i PGA-tourmesterskapet i Atlanta. Søndag kan 42-åringen ta sin første turneringsseier på fem år.
Publisert: 23 September 09:23
Tiger Woods leder med tre slag før siste runde i PGA-tourmesterskapet i Atlanta. Søndag kan 42-åringen ta sin første turneringsseier på fem år.
Den tidligere verdenseneren og superstjernen har vunnet hele 14 majortitler og 79 PGA-turneringer, men det er 1875 dager siden han forrige gang kunne løfte et trofé. Det var i august 2013.
Woods var i delt ledelse med Justin Rose før tredje runde i Atlanta, men han startet dagen forrykende med birdie på seks av de sju første hullene. Han var en stund oppe i fem slags ledelse.
Han greide bare en birdie til, mens det ble bogey på 9. og 16. hull. Hans 65-runde (fem under par) var likevel god nok til å legge nordirske Rory McIlroy og engelske Rose tre slag bak seg på resultatlista før siste dag.
– Jeg ville elske hvis jeg kan få seieren her. Jeg leder med tre slag, men det er mange spillere som har gjort det bra, så vi må se hva som skjer søndag, sa Woods ifølge AFP.

Forsvart ledelser førMcIlroy gikk lørdagens runde på 66 slag, mens Rose trengte 68.
Woods er kjent for sin evne til å forsvare en ledelse siste dag. Han har vunnet 54 av de 57 PGA-turneringene hvor han har slått ut som leder siste dag.
– Det er enkel matematikk. Hvis jeg kan gå banen på par (70 slag), så må Rose eller McIlroy brukte 67 slag for å tvinge meg til omspill, sa Woods.
– Min posisjon hjelper meg sikkert. Det er ikke sånn at jeg skal gå ut og gjøre en 63- eller 64-runde og håpe på hjelp for å vinne. Det er den store forskjellen og jeg vil helt sikkert heller være i min posisjon enn deres, la han til.

Wildcard til Ryder Cup42-åringen var tilbake på golftouren i år etter å ha mistet det meste av de to foregående sesongene med en ryggskade. Han har vist stadig framgang, og han var i ledelse i British Open siste dag, mens han endte på 2.-plass i PGA-mesterskapet.
Tidligere denne måneden gikk han en runde på 62 slag, og han har vist nok til at han fikk wildcard til å delta på USAs lag i Ryder Cup neste uke.
Dit kan han komme med en svært etterlengtet turneringsseier i beltet, dersom han lever opp til sitt ry søndag.
(©NTB)
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.
Onsdag 12. desember 2018
Finnmark fylkeskommune vil erstatte skolebibliotekarene med elevvakter og chatte­tjenester. Nå frykter Bibliotekforeningen at dette er starten på en ny trend.
Onsdag 12. desember 2018
• Den som vet hvordan pølser lages og anbudsprosesser går for seg, får aldri en rolig natts søvn igjen. I høst har flere aviser sett nærmere på bakgrunnen for at britiske Go-Ahead vant anbudet på...
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.